Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 30xx tråden


Nizzen
Melding lagt til av Jarmo

Vennligst ikke ta AMD vs. Intel diskusjoner i denne tråden :)

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
lals skrev (16 timer siden):

Det er sikkert svart på tidligere, men har det noe for seg å bruke 2 seperate PCIe strømkabler til 3090? får TUF 3090 i morgen.

Kommer an på kabeltykkelsen og hvordan kablene er lagt. Hvis det trekker 350W, som vi kan runde opp til 30A siden det er 12V. 1 PCIe 8 pins har 3 12V ledere, og 5 0V ledere (2 av de er sensing). Da går det 10A i hver av dem. Ikke noe problem hvis det er 1mm2 eller 1,5mm2 kabler. Men hvis det ligger masse kabler stripset sammen, så synker kjapt hvor mye hver leder egentlig tåler på grunn av varme. Så i vanlig elektro så ville jeg anbefalt 2 fremfor 1 kabel. Da går det kun 5A i hver leder.

Heldigvis så er det ikke veldig lange kabler i en PC heller, så det er normalt ikke noe problem så lenge du har kjent merke på strømforsyningen.

Lenke til kommentar
siDDis skrev (5 minutter siden):

Husk PCIe slotten leverer 75w, så du får maks 275watt. Det skal gå fint om kablene er 18 AWG.

Heh, mitt 3080 trekker ca 500W, da er det ca 100W gjennom PCIe og ca 400W over 2x 8-pin.

Jeg bruker individuelle kabler, og har ikke merket noen tegn til at kablene blir varme. Kan prøve 1 splittet kabel og se hvor ille det blir i kveld.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
55 minutes ago, N o r e n g said:

Heh, mitt 3080 trekker ca 500W, da er det ca 100W gjennom PCIe og ca 400W over 2x 8-pin.

Jeg bruker individuelle kabler, og har ikke merket noen tegn til at kablene blir varme. Kan prøve 1 splittet kabel og se hvor ille det blir i kveld.

PCI-E slotten trekker opp til 75W, PCIe 8-pin trekker opp til 150W, så om kortet ditt trekker mer fra 8-pin kablene vil du merke at de blir bittelitt varme, men du vil ikke merke noe til vanlig. Det er pga overhead man trenger 2 kabler på nye grafikk kort, samt at det er rådet å kjøre en PSU som er 750w eller mer med de nye kortene. Og de veldig high bin OC friendly kortene trenger jo 3 stk 8-pin kabler for 450w fordelt.

Som regel vil ikke kablene være noe varme men du vil kjenne det på PSU casingen og kontaktene ved 8-pin pluggene på selve grafikkkortet og ved PCIe slotten. Kortet trekker det som det behøver, hvis PSUen sliter eller du har bare en kabel koblet til blir den forsyningen (.. husker ikke navnet på selve komponenten) varmere, og feks om PSUen ikke er rated for nok watt vil kortet bare ikke klare å trekke nok under stabile forhold og du vil merke det i performance på spill og andre ting kortet trenger mer strøm for, evt at maskinen skrur seg av pga failsafe.

Kortene vil også dra mye mye mer i svært korte intervaller, det har vært en del videoer på det tror linus tech tips har en nylig en med to 3090 kort med NVlink eller SLI og at de trenger en 1500W PSU fordi en 1200W ikke taklet det når kortene spiket og trakk mer strøm. Var at de ikke klarte å kjøre to 3090 på en 1000w PSU pga den ikke taklet lasten som kom med spikes.

Dette skader ikke kablene fordi det er så kort og alle kort opererer slik. Du risikerer brannfare "bare" om du kjører kortet på en 8-pin kabel over tid, tenker et par min til et par timer, til et par dager alt etter workload du utsetter der for, istedenfor 2 stk.

Klart du kan pushe dette ettersom det er normalt med svinginger og du oppnår ikke brannfare ved å overclocke litt og trekke mer enn 150W per kabel. Det er kun ganske shitty random-brand PSUer som failer av sånt vil jeg tenke meg, men jeg hadde ikke prøvd å kjøre èn 8-pin for moro skyld i allefall.

Endret av starflame
Lenke til kommentar

Vurderer distro-blokk/waterway fra Barrow. Denne er laget for en spesiell DCC pumpe som monteres på blokka med en o-ring mellom blokk og pumpe. Noen som har vært borti lignende som vet om det er mulig å bruke en 1/4" fitting der pumpa er beregnet å festes? Ønsker å bruke en frittstående D5 pumpe istedet.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Squashie said:

Har du andre produkter fra Bykski? Hva vet du om kvaliteten?

Hvilken leverandør/bestilte du direkte fra Bykski?

Ikkje testet andre Bykski produkter. Faktisk hatt KUN hatt EK vannblokker på skjermkort, helt siden 3-way sli gtx 680. 
@Carillo bestillte for meg fra våre venner i "Clock EM Up " i Thailand :D
https://www.youtube.com/channel/UCszW2ohnj40UfeBxzUs-LVg

Det er fra dem vi har fått direct die vannblokkene også. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...