Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 30xx tråden


Nizzen
Melding lagt til av Jarmo

Vennligst ikke ta AMD vs. Intel diskusjoner i denne tråden :)

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Emile the rat skrev (42 minutter siden):

3080 og 3090 er vel ikke helt samme målgruppen, 3080 er jo budsjett sammenlignet med 3090 ;) 

For noe tull, Radeon VII bruker 100W mer enn 2080 ti, vil ikke si det betyr at Vega er klart bedre ? 

God hardware har ingenting med watt, det handler om ytelse, og høyere ytelse betyr som regel mer watt og varme på samme arkitektur :)  

Nå har du nok missforstått litt hva jeg skrev. Om en har to ulike skjermkort med samme ytelse, så velger en selvfølgelig det med minst strømforbruk. Altså, det skjermkortet som bruker minst strøm er best. :)

Lenke til kommentar
8 hours ago, Knutgrus said:

Noen ganger @G Noen ganger ser jeg at du multisiterer! Blir du litt for ivrig på å svare? + knappen du finner til høyre under innlegg kan brukes om du bare ønsker å sitere ett innlegg også! Og det fungerer om du blar til neste side!

Kall meg gjerne "kørka", men mulig at når forumet var i ny drakt at jeg kan ha lest det tipset, men ikke prøvd det ut der og da, så da glemmer man det ut. Eneste jeg fokuserte på var hvor dårlig sitering fungerer (nok å stri med). Det gamle kodesystemet var enklere å manuellt lage multisitat med. Noe jeg var svært vant med at jeg kunne velge å gjøre. Så jeg har nyttet to nettleservinduer fordi det likner litt mer på gamlemåten med kode på hvordan man snekrer multisitat. Denne fancy funksjonen har jeg ikke sett på før :fun:

Har av og til aversjoner om å klikke å klå på nye ting. Spesiellt om det er ting jeg ikke interesserer meg veldig mye for. F.eks. mobiltelefon OS er noe som omtrent interesserer meg tilnærmet null. Så det er sikkert mye gull der som jeg ikke nytter. Det viktigste er at ting fungerer med f.eks. en mobiltelefon og andre ting. Sånn er jeg skrudd sammen da.

Edit:

Er jo gjemt bak symbolbruk det multisitatet, og det er sikkert både greit og fornuftig det, samt det har ledetekst når man har musepeker over. Men det står jo ikke Multisitat slik som det gjør Quote i form av tekst. 

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Nizzen said:

De som prøver å finne på/lage negative ting om et produkt, er ikkje i NÆRHETEN av å være målgruppen. De er i 99.99% av tilfellene ikkje kjøpere av produktet uansett. Dette ser man ved hver eneste "lønsj" av en produkt. 

De som oftest har problemer med et produkt har som regel ikkje produktet heller. Velkommen til internett 2020 :D

Det har ikke slått deg at det er andre som også kunne tenke seg ytelsen til kr 8 tusen dersom man ser på 3080, enn målgruppen?

Jeg går å veier ganske tungt dette greiene med at kortene har 320 og 350 Watt alt etter valget. Det er ikke nødvendigvis viftestøyen, men det at man først blir nødt å ta hensyn til å måtte flytte mer varme ut av kabinett. Jeg er faktisk litt bekymret for at rommet som PC står på vil ha litt for svak luftsirkulasjon til at det blir noen behagelig "varmeovnopplevelse". Foretrekker heller at jeg sjelden må slå på en gulvstående ovn, enn å ha 365 dager i året varme fra PC-kabinett. Er ikke alle som står i garasjen og sysler slik som du. En del leiligheter kan ha en del ugunstig soloppvarming som en da også skal bli kvitt.

Edit:

  

14 hours ago, koford said:

Så Nvidia sparte ca. kr 250 til kr 500 på 8 nanometer Samsung foran 7 nanometer TSMC. Hva kunne de tatt betalt for å spare verden for den strømsparingen. Kanskje fra en kr 500 - kr 1000 i den delen av produksjonskjeden?

Er faktisk enig med AdoredTV. Tipper at enkelte vil ta tak i varmeproblematikken snart i reviews. Tror folk hadde vært villige til å betale premium for å slippe det store varmebidraget i gutterommene sine.

Edit2:

Det samme kan sikkert sies om AMD sin besparelse på chipset i fjor på x570. Nesten kun profitt som sitter i hodene på disse forretningsfolkene.

 

Legger resten i spoiler så er jeg snill for de som ikke har interesse:

Spoiler

 

Det er altså mer utfordrende å bli kvitt varme i et hus/leilighet enn å få laget den de få dagene man har behov.

Det kan være så mangt som gjør at men ikke åpner vinduer i hytt og vær. Jeg vegrer meg for det pga. støy utendørs. Ja den er ekstrem hele tiden i tider folk normalt er våkne. Har lydisolert vindu, og ønsker ikke å åpne det for ofte. Ellers så kan det være vindretninger som gjør at man ikke bare åpner balkongdør på vidt gap eksempelvis. Andre har andre utfordringer. Midtvinters så kan det jo gå i at folk fyrer og det blir sånn røykgryte når det er vindstille og man foretrekker å holde ting stengt. Varmepumpe er jo en fin ting, men koster folk fort en + 20 tusen for kvalitet. Det koster litt på strømbudsjett også å drive på å kjøle ned leilighet, selv om dette jo er litt av poenget med å ha varmepumpe. Tørr inneluft skaper det også.

Er heldig å ha loftsluke som ihvertfall på vinterstid kan få kjølt litt varmluft. Men når solen har stekt hele dagen særlig på sommertider så nærmer gradestokken seg 40 grader og da må man bare holde loftsluke stengt ihvertfall.

 

Faen, der glemte jeg av vane å rett og slett prøve ut multisitat som dere er så utrolig glad i. Synes at det er en smaksak visuellt jeg. Men forstår at ikke alle ønsker å se 3 til 5 varsler for tråden når men ikke lager multisitat. Multisitat gjør det verre å redigere da, så jeg er ikke sånn for det. Men varsel om nye poster-greia kan jeg forsåvidt forstå.

Edit:

FLIR-kamera bilder sluppet:

Quote

NVIDIA GeForce RTX 3080 Founders Edition thermal testing

One of the reviewers accidentally uploaded footage from FLIR (thermal) testing of the GeForce RTX 3080 Founders Edition. The video has been quickly taken down, but Reddit users made copies.

The video shows NVIDIA GeForce RTX 3080 Founders Edition graphics card heating up in an 8-minute video (it is sped up 8 times).

The heatsink reaches 65 degrees Celsius from what appears to be 34.4C idle temperature. This is the temperature of the heatsink, where the cursor is pointing, not the highest temperature of the card. The PCB is clearly hotter, but the values have not been provided.

This test does not really tell us anything, because the original video has been taken down, which could have had a description. It is unclear what the exact testing procedure was and which software was used for this test.

It is also worth noting that the fan of the RTX 3080 Founders Edition is not spinning. This model features 0dB technology where the card will not use fans under a certain temperature level.

NVIDIA-GeForce-RTX-3080-Founders-EditionNVIDIA-GeForce-RTX-3080-Founders-Edition

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3080-founders-edition-flir-thermal-footage-leaks

Dette er farlig varmt å berøre for lenge. 65 grader da brenner du deg om du utsettes for lenge med det.

Endret av G
Lenke til kommentar
Sydvest skrev (1 time siden):

Hvis kort A klarer å levere en gitt ytelse med 150W i forbruk som kort B må bruke 300W for å matche, så vil jo selvfølgelig kort A være mer effektivt og antageligvis lettere å kjøle ned.

Skjønner ikke hva som er greia med gatekeepingen som flere her inne holder på med? Hvorfor kan man ikke være entusiast uten å svi 17-18 laken på et skjermkort?

Jeg som for min del kjøpte et RX 5700 XT for et års tid siden skal se hvor stort hopp et 3080 vil gi! Muulig jeg kjøper en av de da :)

Gatekeeping? Unnskyld, men jeg har kun forholdt meg til fakta.

xx80 fra nvidia har alltid vært markedsført som high-end, og aldri vært enthusiast. Dette er noe som går tilbake helt til 980, 780 ti er eneste ti kort som ikke har vært enthusiast, Titan og Titan Z var enthusiast kortene i Kepler familien.

Samme line-up får vi med Ampere.

RTX 3060 vil bli mid-range.

3070 og 3080 er high-end.

3090 er enthusiast kortet til Ampere.

Det handler ikke om hvor mye penger man spytter i skjermkort, eller å være gatekeeper. Det handler kun om hvordan skjermkortleverandørene markedsfører sine skjermkort.

xx80 har aldri vært enthusiast, samme gjelder med Ampere og 3080. RX 5700 XT er også et high-end kort. Hadde man begynt å kalle 2080 eller 5700 XT for enthusiast, kunne man likegodt kalt 2060 for enthusiast, hvor skal grensa gå?

Kan ta et eksempel med biler. La oss si at man er kjempeinteressert i bil, og har i tillegg kjøpt seg en Ford Focus som man er veldig fornøyd med. Den oppfyller alle de behov og krav man har, men likevell kan man ikke kalle det for en superbil. Akkurat det samme gjelder med skjermkort. Skjermkortleverandørene markedsfører og bestemmer hvilke skjermkort som er entry, mid-range, high-end eller enthusiast. Det handler ikke om å være gatekeeper eller å føle seg bedre enn andre. Det handler ganske enkelt om å adressere et produkt som det det ganske enkelt er markedsført som ;)

Det er ingenting som har forandret seg i rangeringen av Nvidia kort de siste årene, så forstår ikke alt fusset over at 3080 ikke er enthusiast. Eneste enthusiast kort i Ampere line-up'en sålangt er 3090, så ja man må nok bla opp 17-18 lapper om man ønsker enthusiast kort i Ampere familien. Men jeg skjønner ikke hva som er problemet med det, folk flest kjøper jo mid-range, så hva er så negativt med å gå for high-end fremfor enthusiast?

 

Splitter skrev (39 minutter siden):

Nå har du nok missforstått litt hva jeg skrev. Om en har to ulike skjermkort med samme ytelse, så velger en selvfølgelig det med minst strømforbruk. Altså, det skjermkortet som bruker minst strøm er best. :)

Mulig jeg misforsto litt ja :)

Men skal jeg utfordre tankgegangen din, hvor sannsynlig er det at et topp-kort i en arkitektur trekker mindre strøm enn andre skjermkort som bruker lik arkitektur?

 

La oss si at skjermkort A trekker 200W, og skjermkort B trekker 300W. Dersom begge skjermkort bruker lik arkitektur så vil skjermkort B ha bedre ytelse, uansett hvordan man vrir og vender på det. Ettersom at 3090 er toppkortet i Ampere familien, så vil dette skjermkortet trekke mer strøm enn de andre Ampere kortene. Derfor mente jeg at man ikke er i målgruppen for 3090 om man opptatt av strømbruk og varme. Ingen som er opptatt av strømforbruk og varme kjøper toppkortet i en generasjon, fordi ytelse/effekt er alltid dårligere på et toppkort ;)

Lenke til kommentar
Emile the rat skrev (6 timer siden):

Gatekeeping? Unnskyld, men jeg har kun forholdt meg til fakta.

xx80 fra nvidia har alltid vært markedsført som high-end, og aldri vært enthusiast. Dette er noe som går tilbake helt til 980, 780 ti er eneste ti kort som ikke har vært enthusiast, Titan og Titan Z var enthusiast kortene i Kepler familien.

Ikke at jeg har noen hest i dette løpet, men hvor finner du disse definisjonene? Nvidia sin goto-beskrivelse av Titan ser jo ut til å være mot noe helt annet: "NVIDIA® TITAN RTX™ is designed for researchers, developers and creators."

Jeg vet de har nevnt "PC entusiaster"  i en fotnote her og der men Titan har vel alltid primært vært markedsført mot et helt annet marked.
 

Endret av Grankongla
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo klistret denne emne
  • Evil-Duck avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...