Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 30xx tråden


Nizzen
Melding lagt til av Jarmo

Vennligst ikke ta AMD vs. Intel diskusjoner i denne tråden :)

Anbefalte innlegg

BadCat skrev (7 minutter siden):

Det ser du når du kjøper et slikt kort og erfarer hvor hardt man kan kjøre Strix-kort. 2600 er ingen sum når men først skal ut med 8k. Hvem vil tape de 8 første fordi man er grådig på de 2600 siste.

Slik har det vært i over 20 år. Det er ikke ny kunnskap. Man kunne kjøpe et Noname Voodoo2 for 2000 kr i stedet for et ordentlig kort til 2800-3200kr men endte opp med faenskap og problemer. Dyrt ble det å kjøpe to ganger. Kjøp ordentlig med en gang. 

Har vel ikke tapt en dritt. Hvis kortet skulle vise seg å være helt søppel, så benytt angrerett. Skal man ha vannkjøling, har pc på et eget rom eller er halvveis døv så kan man bruke åssen kjøler man vil. Det er hundre ulike løsninger på alt, så det finnes aldri ETT rett svar. Det kan godt tenkes at Asus har brukt mye tid å penger på å utvikle strix kjøleren, men det er ikke det samme som at alle MÅ kjøpe det. Ting er ikke sort og hvitt. 

Endret av Kyrre S.
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 minute ago, Kyrre S. said:

Har vel ikke tapt en dritt. Hvis kortet skulle vise seg å være helt søppel, så benytt angrerett. Skal man ha vannkjøling, har pc på et eget rom eller er halvveis døv så kan man bruke åssen kjøler man vil. Det er hundre ulike løsninger på alt, så det finnes aldri ETT rett svar. Det kan godt tenkes at Asus har brukt mye tid å penger på å utvikle strix kjøleren, men det er ikke det samme som at alle MÅ kjøpe det. Ting er ikke sort og hvitt. 

Spretter du emballasjen så kan man vel bli straffet ganske hardt? Da har man jo gjort varen mindre verdt for nettbutikken. Dette kan jeg for lite om, men vil anta at det ikke alltid er en så chill opplevelse for kunde?

1. Skal man da kjøpe varen fordi man kanskje ikke får tak i den på en måned framover i ettertid av salgsrushet? 2. Sitte på uåpnet emballasje? 3. Vente på å få hørt reviews før man velger å åpne / ta i bruk eller returnere uåpnet på 14 dagers angrefrist?

Lenke til kommentar
BadCat skrev (16 minutter siden):

Det er en del bedre spenningsregulering på Strix. Det kunne ikke falle meg inn å kjøpe et av de simple kortene og kjøre max last hver dag. Å spare inn på noe man bruker hver dag har aldri lønt seg. Spar heller inn på noe som brukes sjelden.

Har du noen eksempler på utbredte problemer med dårlig spenningsregulering i andre kort? At Strix sin spenningsregulering er best kan godt hende men jeg har ikke sett noe som tilsier at dette har noe å si i praksis og at man bør betale 32,5% mer for å få det.

Endret av Grankongla
  • Liker 5
Lenke til kommentar
unicorndeath skrev (1 minutt siden):

Sugen på det FE kortet men noe sier meg at jeg heller bør gå for Zotac pga høy pågang på FE kortene, blir fornøyd bare jeg får ett 3080 i det hele og det store, hører ny stock kommer etter jul, så lenge vil jeg ikke vente.

Jeg har veldig lyst på Zotac selv, men da må jeg inn med ei 15 mm tykk kabinettvifte så mulig MSI Ventus trekker det lengste strået her.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Grankongla said:

Har du noe annet enn anekdoter å vise til her? Hva er det som gjør de så mye bedre og hvordan slår det ut i faktisk performance?

Og å si at å kjøpe MSI Ventus eller Zotac risikrere å bli et tapsprosjekt sammenlignet med ROG Strix faller nå på sin egen urimelighet. Det er ikke Noname crap man får til 8000 for tiden.

"Alle" kan være uheldige, hadde vel over 10 stk MSI 290 inne på RMA, lakk rett og slett olje fra viftene ned på PCBen, noe de ikke akkurat likte.

Det er jo her man da håper at de litt dyrere kortene har litt dyrere deler og har gjort litt mer QC testing

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Grankongla skrev (12 minutter siden):

Fractal Define C. Står oppført med 315 mm plass med vifte montert og Zotac er 317,8 ...

Disse kortene er ikke akkurat Matx vennlig, jeg bygger selv i ett Fractal Design R5 uten drivebays så jeg har masse plass tilgjengelig, men måtte bytte ut viftene mine som går på 1000 rpm med Arctic p-14 vifter som har 1700 rpm, regner med det blir mye varme med de 3080 kortene, har 2 frontvifter, 1 bunn og bak vifte, så nå er alt klart ? det blir en sykt stressende onsdagskveld.

Endret av unicorndeath
Lenke til kommentar
Merko skrev (4 timer siden):

Kan se ut som Komplett er behjelpelig med rabattkode til 3090 da min går ut 23 hvor kortet lanseres 24.. :D 

Det kan jo fort bli dyrt. + i boka til komplett for god service dersom det blir tilfellet!

Godt å se noen får svar fra Komplett - selv venter jeg fortsatt på svar på henvendelse sendt den 2. september.

Fikk autosvar med nummer, men så har det vært stillt fra dem. :mellow:

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
MariusJS skrev (3 timer siden):

Har sluttet helt å handle hos CDON etter å ha prøvd kundeservicen der en gang eller to

Ain't that the truth - jeg handler fortsatt hos CDon (bøker og slikt), men IKKE hardware eller elektronikk. Kjøpte en PC-skjerm der en gang som etter kort tid sluttet å virke. Tok kontakt med CDon support og fikk svar tilbake om det ikke var noe dem kunne gjøre siden deres service senter i Sverige hadde [udefinerte] problemer.

Sendte mail tilbake med nøye utvalgt formulering at det var F*** meg ikke mitt problem (noe mer diplomatisk ordlagt) hva deres service senter hadde av problemer når jeg kjøper direkte fra CDon. Henviste også til diverse lover og paragrafer. Fikk returlapp 20 minutter senere.

Men jeg måtte fortsatt purre 2 ganger på å få igjen pengene mine (forsendelsen min var visst "blitt borte"), da jeg var overhodet ikke interessert i nytt produkt.

Endret av PaladinNO
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Ang Digital River i Irland så er det vel ett skattemessig gunstig land for firma å sende ifra, de har og en avdeling i Tyskland. 

Du går på nvidia.no og allt ser tilsynelatende ut som om du gjennomfører en handel i en vanlig norsk nettbutikk og en trur en forholder seg til ordinære norske lover og regler som forbruker. 

En kompis av meg tok kontakt ang ett Titankort til 13 000 det var problemer med, fikk til svar at det var 30dager garanti på dette og etterpå var det stilt. 

Jeg selv forhørte meg ang en Lenovo Legion skjerm som var litt kranglete, pixler som kommer og går, dp kabelen som kom med var ubrukelig etc og fikk ingen respons per mail, iogmed betaling var gjort gjennom PayPal fikk jeg framprovosert en respons der, ingen svar direkte til meg. 

Retur var godkjent mot at jeg sto for retur av produktet til Irland og alle kostnader, ingen hjelp til frakt, papir etc.

Tror de fleste får produkt som bestilt men gud hjelpe meg om det er komplikasjoner. 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
5 hours ago, MariusJS said:

Tja, hvor bra ser det ut når folk etterhvert må dra det drittfirmaet de samarbeider opp i saker med forliksrådet fordi de ikke forholder seg til norske regler? :) 

Det virker ikke å stresse/bry Nvidia hvordan DigitalRiver håndterer kundene deres.

Jeg leste om rettsaker i andre land mot DigitalRiver og muligens et par massesøksmål om jeg ikke husker feil  (alt ca. 2-3 år gammelt) pga. deres kundebehandling og ingenting har skjedd der :) Det norske FTU har nok veldig liten pondus i forhold og vil nok ikke ha noen påvirkningsgrad i dette.

Handler man hos DigitalRiver gjør man det på eget ansvar. Det er ingen krise, man må bare være klar over styrker og svakheter kontra andre. Man tar en kalkulert risiko ift. oppfølging på RMA eller garantisak.

Endret av Theo343
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo klistret denne emne
  • Evil-Duck avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...