Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 30xx tråden


Nizzen
Melding lagt til av Jarmo

Vennligst ikke ta AMD vs. Intel diskusjoner i denne tråden :)

Anbefalte innlegg

PaladinNO skrev (Akkurat nå):

Hva...? Nei, jeg mener prioriteringsrekkefølgen jeg følger. Jeg bruker heller mer penger på en bedre PSU enn å betale en premiumpris på en CPU-toppmodell.

Jeg kverulerte nok litt siden jeg ikke helt skjønte hva du mente, men da er jeg med ?

En god PSU og et godt kabinett kan man også ha i mange, mange år, selv om man må bytte ut andre ting. Jeg har hatt den samme strømforsyningen siden 2011.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, Merko said:

Synd de må legge den til 8000kr med rabatt. sånn at man ikke kan bruke vår egen rabattkupong oppå der igjen ?

Kanskje like greit at min rabatt ble spist opp i COVID-19 rabalderet tidlig på vårparten? Da står jeg fritt til å handle hos Komplett eller å kunne handle hos andre, uavhengig av om de trikser med rabatter for å ramme de med saftige 10 % kuponger.

Forresten kom over en ryktenyhet hvor det klages på at Jensen kanskje har annonsert for høye ytelsestall. Videoklippet starter der de begynner å prate om GPU (det om fortnite skjer tidlig i video, sånn for overskriftsforklaringens skyld):

 

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (1 minutt siden):

Kanskje like greit at min rabatt ble spist opp i COVID-19 rabaldere tidlig på vårparten? Da står jeg fritt til å handle hos Komplett eller å kunne handle hos andre, uavhengig av om de trikser med rabatter for å ramme de med saftige 10 % kuponger.

Spiller ingen rolle for min del da jeg får 3080 strix oc'en til underkant av 9000,.- ;)

 

Lenke til kommentar
TheKims skrev (10 timer siden):

Gamers Nexus har testet hvor mange watt man trenger. Under spilling med 10900K og RTX 2080TI ligger bruken under 400 watt. Med CPU og GPU under maks load brukes det 550 watt. Overklokker man så må man selvfølgelig ta hensyn til det. 

 

Den videoen bekrefter det jeg har sagt tidligere. Så lenge du ikke overklokker så vil du greie deg fint med 650watt PSU. Har du få CPU kjerner så greier du deg fint med enda mindre også.

Men nå ser det ut som det blir 3090 på meg, så då må eg rett og slett ha ny PC med 10900. Men det blir 650 watt PSU, for eg overklokke ikkje lengre.

Lenke til kommentar
4 hours ago, Emsal said:

Du må kjøpe nå så vet de litt mer om hvor mange de skal bestillte inn :D (tror jeg)

Tviler på at det har fullt så mye å si. Tipper at de blir utsolgt første ettermiddagen. At de tar i mot det de kan få via sin grossist med åpen armer uansett. Hvis de ikke tar i mot det som er mulig å oppdrive, så driver de ikke ordentlig god business-praksis ihvertfall! Da er de isåfall tåper !!

Lenke til kommentar
3 hours ago, Nimrad said:

Greia er vel at PSU er et nødvendig onde. En dyr PSU gir deg ingenting av ekstra ytelse hvis en billigere kan gjøre jobben, så for mange vil det jo føles litt waste

PSU-er yter vel best når de ikke er maks-belastet. Altså strømregningen din vil se litt bedre ut når du har eid PSU-en lenge, fordi mindre strøm går til varmeoverskudd om en ikke makser ut det PSU-en kan yte.

Samt husk at dersom PSU er noen år, så kan den ha smått forfalt litt i ytelse, så da er det gjerne enda viktigere å ha ihvertfall noen ekstra prosent å gå på.

Lenke til kommentar
PaladinNO skrev (1 time siden):

Og denne gangen hadde jeg sett meg ut Corsair AX850, men fant et no-brainer tilbud på HX1200 (2112 Kr.) hos Multicom. Prisen gikk opp 700 Kr. dagen etter.

Greit tilbud det, dog ikke like godt som det jeg fikk her ?

image.png.62b7d2c29ac776c6374433f54ab18ee2.png

Den ene ble solgt på finn rimelig kjapt for å si det sånn.

Lenke til kommentar
2 hours ago, BadCat said:

Den gir stabilitet og langsiktighet. En PC som tar tilfeldige omstarter er ubrukelig og kan føre til tap av tid og penger. PSU, chassi og kjøling er det viktigste i en PC, hovedkort er nr 4. Mange sparer seg til fant på de fire.

"La oss drite i resten bare vi har kraftig prosessor og grafikkort."

PSU et ikke er ikke et nødvendig onde. Det er den viktigste komponenten i maskina.

Prøv et av oem-kabinettene fra 80-90-tallet der PSU fulgte med kabinettet og kapasitet, stabilitet og effektivitet var fremmedord. På den tiden var det ikke engang strandard med temperaturregulering på PSU-vifta, det var max RPM 24/7. Alt for ofte takket PSU for seg og tok med seg hovedkortet. Den gang et generisk hovedkort kostet mange penger å erstatte.

Vi er kommet et stykke på vei etter det. 

True story. Husker en gang i 1994 hvor jeg fikk kjøpt en ferdigbygget PC til over 20 tusen. Øh, Penium 60 Mhz, billig-SCSI (NCR), 540 Megabyte SCSI HDD. 2 MB VRAM ATI PCI. Den hadde 2 Megabyte RAM, oppgraderte den siden til 8 Megabyte RAM til kr 3 tusen. Gikk ikke mange ukene før PSU tok kvelden. Så den måtte inn til reparasjon. Aner ikke hva de reparerte, men så at de hadde skrudd opp PSU og satt det sammen igjen. De hadde åpenbart fått det til å virke igjen. Og PC-en levde happy med det til den ble pensjonert av en 133 Mhz Pentium :lol: det var tider det.

Fikk også en korrupt sektor på Connor SCSI HDD-en. Spurte om jeg kunne få bytte i et annet merke som innbytte. Fikk da en tilsvarende størrelse fra Quantum SCSI HDD. Begge harddiskmerkene er long gone.

Hovedkortet var et Gigabyte (så den merkevaren er gammel). Husker at PCI-implementasjon ikke var fullverdig auto-sensing. Så man måtte på enkelte ting faktisk velge IRQ i BIOS. LOL

Faktisk så ble et senere Adaptec SCSI kort jeg kjøpte inkompatibelt på den BIOS-en, og det ble IRQ-konflikt med ATI skjermkortet. Fikk da flashet ATI-skjermkortet så krangelen ikke var der lengre. En gang lenge senere så ble skjermbilde ut på kortet så blast og blekt at jeg kasserte det.

Jeg fikk oppleve F-DIV bug'en til Intel. Fikk ny Pentium 60 Mhz. Husker at de solgte Pentium 66 Mhz den gang til flere tusenlapper høyere pris. Sick :p Husker at folk var såre happy med x486 på den tiden, og skulle jeg spart penger, så burde jeg nok gått for x486 jeg også. Men man lever jo bare en gang..

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
CetOr skrev (13 minutter siden):

Fant en 8 år gammel Corsair hx 850 80plus liggende hjemme som funker. Er det bedre å bruke denne enn en 2 år gammel Seasonic Focus Plus Gold 650W for 3080? I følge kalkulatoren vil systemet mitt bruke ca 610W under load med 3080. 

Jeg rocker en HX750 kjøpt i 2012 som kjører 2stk 2080 super i foldingriggen min så de er bunnsollide psuer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...