Gå til innhold

Kan dette kabinettet nyttes som NUC eller small form factor PC?


Anbefalte innlegg

Er et lavt Viasat Plus HD kabinett. Tenker, gitt at jeg fjerner Viasat-hovedkortet som nok er ubrukelig. Bruker platesaks+dremel "hard skyts av et eller annet slag antar jeg, om platesaks blir for pusslete"+dremel på bakplate og finner på noe lappverk rundt I/O-bakside etterpå. Kan det bli et kurant kabinett montro?

Om ingenting duger så har jeg en HDD med lite lagringskapasitet igjen ihvertfall, som jeg nok kan få brukt ved reformattering.

Spørsmål 2:

Gitt at hovedkortet f.eks. skulle kunne rekonfigureres OS-messig? Kan en f.eks. finne Linux til det og få opp en kjempesvak PC-ytelse fra det? Ser at de har spandert Elpida-minnebrikker der.

Hvilken formfaktor er det blå hovedkortet? Måler omtrentlige 200 x 165 mm.

Tipper det matcher FlexATX, med forbehold om skruehull posisjoner:

https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_form_factor

https://en.wikipedia.org/wiki/FlexATX

 

Specs:

https://www.prisjakt.no/product.php?e=778721

 

Hovedkortet som står i er et:

pace-tds865nv-cad-dv5

Satelitt-tuner.thumb.jpg.a5c847846e1bcf45e8003081ff77709e.jpg

Pace865-550x169.jpg

Er den øverste boksen på bilde nedenfor I/O bakside på boksen min:

viasat-bakside.jpg

 

 

Ser at det finnes en egen kortstørrelse som kalles Thin Mini-ITX. Den bør jo passe på yttermål, så er det skruehullene da? Men spørsmålet blir vel om det er kjøling nok for å kjøre så heftige hovedkort i en så innestengt boks :)

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er det jo bare å borre med drill og bruke superlim eller ligdene, så vil ikke si å få hovedkortet til å passe som det vanskeligere, men spørsmål hva skal du bruke knappene til? Cloner connector Bank Card Sim Card Adapter Smart Card Reader USB 2.0 Rocketek

slik kan du bruke kortinngagen til men blir litt vanskelig få den å sitte.

Open Frame Transparent Acrylic Overlock PC Case DIY Stand For ITX Motherboard CM

Ellers tror jeg dette blir vaskelig hvis du ikke har sveitseutstyr, for det ville vært det beste med I\o shell å lage for bakplaten må vel byttes.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Litt usikker på hva bakgrunnen for å gjøre dette er. FlexATX-hovedkort tenker jeg er vanskelig å finne. MiniITX er "det enkle" hvis du skal skal ha et kompakt kabinett. 

Her må du evt. ha en form for ekstern strømforsyning tenker jeg, hvilket kanskje gjør ting litt mer komplisert. Jeg kjører en SFF PC med ekstern strømforsyning, men er da avhengig også av spenningsomformer inne i PC-en - plassen denne krever er vel alene ca. 8x4 cm elns. Dvs. bruker en 20V latop-PSU, men har inne i PC-en spenningsomformer til 12V, 5V, 3,3V osv. Dette er en Core i3-PC som jeg kjører helt vifteløs, men der kabinettet på siden har store kjøleribber som er "koblet" mot CPU og chipset via heatpipes.

Har ellers bygget PC-er i "mye rart" opp gjennom årene, og det blir fort en god del jobb. For meg framstår dette egentlig som et ganske vanskelig utgangspunkt, også pga. den lave høyden og hvordan man har tenkt å løse det med prosessoravkjøling. Naturligvis, går man for hovedkort med en lite energikrevende fast prosessor (Atom, Celeron J, AMD Fusion) er det enklere, men da er det ganske begrenset ytelse. 

Er det en liten HTPC-lignende greie man ønsker, finnes det en del ferdige kabinetter for mini-ITX som er ganske rimelige og blir temmelig kompakte.

 

 

Lenke til kommentar

Syntes kabinettet var lite og søtt nok. Det mest interessante hadde vært om det gikk an å omprogrammere hovedkortet som står i. Men tviler på at folk har gidde å bruke tid på slikt å lagt ut. Jeg har ikke omprogrammeringskompetanse ihvertfall. Synes ferdige løsninger ala Raspberry Pi, høres utfordrende nok ut jeg. Men, kanskje en dag.. Fikk ihvertfall strippet ut en 320 Gig snurredisk da.

Går det an å stappe en Raspberry Pi inn der montro? Vet det blir overkill størrelse side og lengdeveis. Aner ikke hva høyde tilsvarer ift. Raspberry Pi og liknende minityr-"tallknusere" ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...