Jump to content
Sign in to follow this  
X109

Quinoa, skal det virkelig være så ekkelt?

Recommended Posts

Prøvde quinoa her, men syns det var ekle greier. For det første så smakte det sagflis og for det andre så var det skikkelig bløt, svampete konsistens... har jeg gjort noe feil?

Share this post


Link to post

Har ikke lagd det hjemme, bare kjøpt det i salatbar i butikker. Den jeg har kjøpt har ingefær og ett eller annet, tror det er urter. Den synes jeg er megadigg.

Den har litt sånn myk og svampete konsistens .. men ikke bløt og daff.

Share this post


Link to post

Smaken er vel hverken mer eller mindre sagflis enn andre karbohydrater, men konsistensen høres definitivt ut som et resultat av overkoking.

Share this post


Link to post
Annonse

Jeg ville kokt det som jeg koker ris: Med altfor mye vann. Når det er ferdig, dump det over i en sil. Fyll kjelen halvfull med kaldt vann, dump det over quinoaen. Skyller ut stivelse og kjøler det ned, så det ikke overkokes. Kast det forsiktig rundt noen ganger så du "slår" ut vannet.

Edited by Taurean

Share this post


Link to post
9 hours ago, Zash said:

vegetarbloggen.no/2015/06/04/hvordan-koke-perfekt-quinoa/

Det var sånn jeg gjorde det, fordi det var sånn det stod på pakken. Må ha gjort en feil.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...