Gå til innhold

Mørk materie, kan denne mannen ha en plausibel forklaring?


G

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, han er nok ikke på sporet av noe som helst fornuftig. Jeg har ikke sett hele videoen - og jeg orker ikke å bruke så lang tid på å se noe som allerede etter et par setninger er opplagt feil. Vekselvirkningen mellom hydrogenmolekyler og elektromagnetisk stråling er godt forstått og den er mange størrelsesordner sterkere enn en eventuell vekselvirkning mellom mørk materie og elektromagnetisk stråling.

Lenke til kommentar

Takk -trygve for at du tok deg tid. Det er uansett et stykke over hva jeg kunne av fysikk (2FY og litt med i 3FY).

Men poenget til denne mannen var likevel at temperaturen på diatomic hydrogen på de stedene han tenker seg at mørk uforklarlig materie tenkes å finnes er så lav, at man ikke fikk sett lyset derfra. Han er jo ute etter å erstatte det man ikke har svar på, med noe håndgripelig. Bli med i fysikkens wall of fame ønsker han nok garantert også.

Om jeg forstod hans tankespinn riktig. Godt mulig at han tar feil, men om vitenskapen ikke utfordres med spørsmål, så går det lenger å finne svar også. Kjenner ikke hvilke type vitenskapsutdannet mann han er heller. Jeg kan sikkert legge det dødt, men det er ikke sikkert at han kan :)

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg har ikke lest nok detaljer om X17 til å kunne si noe sikkert om det, men hvis den faktisk finnes ser den ut til å ha egenskaper som kanskje kan være konsistent med mørk materie. Massen er riktignok ganske mye mindre enn de fleste andre kandidater til å være mørk materie, men det i seg selv er ikke nødvendigvis noe problem. Det som er avgjørende er hvor sterkt den vekselvirker med vanlig materie. Siden massen er lav må antallet være stort, og dermed må vekselvirkningen være svært svak. Og det er nettopp der jeg mangler informasjon - jeg vet ikke om vekselvirkningen er svak nok.

Når dette er sagt er det verdt å huske på at X17 ikke er en bekreftet oppdagelse. Det kan være at eksperimentet deres faktisk viser et reellt resultat, men det er også godt mulig at det er en eller annen feil der.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Rent generelt: alle ønsker å være en Einstein. Svake karakterer og uglesett fra vitenskapen. Så kommer man med helt utrolige teorier som forandrer verden helt.

 

Men de glemmer en ting. Jeg mener at hovedgrunnen til at Einstein ble behandlet som han ble på den tiden skyldtes hans jødiske opprinnelse. Det var ikke manglende intelligens eller akademisk forståelse.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...