Gå til innhold

Jobb som nyutdannet dataingeniør utenfor Oslo


Anbefalte innlegg

Tenker å utdanne meg som dataingeniør og lurer i den forbindelse hvor bra markedet for nyutdannede dataingeniører er i mindre byer enn Oslo ?

Som tillegsinfo kan jeg nevne at jeg kommer til å være 33 år etter endt utdanning og er redd jeg vil bli ansett som for gammel.

 

 

Endret av Notyri
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
obergeru skrev (2 minutter siden):

Jeg har ansatt ganske mange programmerere.

12 ukers bootcamp har jeg aldri sett på en CV, men hadde jeg sett det hadde det vært ganske uaktuelt.

 

Hva ser du etter? En 12 ukers bootcamp  pluss masse egenutvuklede prosjekter, vil det være mer aktuelt? Har man null erfaring ser jeg at 4 mnd ikke er nok for em jobb. Men mange går og 3 år og lærer mindre enn det en virkelig motivert person hadde gjort på 4 mnd pluss noen mnd med egne prosjekter. 

Lenke til kommentar

Du har kanskje rett i at man kan lære mye programeringsteknisk på kort tid. Egne prosjekter er selvsagt positivt, enda bedre med bidrag i opensource prosjekter (som viser evne til samhandling i team). Men ville gjort dette ved siden av et studium.

Et studium på 3 år gir deg nødvendige kunskaper, rundt metodikk og metoder for å løse ulike problemstillimger. Hvis en bedrift ansetter en  nyutdannet kandidat, med 3 års utdanning, regner de ikke med produktivitet fra dag en. Bedriften er da villig til å investere mye tid og opplæring av kandidaten. Nyutdannede er ofte mer tilpasningsdyktige til å tilegne seg kunnskap og kultur fra bedriften. De har høyt potensiale til å bli veldig verdifulle for bedriften i løpet av et par år. De beste kandidatene fra siste året av utdanningen er derfor attraktive, og flere bedrifter konkurrerer for å tiltrekke seg disse med bla. med trainee program.

Men tar du 12 ukers bootcamp, starter eget firma i en startup sammen med noen andre. Prøver ut en kul ide og jobber målrettet med den et par år, er det kanskje en god erstatning for utdanning.

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
On 1/18/2020 at 11:52 AM, Visum said:

Det er skrikende etterspørsel etter dataingeniører!

Gjelder dette for dataingeniører med fokus på software eller hardware ? Ser det er ganske stor forskjell på innhold i de forskjellige data ingeniør studiene. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...