Gå til innhold

5G. Er det helseskadelig?


Anbefalte innlegg

4 hours ago, Simen1 said:

G: Dere prater nok forbi hverandre. Med fullt valensbånd er det edelgassene markert i lilla det er snakk om. Edelmetallene er noe ganske annerledes selv om de forvirrende nok starter med ordet edel de også. Som om det ikke var forvirrende nok så kan edelmetaller både finnes i fast, flytende og gassform, samt at edelgassene kan finnes i både fast og flytende og gassform. Ordet edelgass er nok bare gitt fordi disse stoffene er gasser ved normale trykk og temperaturer. Tilsvarende for edelmetallene. Men de er altså to ganske ulike områder av det periodiske systemet, med ganske så forskjellige generelle egenskaper. Edelgassene sin "spesialitet" er den notoriske motviljen til å reagere med både seg selv og andre stoffer (selv om det finnes spesielle tilfeller som "motbeviser" dette). Edelmetallene oppfører seg på noen måter likt, men går veldig gjerne i metallbinding både med seg selv og andre stoffer. Derfor er også smeltepunktene og kokepunktene veldig ulike fra edelgassene. En annen forskjell er at edelmetaller kan danne ioner i sterke syrer. Det gjør ikke edelgassene.

Også har du tørris, som jo ikke er edelt i det hele tatt. Dette molekylet har jo knapt noen flytende aggregattilstand. Verden er forunderlig:

Quote

Liquid carbon dioxide is the liquid state of carbon dioxide, which cannot occur under atmospheric pressure.

https://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_carbon_dioxide

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tidligere ICNIRP-medlem går inn for at trådløst må få strengere kreftfareklasse

I USA har en av veteranene innen forskning på radiobølger og helse, ingeniøren James Lin, på ny slått til lyd for at WHO må skjerpe klassifiseringen av trådløs stråling som kreftframkallende. Denne gangen med sterkere ord.

https://einarflydal.com/2020/01/27/tidligere-icnirp-medlem-gar-inn-for-at-tradlost-ma-fa-strengere-kreftfareklasse/

 

Lenke til kommentar

I hovedsak snakker denne teknologen Jeff Brown (https://www.businessandleadership.com/investment/item/jeff-brown-investor-independent-review/) om kommende teknologier og hvordan de vil påvirke oss. 5G er en del av dette. Så snakker han om quante computing og peker på at når denne kommer til anvendelse er det slutt på krytering/dekrytering med dagens algoritmer. Han snakker om DNA 'editing' som har potensiale til å fjerne utallige sykdommer. Men har også et ødeleggende potensial hvor man kan skape viruser som dreper bare folk med et spesiellt gen (FRP'ere er jo en kandidat ? ). Bare tuller ? Så han favner bredt. Litt hype er det vel, men jeg vil si at det han snakker om er allerede en realitet noen plasser. Digitale penger (blockchain) er på trappene og han tar også for seg de dilemmaene vi står ovenfor de neste årene. Kina's totale mangel på etiske rettningslinjer på DNA forskning/eksperimentering og undertrykkning av egen befolkning målt opp mot våre verdier blir omtalt en del. Religiøse og moralske valg knyttet mot det osv. Et godt interju vil jeg si.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar

Masse spennende å si om fremtiden. Masse hypes ja, men det betyr ikke at det ikke er noe som blir en realitet. Bare at en del vil skaffe seg selv mye oppmerksomhet og/eller penger på å fremstå som en selvskreven leverandør på noe som ikke helt kan utnyttes ennå. 

F.eks har det vært masse hype rundt blockchain, som om det skal redde all verdens utfordringer innen datalagring og -kommunikasjon. Men her er jeg overbevist om at prinsippet vil bli førende for hvordan man bygger opp pasientjournalsystem, driver bankvirksomhet m.m. bare noen klarer å lage programvare som ivaretar den tryggheten og tilliten som blockchain skal tilby. Hjelper ikke med et flott distribuert system hvis en leverandør sitter igjen med en monopolsituasjon og et slags overordnet ansvar.

Men ja, generelt mange gode ting å tenke på. Viktige ting som må håndteres av en hel verden og ikke enkeltaktører.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Oddvardm skrev (På 29.1.2020 den 5.41):

Se denne podcasten. Den er så full av informasjon om 5G at jeg vil dele den med dere. Se den og du får vite hva som kommer på dette området. Det er skremmende og spennende på samme tid.

Jeg synes at det er skremmende at du bruker tiden din på å lære om 5G på youtube.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det er umulig å ekskludere at noe kan være skadelig. Kanskje er en sender på 2 milliwatt som sender ved 6GHz og treffer deg ved 12 meter avstand ufarlig, mens en ellers lik sender som benytter 5,99GHz vil gi deg kreft 40 år senere. Hvis man skal ignorere fysikk, biologi og statistikk og konsentrere seg om et tenkt worst-case så må vi endre veldig mange ting i samfunnet vårt.

Selv om tannkrem med fluor har god track-record, og appelsin-juice har god track-record, har noen forsket konkret på kombinasjonen av de to? Neppe. Kan man tenke seg at det å drikke et glass appelsin-juice og så børste tenner i løpet av 10 minutter ikke bare gir vond smak i munnen, men kreft 40 år senere. Sikkert. Hvordan skal samfunnet og individene reagere på denne muligheten? Forby tannkrem? Forby juice?

 

For at el-overfølsomhet og stråling skal være verdt å bruke tid på så må man ha _noe_. Enten en fysisk-biologisk modell som sannsynliggjør at kroppen blir utsatt for uheldig påvirkning ved ikke-ioniserende stråling ved lav effekt. Eller statistikk som viser at de som faktisk blir det, får uheldige helse-effekter. Dommedags-ønsketenkning   fra en gjeng med liten fagkunnskap hjelper ingen.

Mens man diskuterer dette så dør faktisk folk i bilulykker. De pådrar seg diabetes pga overspising og underaktivitet. De er late med solkrem og pådrar seg hudkreft pga stråling fra sola. Dette er lite kontroversielt, og skjer kontinuerlig. Vi trenger ikke "mer forskning" for å finne ut om sykelig fedme "kanskje er uheldig", det er uheldig, og Nordmenn ville ha hatt friskere og lengre liv om vi levde litt sunnere. Det finnes så mange reelle problemer i samfunnet å ta tak i, men av en eller annen grunn så er det lettere å bekymre seg for det som etter alt å dømme er rent oppspinn.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...