Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Installere ladeboks - be om fastpris eller timespris? Ca. arbeidstid? Hvilke materialer?


Anbefalte innlegg

Hei,

jeg er i disse tider i gang med planlegging av installasjon av ladeboks utenpå min eneboli (i kjede). Jeg kan lite om strøm, men jeg er veldig nysgjerrig og dels av den årsak forsøker jeg innhente mest mulig informasjon på forhånd om hva som skal gjøres.

Info

  • Hustype: enebolig i kjede, 115 kvm. Byggeår 2013, lavenergihus (ekstra isolasjon etc. i vegg som vanskeliggjør installasjon?)
  • Ladeboks: Tibber Easee. Denne kjøper jeg nok inn selv grunnet tilbud. Innebygget jordfeilbryter type B.
  • Nettype: IT
  • Ønsket effekt: ca. 11 kw, 230V 32A tre-fas
  • Distanse mellom sikringsskap med AMS innendørs til ladepunkt: 2 m luftlinje, kanskje 3-4 m kabelstrekk
  • Hovedsikring: i dag 50A, jeg har fått tilbud på oppgradering inkl. søknad, sikringen og installasjon m/ MVA på 3000kr.
  • Jordfeilbryter: Type B i Tibber Easee ladeboks, type A må vel da installeres i sikringsskap, til tross for dobbeltisolert tilførselskabel?

Jeg har fått et fastpristilbud fra et elektrikerfirma pålydende 15900kr for tre-fas 32A inkl. mva, montering og materiale, bla. jordfeilbryter type A, kabel inntil 10m og 32A sikring. De skal ha ytterliger 3000kr for installasjon av 63 eller 80A hovedsikring inkl. søknad til Skagerak. Dvs. totalt 18900kr. Er dette en rimelig pris? Jeg har fått tilbud på timespris og kommer frem til følgende budsjett:

  • Ladeboks, Tibber Easee, 5900 kr
  • Elektrikkerarbeid: 4 timer a 937,5 kr/t = 3750 kr
  • Hovedsikring, oppgradering: 3000 kr
  • Kabel (PFXP / MR-flex): 150 kr/m, kanskje 4m kabel: 600kr
  • Kjøring: 30 min begge veier. Det er vel samme timespris? = 500 kr.

Totalpris: ca. 15200 kr.

 

Mao. får jeg det etter mine beregninger nesten 4000kr billigere om jeg velger timesbasert.

Spørsmål

  1. Er mitt budsjett riktig? Hva annet må jeg beregne inn (skruer/plater eller annet materiale, søknadsprosess ifm. oppgradering av ny hovedsikring, avgift til Skagerak grunnet ny hovedsikring, nye dingser som ny automatsikring på kursen, overspenningsvern???)?
  2. Er fire timers arbeid normalt for en (enkel) ladeboksinstallasjon riktig estimert? Det skal sies at elektrikerfirmaet kjenner til ladeboksen (de har eget tilbud på denne ladeboksen, fastpris), og Tibber sier at det tar ca. 20 min å koble selve boksen.
  3. Det kommer vanligvis kun én elektrikker?
  4. Skal de ha vanlig timespris for selve prosessen rundt søknad om oppgradert hovedsikring?
  5. Jeg forsøker aldri å tenke negativt om yrker.. Er det allikevel slik at dersom jeg ber om timespris i håp om lavere sluttsum, så vil elektrikeren kanskje jobbe litt tregere for å få inn penger? Eller på andre måter "lure" meg slik at jeg kanskje ender opp med å betale mer til slutt? Jeg ønsker IKKE å tenke slik, men er nok litt "skadet" av at samtlige venner av meg forteller skrekkhistorier (avtalt fastpris på varmekabler på bad alt inkludert (mva, materiale, arbeid, kjøring etc.) til 20,000, men endte opp med fakturering "20.000 kr fastpris, 14.000 kr tillegg = 34000 kr totalt). uten spesifisert faktura..
    - Hva ville dere gjort? Fastpris eller timespris?

Tusen takk for svar. Dette er ikke så enkelt for en stakkars ufaglært..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Anbefaler alltid kunder å ta fastpris dersom det er mulig. Det gir deg trygghet ifb med endelig pris.

Fastpris vil som regel fremstå litt høyere, er ikke alltid det går i favør tilbyder. Men si jeg beregner å bytte en dimmer, la si jeg beregner 20 min for å forsikre meg om at dersom det er knot så er vi fortsatt innenfor. Og så viser det seg å ta 2 min fordi det var greit opplegg bak den gamle bryteren. 

I forhold til dine kommentarer om yrket vil det alltid være folk som prøver seg, der penger er involvert finnes det alltid noen som vil prøve å lure eller svindle. Eller bare dytte sine egne feil over på kunder; tenker da på priset for lavt "oh shit", ja vi fakturerer høyere for det er jo riktig arbeid. Det folk ofte glemmer er at Håndtverkerstjenesteloven sikrer kunden veldig bra på dette. Og dersom du får tillegg så burde man gi beskjed om dette med en gang, hos oss så skal alt av tillegg o.l enten signeres i montørens app eller godkjennes per mail. og selvfølgelig si ifra ved første stund. tjenesteloven gir kun rom for 15% økning, men de må selvfølgelig være dokumentert. 

Hører ofte historier om dette og spør om de da har sjekket opp firmaet eller bare gått for lavest pris. Er som regel at de har gått for lavest pris. Lavest er fristende, men ikke alltid at det lønner seg i lengden.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...