Gå til innhold

Xbox Series X får ikke eksklusive spill ved lansering


Anbefalte innlegg

Iki skrev (7 timer siden):

Det er helt greit at de kommer til PC i tillegg, det burde spillene på Playstation også.

Men å utvikle spillene til forrige generasjon med konsoller er ikke bra.

Et av hovedpunktene med den nye generasjonen er bruken av SSD lagring, noe du ikke kan utnytte om du fortsatt lager spillene for å fungere på en HDD.

https://www.google.com/amp/s/www.playstationlifestyle.net/2019/10/08/ps5-ssd-file-size-games-load-and-install-much-faster/amp/

Nå er ikke jeg no ekspert på dette så mulig dette er helt feil, men fungerer ikke One x og Series x basically som en som en PC nå? Slik at de utvikler jo uansett bare et spill og justerer hvor mye eyecandy som er aktivert på de 3 forskjellige utgavene? One X, Series X og PC?  Akkurat som at spillet skulle kunne blitt kjørt på low, mid og high end PC? 

Slik jeg leser oversettelsen fra gamer (jeg har ikke lest det originale intervjuet) så står det jo ikke at de kommer til å utvikle spill til One x og porte til Series x. Det står bare at de ikke kommer til å utvikle spill til Series X eksklusivt. dvs at de kan fint utvikle for at spillet skal være king kong på Series X, men at det må kunne downscailes/portes til One X og PC. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
barezell skrev (21 minutter siden):

Nå er ikke jeg no ekspert på dette så mulig dette er helt feil, men fungerer ikke One x og Series x basically som en som en PC nå? Slik at de utvikler jo uansett bare et spill og justerer hvor mye eyecandy som er aktivert på de 3 forskjellige utgavene? One X, Series X og PC?  Akkurat som at spillet skulle kunne blitt kjørt på low, mid og high end PC? 

Slik jeg leser oversettelsen fra gamer (jeg har ikke lest det originale intervjuet) så står det jo ikke at de kommer til å utvikle spill til One x og porte til Series x. Det står bare at de ikke kommer til å utvikle spill til Series X eksklusivt. dvs at de kan fint utvikle for at spillet skal være king kong på Series X, men at det må kunne downscailes/portes til One X og PC. 

Korrekt at Microsoft nå går for skalering av spill ala det vi ser på PC. Og mange mener da at Xbox One,S og X ikke vil holde igjen Series X på noen måte. Det er feil. 

Hadde dette vært PlayStation Pro og XboxOneX vi snakket om så hadde det vært riktig det veldig mange (veldig bastant) nå mener. 

Men både Series X og PlayStation 5 vil kunne streame betydelig mer data en idag. Nå kan spill utviklere lage spill ifra grunnen opp til å ta utnyttelse av dette og vi kan få spill som både sees og oppfører seg veldig annerledes. Ikke lengre trenger en å lage spill som tar ibruk triks for å laste inn data da en har nå så mye båndbredde at en kan kjøre mye av det i sanntid. Ikke flere korridorer,heiser,film sekvenser eller andre triks for å gi spill tid til å laste inn data.

Se for deg et stort open world spill hvor et massivt jordskjelv skal skje idet du er på område X. Isteden for å "lure deg" til å å gi spillet tid som fks med en film sekvens eller andre triks så kan det nå skje umiddelbart og på en skala ikke mulig tidligere. Sier seg selv at det kan bli kanskje så heftige ting som kan gjøres.

Mange tenker nok som så at PC har hatt SSD i mange år nå. Problemet der er at utviklere har ikke laget spill designet for SSD. Greit nok ting laster vesentlig raskere men streaming av data i spill...nei. Første spillet vi har sett som krever SSD på PC er Starship Citizen. Det første av nok mange spill som vil kreve SSD på PC i tiden fremover når Series X og PS5 får full fokus ifra utviklere. 

Hoppet i CPU også vil gjøre mye mer en å øke fra 30 til 60+fps. Mer npc's på skjermen, bedre Ai, fysikk osv osv..

international man of mystery nerd GIF

 

Endret av LarZen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

En ting er hvertfall sikkert. PS5 eklusive spill vil bli helt sykt mye bedre enn Xbox Series X spill. Og det er dumt all den tid PS4 har et så voldsomt overtak på Xbox One. Det overtaket vil bare fortsette, og skikkelig konkurranse vil ikke skje.

Har selv både Xbox One og PS4, og spillutvalget på førstnevnte er utrolig stusselig sammenligna med PS4.

Lenke til kommentar
LarZen skrev (32 minutter siden):

snip

aha. For jeg tenkte litt i de baner at de nye konsollene matcher jo ikke en high end pc i dag uansett og det virker jo ikke være noe problem med rå grafikk på pc spill, men det er vel heller da hvor mye den gamle generasjonen vil holde "ny" utvikling tilbake da.

Blir jo da spennende å se om et par om det kommer noen titler som revolusjonerer måten vi opplever spill på drastisk da :p 

Lenke til kommentar
12 hours ago, kilik said:

Det kommer nok både Forza 8 og Halo 6 på lanseringsdagen, men da vil man kunne velge om man vil spille det på den nye Xbox-konsollen eller på Xbox One (X).

Grøsser ved tanken på et Horizon som kjører både på nextbox og S. 

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Dette blir vel verst for utviklerne vil jeg tro. Det er de som må håndtere flere versjoner av spillene. Og ja, dette kan få konsekvenser for deres vilje til å optimalisere koden for den nye sexboxen.

Ved overgang til ny konsollversjon pleier det alltid å være en overgangsperiode der utviklerne må lage to versjoner av spillet. Ett for den nye konsollen og ett for den gamle. Derfor tar det gjerne et par år før de kan konsentrere seg om å hente ut mest mulig fra den beste konsollen. Nå ser det ut til at mange ikke vil klar det.

På Playstation ryktes det at PS5 skal støtte gamle spill (til og med helt tilbake til PS2), men jeg har ikke hørt et pip om at de gamle systemene skal støtte de spillene som etterhvert vil komme eksklusivt til PS5 (om et par år).

Lenke til kommentar
Pony IK skrev (2 timer siden):

Sir-Allistair Hva babler du om? Ps5 9TF Xbox SX 12TF.Lurer på hvor spillene blir og se best ut?‍♂️.Xbox kommer sterkere neste Gen.

Spesifikasjonene du oppgir kommer fra en lekkasje som også påstår at Playstation 5 ikke får ray tracing.

Sony har før og etter denne lekkasjen sagt at det kommer til å være ray tracing på ps5.

Siste nytt er at en spillutvikler har sagt at Playstation er litt hurtigere enn Xbox.

I tillegg har vi tester av ps5 som viser at den nådde 14 tflops.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

Vi spillere blir tydeligvis aldri fornøyde. Microsoft forteller at de kommende spillene deres blir tilgjengelig på Xbox One, Xbox Series X og PC – kjøper du en XsX kan du spille fire generasjoner med Xbox-spill – og så klager vi jammen meg over det? De kunne ikke gjort det mer forbrukervennlig.

Jeg ser at enkelte skriver at det vil føre til at Xbox Series X-spillene ikke vil se ut som «neste generasjon», men det vil uansett ta noen år før vi får spill som virkelig utnytter kraften til de nye konsollene. Det Microsoft jo sier er at «over the next year, two years, all of our games, sort of like PC, will play up and down that family of devices», så det er kun i en begrenset periode. Husk også at tredjepartsstudioer også vil slippe spill til begge spillgenerasjoner ...

Lenke til kommentar
the blue antilope skrev (49 minutter siden):

...men det vil uansett ta noen år før vi får spill som virkelig utnytter kraften til de nye konsollene. Det Microsoft jo sier er at «over the next year, two years, all of our games, sort of like PC, will play up and down that family of devices»...

1. Nei. Som nevnt tidligere vil det å lage spill for SSD lagring kunne gjøres helt fra starten av, og ville ført til en god del fremskritt. Dette utelukker de helt om de skal lage spillene slik at de fungerer på tidligere konsoller også.

 

2.  Hva er poenget med å kjøpe en Xbox series x? Bittelitt bedre grafikk i de to første årene, så en større oppgradering? Hvorfor ikke bare vente i to år med å kjøpe den da?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

1. Vi vet jo ingenting om utviklingen av spillene eller hvorvidt det vil påvirke ytelsen til spillene i negativ grad. For det meste virker det bare som antakelser om at spill ikke blir så bra på XsX fordi de også blir tilgjengelig på Xbox One.

2. Du kjøper konsollen når du selv vil – når ble valgfrihet en dårlig ting? Hadde Microsoft sagt at ingen av de XsX-eksklusive spillene kommer til Xbox One, hadde det også blitt ramaskrik. Som jeg nevnte over, blir vi aldri fornøyde.

Lenke til kommentar
the blue antilope skrev (8 minutter siden):

1. Vi vet jo ingenting om utviklingen av spillene eller hvorvidt det vil påvirke ytelsen til spillene i negativ grad.

2. Du kjøper konsollen når du selv vil – når ble valgfrihet en dårlig ting? 

1. Har du lest hva utviklerne selv skriver? Hvilke fordeler man kan få med en SSD? Selvfølgelig vil det begrense mulighetene om du må lage spillet slik at det fungerer på eldre hardware.

2. Du kjøper neste generasjon for å få en oppgradering.

Om det ikke er noe poeng å kjøpe den dyrere maskinen, hvorfor ikke da beholde Xbox one og heller kjøpe en ps5 denne gangen?

Da får ikke Microsoft solgt så mange series x, og Playstation får solgt en haug ps5.

 

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

1. Joda, absolutt, men det er ingen av oss som vet om Microsofts avgjørelse vil gjøre XsX-spillene noe dårligere. Det får vi ikke svar på før vi faktisk får testet konsollen. Så det er og forblir antakelser frem til den tid.

La meg spørre slik: Er du skeptisk til hvordan «The Last of Us 2» (og egentlig alle andre PS-eksklusive som kommer til begge plattformer) blir på PS5 når det også kommer til PS4? Utvikleren har jo selv hintet til «ingen lastetider».

2. Alle som kjøper en XsX får en solid oppgradering fra Xbox One –det er det vel ingen tvil om. Hvis du ikke har råd til den nyeste konsollen når den lanseres, er det jo positivt at du kan spille de samme spillene med venner som har kjøpt den nyeste konsollen.

Så det du mener er at Microsoft, Sony og alle tredjepartsutviklere bare skal kutte ut nåværende generasjon når Xbox Series X og PS5 lanseres? Det er jo ikke et alternativ.

Endret av Slettet+32asd4f
Lenke til kommentar
the blue antilope skrev (2 timer siden):

Så det du mener er at Microsoft, Sony og alle tredjepartsutviklere bare skal kutte ut nåværende generasjon når Xbox Series X og PS5 lanseres? Det er jo ikke et alternativ.

Det er det absolutt ingen som sier.

Det vi sier er at du ikke kun skal lage spill som fungerer på de eldre konsollene.

 

Ved launch så hadde Xbox one følgende:

Forza motorsport 5.

Killer instinct.

Dead rising 3.

Ryse.

Osv.

 

Samtidig hadde den spill som også kom på Xbox 360.

Lenke til kommentar

Gamere klikker så jævlig for ingen ting :p 

Er det ikke bare å vente å se? MS har gjort utrolig mye bra siste 3-4? årene med xbox. Det leder meg til å tru at de vet hva de vil og har en plan. 

Sony har alltid vært best på eksklusive spill og det kommer de nok til å fortsette å være, men da hovedsaklig at de lager bedre spill. Ikke at spillene har milevis bedre grafikk.  

Hvor mange spill er det snakk om uansett? 1-2 AAA titler i året? Selv om det potensielt kommer flere eksklusive spill til ps5 i året så er det jo ikke no automatikk i at utviklerne får brukt alle resursene som er tilgjengelig eller at de klarer lage et godt spill. 

Ganske tullete å låse seg mot en av konsollene nesten 1 år før de kommer ut og uten at man har sett hvordan noen av de er live :p

 

Lenke til kommentar
Sir-Allistair skrev (1 time siden):

barezell: Ganske tullete å tro at neste generasjon konsoller ikke skulle være et betydelig sprang fremover på grafikk, AI osv etter at de siste 7-8 generasjonene med konsoller har vært nettopp det.

Hvorfor plutselig nå la vær å poengtere nettopp det med en håndfull spill som er skreddersydd for nyeste generasjon?

betydelig sprang i forhold til hva? siste generasjon konsoller? PC er jo uansett godt forran så vil jo neppe skje noe revolusjonerende vi aldri har sett maken til før eller? Og strengt tatt hoppet fra ps3 og x360 til PS4 og One er jo ikke helt spinnvilt selv om det ga flere muligheter. 

Larzen hadde absolutt noen gode poeng, men gjenstår jo å se hvorvidt dette blir implementert fra launch. At det skal bli så sinnsykt mye bedre fra day 1 er jo bare spekulering?

Virker jo som enkelte tror at alle series x spillene skal lages for 30 fps, FHD til xbox one og direkte portes til serie x uten noen forbedring :p

 

Endret av barezell
Lenke til kommentar

Iki På Dev kit har de muligens klart 14 TF,men flere sier den er på rundt 9 TF.Får se hva som blir best til slutt.Jeg sier Xbox,du sier ps5.Nå kommer ikke sony til E3 engang,like greit siden de ikke var der i fjor.E3 trenger ikke sony! Men det hadde vært kjekt og se dem der med nye spill,men men

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...