Gå til innhold

På den enorme teknologimessa så vi ikke snurten av FNs bærekraftsmål noe sted


Gjest jmm@tu.no

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Herlig å lese at CES ikke har innordnet seg grønnvaskingsdogmet der virksomheter føler seg tvunget til å måtte kreere fantasifulle sammenhenger for å unngå gapestokken, en "tvang" som mange (konsulenter og andre organisasjoner) ser utsikter til å sko seg økonomisk på:

https://zerokonferansen.no/sessions/gronnvask-eller-gront-skifte

 

Om energietterspørselen virkelig skal komme ned til et nivå som er forenelig med oppnåelse av "2-gradersmålet", start ev. med deg selv med å redusere all din energikrevende virksomhet til 1/3 av dagens aktivitetsnivå.

 

I CES-sammenheng gjelder det f.eks. 66% mindre bruk av internett og mobiltelefon, mindre produksjon av unyttig tekst og chats og opplasting av unyttige bilder og videosnutter til "skyen" og 66% færre arrangement av industrimesser og bransjehappeninger à la CES, som bl.a. er med på å tvinge journalister ut på nødvendige reiseærend. 

 

Videre, 66% mindre fysisk trening - eller kroppslig bevegelse generelt, aktivitet som bare bidrar til økt matinntak og økt behov for energikrevende landbruk. 66% færre anskaffelser av alt du liker å shoppe både av nødvendige og kjekt-å-ha-ting, både til hus og hjem og sport, klær og div. tekniske dippedutter, headsets, droner og hva det måtte være. Og selvfølgelig klassiske 66% færre turer med fly og tog og bil, både i jobb og fritid. Hytta blir stående ubrukt, og reiselivsnæring i inn- og utland fremstår som utslippskuttvinner, men i økonomisk og sysselsettingsmessig ruin.

 

Den egentlige og eneste reelle løsningen på katastrofeutfordringen som 'alle' nå snakker om, er at alle verdens folk må leve i tråd med Fremtiden-i-våre-henders lære. Alt annet blir bare dråper-i-havet og symbolsk spill-for-galleri.

Endret av ChrisQ
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Slikt er bærekraft. Ikke duppeitter vi ikke trenger flere av.


"I vår prosess bruker vi 99 prosent mindre vann enn i produksjon av bomull, sier Poranen.

"Ifølge Poranen kan man ved å bruke all biomasse i Finland kunne erstatte en tredjedel av hele verdens bomullsproduksjon. Ca. 25 prosent av den globale tekstilproduksjonen kommer fra bomull, noe som har store miljøkonsekvenser på grunn av arealkrav og vannmengder."

https://www.tu.no/artikler/teknologigrunderne-lager-ryggsekk-og-klaer-fra-traer/482635


 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...