Jump to content
Joachim Seehusen

Her dyrkes kunstig kjøtt. Det kan ta over store deler av markedet

Recommended Posts

Miljømessig: Hvor mye "renere" blir totalregnskapet for produksjon av en kilo dyrket kjøtt kontra å ale opp en okse, slakte den, og bearbeide den før varene kan sendes ut til forbruker.? Er det dette som skal "redde" kloden? Mindre utslipp. Enorme områder slåttemark kan "frigis" og gå tilbake til vill natur. Og mange landbruksmaskiner som kan resirkuleres...

Share this post


Link to post

Redde helsa eller kloden ?

https://forskning.no/mat-og-helse/to-nye-studier-kobler-ultraprosessert-mat-til-sykdom-og-dod/1342733

To nye studier kobler ultraprosessert mat til sykdom og død

Spis mer ubearbeidet mat, råder forskere.

Det har dukket opp en ny dimensjon i den vitenskapelige diskusjonen om mat:

Bearbeidingsgrad.

I de siste tiåra har mennesker mange steder i verden fått tilgang på stadig mer såkalt ultraprosessert mat.

Dette er industriprodukter som inneholder svært lite rene råvarer, som kjøtt eller grønnsaker. I stedet er de satt sammen av stoffer som er utvunnet fra råvarene. Ingredienslista er ofte lang, og inkluderer ting du ikke finner på kjøkkenet, som modifisert stivelse og hydrolysert protein

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Annonse

Vel, det står jo i artikkel ganske greit at det er omtrent en tiendel av avtrykket å lage planteburger, og disse  nye burgerene er sikkert ikke så mye verre enn disse igjen, selv om det er levende celler. En ting er uansett sikkert - uendelig mye bedre enn at Ola Dunk og feite amerikanere skal gafle i seg en helt pervers kjøttmengde som ikke er bærekraftig. Joda, som du sier vil der bli utfordringer i overgangen mtp overflødig utstyr, men avtrykket fra det blir lite i det store regnskapet over lang tid.

Edited by The Very End
  • Like 7

Share this post


Link to post

"står jo i artikkel" ..enligt en studie betald av.. :)

Det är ju självklart att det som naturen själv producerar är det mest effektiva. Det ingår i ekosystemet och kräver ingenting. Allt annat kräver massor av dyr teknik och maskiner osv. Om nån kommer fram till att det skulle vara mer effektivt, då har de helt enkelt låtit bli att ta hänsyn till allting. Sen är det ju bara en tidsfråga innan man upptäcker 700 bieffekter efter 20 år på människors hälsa som alltid när man försöker göra nåt "bättre" än naturen självt på konstgjord väg. Slutar alltid på samma sätt. Men även big pharma tycker säkert detta är jättebra.

 

  • Like 5

Share this post


Link to post

Prosessert mat er ein blindvei for menneskeheten. Er mykje betre å holde seg til naturlig mat og heller legge opp til eit kosthold som kroppen lever greit med. Einaste veien vi kan gå er å redusere verdens befolkning og holde oss med kortreist naturlig mat. Så får kvar enkelt velge type mat etter egen overbevisning.

  • Like 6

Share this post


Link to post

Dyrka kjøtt regner jeg som en prossert/behandla matvaretype

og det spiser Normenn for mye av.

Med mindre forskerne og produsenter kan overbevise meg at denne dyrka kjøttet ikke er så prossesert som det virker som i artikkelen her så er jeg ikke helt overbevist.

At helsa til folk blir dårligere og at samfunnet som helhet får regningen som følge av dårligere helse fordi det er bra for miljøet å lage prossesert kjøtt finner jeg ikke udelt positivt.

Nordmenn bør spise mer ubehandla mat , ikke mindre

men ja, vi bør spise mindre kjøtt og mer Fisk og grønnsaker også.

Edited by Lodium
  • Like 2

Share this post


Link to post

Når dyrket kjøtt overtar vil det sikkert dukke opp "kjøttmafia". En underverden hvor man får kjøpt ekte kjøtt fra ekte dyr til en uhorvelig høy pris....Skruppelløse mennesker som holder dyr skjult i fangenskap, som forer dem opp med eneste hensikt å DREPE dem....... og selge dem til rike mennesker som skal.....hold dere fast....spise dem...Vulgært!!

Share this post


Link to post

Nei takk, da tar jeg heller en "kål"-burger fra vegetarianere/veganere. Kommer ikke til å kjøpe det.

Men, jeg ser for meg at enkelte i samfunnet kan ta en "Ottar" og forlange at alle må spise "dritten". Da bruker jeg bevegelsen Ottar sin harde linje. Var ikke noe annet ment med det. Selvsagt så er jeg ikke enig med Ottar på det de forkynner, heller..

Edited by G

Share this post


Link to post

Merk mine ord - I disse gale forskernes verden vil krefthyppigheten øke proporsjonalt med konsumet av "maten" deres.

Et spørsmål, ekte bacon eller lab bacon?

  • Like 2

Share this post


Link to post
1 hour ago, Langvandrer said:

Merk mine ord - I disse gale forskernes verden vil krefthyppigheten øke proporsjonalt med konsumet av "maten" deres.

Et spørsmål, ekte bacon eller lab bacon?

Profitt er desverre et for sterkt virkemiddel ovenfor produsenter

At folk får kreft i magesekken eller tarmsystemet av å spise for mye behandlet mat driter da Produsentene i.

De tenker bare på masseproduksjon og gjøre det billigst mest mulig og da er jo miljø en kjempebra reklame

Noe artikkelen også langt på vei bærer preg av.

Til Spørsmålet

Jeg kan nok spise en og annen kunstig Bacon men jeg blir ikke å erstatte all baconkonsumet mitt med kuntige varianter

om jeg vil meg selv og helsen min vel.

Edited by Lodium

Share this post


Link to post

På hvilken måte er dyrket kjøtt sammenlignbart med prosessert mat?

Dette er jo såpass nytt, at det ikke finnes noe relevant sammenligningsgrunnlag ennå, eller?

 

  • Like 5

Share this post


Link to post
33 minutes ago, Roffee said:

På hvilken måte er dyrket kjøtt sammenlignbart med prosessert mat?

Dette er jo såpass nytt, at det ikke finnes noe relevant sammenligningsgrunnlag ennå, eller?

Det er menneskeskapt. Dess mer mennesker kødder med maten dess dårligere blir den for oss. Eller som Jack Lalanne sa: "If man made it, don't eat it."

Share this post


Link to post

Det er jo bare celler som blir dyrket frem. Vil jo ikke være noe forskjell på disse cellene og cellene i en ku. De blir bare dyrket frem forskjellig

  • Like 7

Share this post


Link to post

Hvor skal strikkedamene få ull fra hvis alt sauekjøtt skal dyrkes i kjøttfabrikken? Jaja...greier de å gro kjøtt så greier de vel å gro ull også.....

  • Like 2

Share this post


Link to post
8 hours ago, Softis12 said:

Det er jo bare celler som blir dyrket frem. Vil jo ikke være noe forskjell på disse cellene og cellene i en ku. De blir bare dyrket frem forskjellig

I beg to differ. Med en total mangel av et immunforsvar som holder dette kjøttet rent og pent, så kommer ikke jeg til å røre det. Skal de drepe potensielle bakterier med antibakteriell og soppdrepende gugge under celleveksten, eller etterbehandling med gugge ala ammoniakk (noe de allerede gjør i USA for å drepe skittent slaktekjøtt for E.coli likevel)..

 

 

Edited by G
  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...