Gå til innhold

Nybegynner. Canon EOS M50 vs Nikon D3400/3500


Anbefalte innlegg

1 minute ago, quantum said:

Vi nærmer oss vel nesten tredobbel pris på bruktmarkedet da. Kiloprisen blir dog sammenlignbar ? Bruksområdet avgjør hva man trenger. Men over tid tror jeg man verdsetter god optikk fremfor hus. 

Ja, det er jeg enig i. I min mest brukte kombo kostet objektivet meg mer enn dobbelt så mye som kameraet. Samtidig vil jeg ikke si at 17-70mm er noe dårlig valg, eller at 18-35 er en åpenbar erstatter. Trådstarter må nesten pønske litt på det selv, se an ikke bare budsjett, men også størrelse, vekt og foretrukne brennvidder. Hvis han ønsker litt tele faller jo den dyrere Sigmaen gjennom umiddelbart.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

@Okapi Absolutt enig. Mitt forslag er ikke akkurat noe for fuglefotografer (unntak for undulater og burhøns), men til landskap ... natur kan være så mangt. Kjøretøy óg.

For å foreslå noe i den "helt andre enden"; Helios 44-2. Fåes kjøpt på nett tilpasset Nikon for ikke mange hundrelapper. Mitt er såkalt "infinity-adjusted" av en fyr i Kiev og kan da fokusere opptil a whopping 2,5m eller deromkring på DX (På FX er det visst fare for at speilet slår borti linsa så der har jeg ikke prøvd). Med andre ord, portrett og kvasi-makro med noen begrensninger som utfordrer kreativiteten. Optisk kvalitet er ganske medium trallala, men resultatene er absolutt kule. Ikke det første objektivet man kjøper seg, men utrolig artig å holde på med.

Endret av quantum
Lenke til kommentar

Har en Helios 44M-4 selv. Føler den er litt hit & miss, og trenger gjerne litt hjelp i post med kontrast, men har jo fått tatt en del stilige bilder med dem. Tenkte å få testet den litt som portrettlinse fremover. Absolutt verdt å skaffe seg om man vil prøve noe litt alternativt ja, og den koster vel ikke stort mer enn 500 kroner inkludert adapter. Kanskje lurt å bestille før postapokalypsen i april da. ;)

Skal sies at jeg bare har brukt dette objektivet på speilløst, og alt jeg hadde av linser til min gamle Canon var focus by wire, som jevnt over var en ganske kjip opplevelse når jeg prøvde å fokusere manuelt. Kan tenke meg det krever litt trening uten peaking eller forstørrelse.

Lenke til kommentar

For natur og kjøretøy så tenker jeg fortsatt at 17-70 er fin fordi man får både vidvinkel og litt tele til detaljer i bil og naturen. Matcher også bra med å kjøpe 70-300mm DX. Selvfølgelig er 18-35 nydelig, men ville ikke valgt det som første. Da får man nok mere glede av ekstra rekkevidde. Om man føler at bildet alltid blir uskarpt så er det kamerateknikk. Objektivet er uansett ett godt kjøp.

Lenke til kommentar

Skittent objektiv vil jeg si. Start med å rense foran på objektivet. Du kan også - på kameraet - gå til innstillinger>verktøy>clean image sensor/rengjør bildebrikken. Men det  vil nok ikke gjøre noe med flekken. Har du i det hele tatt tatt av objektivet fra kamera? Kan også være speilet som har blitt skittent (hvordan klarte jeg å skrive det? speilet går jo selvsagt opp når man tar bilde..), men tviler på at det er sensoren. 

Endret av L/-R~
Lenke til kommentar

Hvis flekken er den samme uansett brennvidde, blender, fokusavstand, og kanskje til og med om du bytter objektiv, så vil jeg tro det er sensoren. 

Vet ikke om det går i dette tilfellet, men for å "avsløre" hot pixels har jeg tatt bilde uten objektiv noen ganger, kan du sette kameraet på helmanuell og ta bilde av en jevn, mørk overflate uten at sirkelen forsvinner så er jo sensoren prime suspect vil jeg si ...

Lenke til kommentar

Ja, det kan også være regndråper. Jeg ser nå at det er to, temmelig identiske flekker på bildet, og det tyder nok på at det er regn, og ikke noe på sensoren.

Et par regndråper vil sjeldent gi utslag på bildet, men regner det skikkelig blir det raskt synlig. Dråpene trenger ikke å ha truffet frontelementet heller, det er nok med et par regndråper godt utenfor fokus.

Lenke til kommentar
Dr. Brodsky skrev (Akkurat nå):

Ja, det kan også være regndråper. Jeg ser nå at det er to, temmelig identiske flekker på bildet, og det tyder nok på at det er regn, og ikke noe på sensoren.

Et par regndråper vil sjeldent gi utslag på bildet, men regner det skikkelig blir det raskt synlig. Dråpene trenger ikke å ha truffet frontelementet heller, det er nok med et par regndråper godt utenfor fokus.

Siden det er vidvinkel kommer vel regndråpene lettere fram? I alle fall min erfaring.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...