Gå til innhold

12 år gammel klimarapport: I 2020 begynner massive skogbranner i Australia


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
bojangles skrev (22 minutter siden):

Miljø, det koster innsats og penger. Vi må kjøre mindre bil, fly mindre og forbruke mindre. Samtidig må vi betale mer når vi velger å forsøple kloden. Skrekk og gru for et offer. For en bør og bære.


Jeg regner med at du begynner, man er seg selv nærmest.

Når du har solgt bilen, sluttet å reise på ferie, ikke lengre kjøper duppeditter, og har kastet telefon og PC, kan du gi oss beskjed her på forumet ... pics, or it didn't happen!

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Så er da også mange av brannene påsatt.  Hva gjør man ikke for å oppfylle spådommer:

"Dette kartet viser hvor det har brent i sommersesongen 2019/20. Som vi ser, er det flest branner på østkysten. Det underlige er imidlertid at det ikke er denne delen av kontinentet som har vært varmere enn normalt. "

https://www.derimot.no/storbrannene-i-australia-sammensatte-arsaker-men-ikke-klima/

 

 

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Lynxman skrev (15 minutter siden):

Det er sprøtt at så mange ikke fatter og begriper hvor enormt problemet er.


Jeg er enig i at han har helt rett, samtidig ser det ut til at det ofte er de som skriker høyest, som gjør minst.
Hva Bojangles gjør, vet ikke jeg, men det er lett å kritisere, vanskeligere å legge om livsstilen.

Når man går ut såpass høyt, med at enhver må legge om, og at det ikke er noen bør å bære, så forventer i hvert fall jeg at vedkommende selv allerede har lagt om sitt forbruk.

Ut i fra mitt ståsted, så virker det som om de som kjemper hardest for klimaet, ikke er noe bedre enn andre.
Det er få som lever som de lærer, det er ofte rikinger som flyr rundt i privatfly som forteller oss andre at vi må spise mindre kjøtt, eller folk som bidrar til enorme strømforbruk ved å veksle bitcoin, og som er med i egne flyklubber og den slags, som forteller oss andre at vi er flat-jordarar å ikke forstår klimaendringer.


 

 

Endret av 0laf
  • Liker 5
Lenke til kommentar
bojangles skrev (11 minutter siden):

Kjører du fossilbil? Kanskje kan du sykle til jobb eller reise med tog? Tog + ståscooter? Kan du droppe å reise til Asia og kanskje heller padle i Oslofjorden i ferien? Eller vandre i høyden over lysefjorden? Miljøbevist er ikke et skjellsord eller pietistisk måte å leve på med førkrigs-komfort. Du må ikke kaste alle gadgets eller kutte ut å bruke mobil. Du kan feks bruke den du har nå 2 år lengre? 

Det er jo hyggelig å høre at du selv er miljøvennlig, det er nemlig ganske uvanlig, de fleste bryr seg om miljøet så lenge de kan kjøre ny fin elbil, reise på ferie, kjøpe nye duppeditter osv. men der stopper det også, de færreste ønsker å endre på sin livsstil.
Forsøk å fortell en ungdom at de må beholde telefonen i minst fem år, på grunn av miljøet, så forsvinner fort engasjementet.

Personlig jobber jeg hjemmefra, kjører riktignok fossil-bil, men det er mer miljøvennlig for meg å beholde den jeg har, enn å kjøpe ny elbil, ettersom jeg uansett ikke kjører stort, har det meste av butikker i gangavstand.

Jeg har min Nokia 1208 fra 2007, å med det mener jeg at det er min brukstelefon, som fungerer helt utmerket, den eneste ulempen er jeg at må bruke Android-emulatorer på PC'en for å betale med Vipps eller bruke enkelte apper osv.

Faktisk har du rett i at eldre telefoner ofte fungerer bedre, min Nokia holder på batteriet i dagevis, etter å ha bli brukt hver dag i 12 år, mens andre som har smart-telefoner ikke gjør annet enn å lade. 

Reiser ikke på ferie til Asia, eller andre steder med hverken fly eller bil, har dog seilbåt, men seiler kun lokalt, ikke til Asia.

Kaster ikke mat, reiser ikke på jobb, flydde sist for 6 år siden, alt i alt er jeg særdeles miljøvennlig, uten å en gang prøve.

Endret av 0laf
  • Liker 2
Lenke til kommentar
4 minutes ago, 0laf said:

Det er jo hyggelig å høre at du selv er miljøvennlig, det er nemlig ganske uvanlig, de fleste bryr seg om miljøet så lenge de kan kjøre ny fin elbil, reise på ferie, kjøpe nye duppeditter osv. Forsøk å fortell en ungdom at de må beholde telefonen i minst fem år, på grunn av miljøet, så forsvinner fort engasjementet.

Personlig jobber jeg hjemmefra, kjører riktignok fossil-bil, men det er mer miljøvennlig for meg å beholde den jeg har, enn å kjøpe ny elbil, ettersom jeg uansett ikke kjører stort, har det meste av butikker i gangavstand.

Jeg har min Nokia 1208 fra 2007, å med det mener jeg at det er min brukstelefon, som fungerer helt utmerket. 
Faktisk har du rett i at eldre telefoner ofte fungerer bedre, min Nokia holder på batteriet i dagevis, etter å ha bli brukt hver dag i 12 år, mens andre som har smart-telefoner ikke gjør annet enn å lade. 

Reiser ikke på ferie til Asia, eller andre steder med hverken fly eller båt, har seilbåt, dog seiler jeg kun lokalt, ikke til Asia.

Kaster ikke mat, reiser ikke på jobb, flydde sist for 6 år siden, alt i alt er jeg særdeles miljøvennlig, uten å en gang prøve.

 

Kjempefint. Seilbåt er ferieformen sin det. Snart er det båtpuss og skuta på sjøen til påske vel? Men kanskje kan bilen stå ennå lengre mellom hver gang du bruker den om du tenker alternativer? Ok, du ønsker ikke el-bil, hel greit det. Er ikke for alle og siden du bruker bilen lite betyr det jo ikke særlig i det store regnestykket heller. Men har du feks vurdert "laste-sykkel"? Du får med deg både pappesker og ølkasser og alle barna på tur. Er også varianter med el-motor om du ønsker det. 

 

Igjen om noen har forslag til hva mer jeg kan gjøre for en ennå minder klimaavtrykk lytter jeg mer enn gjerne. Kan ikke love at jeg skal fikse alt, men alt skal i det minste vurderes og kanskje kan jeg gjøre noen fler endringer. 

Endret av bojangles
Lenke til kommentar

Haha :) Ska ni inte visa alla de påståenden som aldrig inträffade istället som är ungefär 100ggr fler? Det är ofattbart hur folk fortfarande kan tro på sånt här svammel år 2020... Det är samma folk som trodde på häxorna förr.

Finns inget som helst som tyder på att nåt ligger utanför normalen nånstans överhuvudtaget. Sluta sprid såna här dumheter o lura folk. Er uppgift är att granska sånt här istället.

Martin Armstrong som sysslar med ekonomi gör ett bättre jobb än hela västmedia att debunka sån här skrämselpropaganda: https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/abrupt-swings-in-weather-from-cold-to-heat/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (17 minutter siden):

Ok, du ønsker ikke el-bil, hel greit det. Er ikke for alle og siden du bruker bilen lite betyr det jo ikke særlig i det store regnestykket heller. Men har du feks vurdert "laste-sykkel"? Du får med deg både pappesker og ølkasser og alle barna på tur. Er også varianter med el-motor om du ønsker det. 


Jeg holder meg til fossil-bilen jeg. For det første er jeg ikke fanatiker, jeg er "tilfeldigvis" ganske miljøvennlig fordi jeg har en jobb og livsstil som gjør at jeg ikke trenger forbruke noe særlig, eller reise stort. Jeg er også i mot å sløse bort mat, for å ikke snakke om penger på reiser hit og dit, når jeg uansett har det helt topp rett ute i skjærgården, å ikke kjøper mer enn jeg trenger.

For det andre, så kjører jeg altså ikke veldig mye.
Dersom jeg skulle kjøpe ny elbil, så ville det ta meg flere tiår å "spare inn" miljøfordelen, ettersom nye biler har en drøy miljøkostnad, og da særlig elbiler. Jeg mener det er bedre å beholde den fossilbilen jeg allerede har, og når den en gang selges eller er oppbrukt, så kanskje jeg vurderer en elbil, forhåpentligvis har de blitt langt bedre enn de er i dag innen den tid.

 

 

Endret av 0laf
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er enkelt å gjøre noe med klimaendringene. Det er bare å slutte å forbrenne olje, gass og kull. For å få det til er jeg redd det må komme transportmidler, industriell aktivitet og oppvarming basert på fornybar energi som må være billigere en dagens løsninger. Det må være lønnsomt og atraktivt å være klimavennlig hvis vi skal lykkes å gjøre noe med klimaendringene. Ellers så vil bare Erna bygge ut flere oljefelt for å "spare" klimaet.....

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...