Gå til innhold

Noen spørsmål rundt Corsair HX850i. (nybegynner).


Anbefalte innlegg

Hei!
Holder på med å bygge  meg en ny pc, og i den  forbindelse har jeg noen spørsmål angående den nevnte PSU.
Det skal sies at jeg aldri har bygget en pc med en modulær PSU, om det er det det egentlig heter. De tidligere PSUene jeg har eid har kommet med en gitt mengde kabler som kommer ferdig når du åpner esken og disse har vært tilstrekkelig for å levere strøm til maskinen.
Så spørsmålene er som følger;
1. For utenom selve strømkabelen til hovedkort (24 pins) og 8 pins til CPU så er jeg veldig blank. Jeg har ett MSI RTX 2080 Ti som krever to stk 8 pins og en stk 6 pin strøm. Spørsmålet mitt er som følger, hvor på PSU kobler jeg strømmen til GPU? Kablene som følger med står enkelt forklart "PCI-E" men på PSU står det kun 1 plass  "6+2 PCI-E". Dette er en 8 pins utgang. Det er flere 8 pins utganger på PSU men disse er ikke merket. Er veldig redd for å skulle ødelegge noe så derfor spør jeg. For ordens skyld. Ser at mange  spekulerer andre plasser i at man kanskje ikke trenger å koble alle strømkablene til og at to stk 8 pins skal være tilstrekkelig. Det er det ikke i følge manualen til skjermkortet så jeg velger å stole på manualen  her. Når det kommer til manualen til PSU så hjelper den ikke noe på  de spørsmålene jeg har.

2. Enden av strømkabelen som kobles på GPU er jo to stk 6+2 pins. Da står jeg igjen med en stk 6 pins på GPU som er "ledig". Kan jeg da koble en 6+2 pins, slik som den forrige, men da la de resterende inngangene være løse? Det skulle da bli en 2 pins og en 6+2 pins som bare blir hengende ubrukt. Altså at  de ikke er koblet til? Da får GPU tilstrekkelig med strøm, men overflødig kabel vil jo ikke være koblet til noe. Er dette slik det egentlig  skal gjøres? Slik jeg ser det er det ingen annen utvei.
Beklager litt dårlig formulert, men håper dere skjønner.

 

Takk for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du tenker på teksten i den rød firkanten?

Om svaret er ja så viser den til alle kontakter i den grønne firkanten (altså alle 8pins kabler som ikke kan deles opp)

Tror ikke akkurat den modellen kommer med enkle 6+2 pins kabler for skjermkort, men om den gjør det så kunne du brukt en 2x6+2 kabel og en enkel 6+2 for den siste kontakten for å slippe en ekstra kabel, men det vil kun være en visuell effekt av det.

 

corsair.jpg

Endret av horrorr
Trykkleif
Lenke til kommentar

Takk for svar! Da er det jo like enkelt som jeg hadde tenkt. 
var bare redd for at jeg skulle koble feil å at noe skulle gå skeis. Vil tro at dersom du kobler feil så vil ikke pcen starte? 
 

bare for å være sikker.. den 24-pins som er under den grønne linja er til hovedkortet. Men hvor kommer egentlig strømmen til cpuen? Går den også i 8-pins?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...