Gå til innhold

Gladnyhet til strømsugne elbilister: I 2019 ble det virkelig fart på byggingen av hurtigladere


Anbefalte innlegg

sverreb skrev (17 timer siden):

Anbud? Dette ligner mer på en statlig drevet tjeneste fremfor å bare legge føringer. Anbud er no vi bruker på ting som helsevesen, søppelhenting, veiutbygging o.l. Det betyr i praksis at man oppretter et statsmonopol, men outsourcer driften. Jeg får ikke dette til å henge sammen med den første setningen din. Hva mener du egentlig: Skal staten legger føringer og lage rammebetingelser eller skal de drifte ladeanleggene selv (via anbud)? 

Anbud var kanskje ikke det rette ordet nei, men som jeg skrev så skal ikke staten drifte dette selv. Det skal gjøres av private aktører på samme måte som bensinstasjoner driftes i dag f.eks.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 hours ago, Hanhijnn said:

Anbud var kanskje ikke det rette ordet nei, men som jeg skrev så skal ikke staten drifte dette selv. Det skal gjøres av private aktører på samme måte som bensinstasjoner driftes i dag f.eks.

Du sa tidligere: 
 

21 hours ago, Hanhijnn said:

men det er nok mer et resultat av at myndighetene har overlatt styringen av utbygging av den viktige ladeinfrastrukturen til markedskreftene. Og markedskreftene jobber ikke utfra et helhetsbilde, men heller utfra kortsiktig profitt til aksjonærene. Da blir gjerne resultatet fragmentert og med ulike betalingsløsninger.

Hjelp meg forstå hva det egentlig er du kritiserer. På den ene siden sier du at du vil at ladestasjoner skal bygges ut av private, på den andre problematiserer du nettopp at utbygging blir gjort av private (=markedskreftene). 

Det gis jo også støtte til private i dag for å bygge hurtigladere, noe som brukes som et verktøy for å styre utbyggingen: https://www.enova.no/bedrift/landtransport/stotte-til-infrastruktur/hurtiglading/

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...