Gå til innhold

NAV skandalen og de strafferettslig ansvarlige


Anbefalte innlegg

I følge NAV høringen som går nå så kommer det frem at Trygderetten fra juni 2017 ga Nav klar beskjed i flere saker om at Navs lovforståelse av EØS-retten var feil.

Det trekkes spesielt fram sju saker der Nav fikk sitt vedtak opphevet, og der artikkel 21 i EUs trygdeforordning var et tema.

– I de fleste av dem sa vi at denne saken må dere ta tilbake og vurdere lovforståelsen på nytt. Hvilken betydningen har forordningens artikkel 21 i forhold til Folketrygdloven.

NAV bestemmer selv hva de ønsker å gjøre med Trygderettens kjennelser.

Foreløpig har man funnet 74 personer som er uriktig dømt for trygdesvindel. 44 av dem sonet helt eller delvis i fengsel. I åtte saker ble det idømt samfunnsstraff og 19 personer fikk betinget fengsel.

Regjeringen mottok også en EU-dom i 2017 som sa at trygdemottakere har rett til å ta med ytelser i EØS

--

Det må da være rimelig lett å finne frem til hvem som har mottatt dette fra trygderetten og hvem som har tatt avgjørelsen med å ignorere dette og fortsette som før. Disse personene burde selv få fengselstraff, og kanskje et snitt av hva de selv har påført andre.

Selv grov uaktsomhet som fører til skade vil være straffbart for vanlige folk i gata, men her visste man i hvert fall delvis at man gjorde feil, og med tanke på de konsekvenser det fikk så er dette svært alvorlig.

Og slike ting vil skje igjen og igjen, nettopp fordi slikt aldri får noen særlige konsekvenser for de ansvarlige i offentlig sektor. De er liksom hevet over loven. I verste fall omplasseres en sjef i en ny lukrativ sjefsstilling.

Eller vi så jo nylig denne...

Tidligere i desember ble det klart at Kjersti Monland går av som ytelsesdirektør i NAV, i kjølvannet av den såkalte NAV-skandalen.

Jeg tar et ansvar for det vi har gjort feil, sa hun da avgangen ble annonsert.

Men så viser det seg at «Tidligere ytelsesdirektør» Kjersti Monland får ny jobb som seniorrådgiver i NAV med 1,2 millioner kroner i årslønn.

 

Hva slags straff ville vi vanlige dødelige fått om vi ignorerte varsler og delvis frivillig sørget for at folk fikk livene sine ødelagt og havnet fengsel? Og burde ikke loven være lik for kong Solomo som Jørgen hattemaker?

Endret av Uderzo
Fikset caps-lock i tittel
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generelt i kommune og stat er det de på gulvet som sies opp eller fryses ut av ledelse. For eksempel i varslersaker der ansatte har varslet noe berettiget, men fått ledelsens vrede mot seg og dermed ødelagt referanser m.m. Merk at jeg nå snakker om berettigede varslinger o.l.

Ledere på høye nivåer vet at det kan hoppe raskt til annet godt lønnet jobb, selv om man ikke har gjort det så bra annet sted. Derfor kan ledere på høyere nivåer si at at "jeg går", fordi en annen jobb fås raskt. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Folk i offentlige etater får sjeldent straff når de bryter loven eller opptrer grovt uaksomt. 
Det er så åpenbart at det er pinlig. Når hundrevis av tollere bevæpnet seg med pepperspray ulovlig, hva skjedde? Politiet skulle "undersøke lovligheten". Deretter endret de på loven slik at det ble lovlig. Ingen straffet. 

Om du som privatperson hadde bevæpnet deg med pepperspray kan du banne på at Politiet hadde kastet deg i kasjotten før du fikk sagt "loven er ikke lik for alle!". 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...