Gå til innhold

Lagg i bilde ved 4k oppløsning


Anbefalte innlegg

Har nå fått en ny TV og har problemet med "mini-lagging", det blir sakte film ett lite sekund for så å gå i dobbelt hastighet til det er i sync igjen, i bildet når jeg kjører 4k innhold fra xboxen. TVen rapporterer også om dårlig signal på HDMI inngangen(70-96 prosent).

Spiller jeg av innhold direkte på TVen opplever jeg ikke dette problemet, skjer både ved streaming og avspilling av lokalt innhold.

Mistenker at det er HDMI kabelen som enten er for gammel versjon(husker ikke helt hvor jeg har den kabelen jeg bruker nå fra) eller for mye støy i tv-benken, kan det være riktig diagnose?

Når jeg skal kjøpe kabel er det noen billige biltema kabler som funker med 4k oppløsning, hdr og bedre refreshrate, eller må jeg finne en dyrere kabel hos Elkjøp(i så fall hva skal jeg se etter?). Regner med at det er forskjellig skjerming mot støy på forskjellige kabler også, hvordan kan jeg vite noe om dette før kjøp?

Ser også at en av de dyrere kablene sier de støtter dolby vision, er dette noe som må være støttet i kabelen?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For 4K HDR 60Hz må du ha minst High Speed HDMI with Ethernet. Biltema har flere av disse.

Edit: Jeg ville muligens ha ligget unna de supertynne Biltema-kablene. Har hatt litt trøbbel med de selv. Men de andre har jeg fått til å funke med 4K60 helt opp til 10 meter.

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Var innom biltema i går og kjøpte en slik en: https://www.biltema.no/kontor-teknikk/tv-utstyr/tv-kabler/hdmi-kabler/hdmi-kabel-2000038000 145,- tenkte jeg at var såpass liten sum at det ikke er stor fare om det er bomkjøp.

TVen rapporterer nå vertfall 96% signalkvalitet stabilt, men jeg synes jeg fortsatt opplever denne laggen men kanskje i litt mindre grad(mulig det bare er noe jeg innbiller meg).

Lenke til kommentar

Nei, det har jeg ikke. Men den eneste andre signalkilden jeg har er den stasjonære pcen min med ett nå ganske datert GeForce 970 skjermkort, vet ikke engang om det klarer å levere 4k stabilt ut fra pc. Jeg skal se om jeg får dratt pcen inn til tven for å teste i løpet av helga.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...