Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Vi blir robbet her i Norge!


Anbefalte innlegg

Telenor klar med bredbånd med 1.000 Mbit/s til uhyre skarp pris

Telenor melder sig nu for alvor ind i bredbåndskampen med bredbånd med 1.000 Mbit/s til 249 kroner - næsten 1 million kunder kan få de høje hastigheder.

Telenor kan nu endelig også tilbyde hurtig bredbånd med hastigheder op mod 1.000 Mbit/s. De nye produkter går under navnet MaxSpeed og det til skarpe priser uden binding og med gratis oprettelse. 

Telenor klar med bredbånd med 1.000 Mbit/s til 249 kroner

Telenor forklarer, at lige knap 1 million danske husstande kan benytte sig af tilbuddet om bredbånd med  1.000 Mbit. Prisen er 249 kroner, hvilket med ét slag gør Telenor til en af de allerbilligste bredbåndsudbydere med så høje hastigheder. Udover de 1.000 Mbit/s til download, tilbydes man 60 Mbit/s til upload.

Danskernes dataforbrug galoperer afsted. Vi elsker at streame, game og surfe, og vi gør det hele på samme tid. “Det kræver højhastighedsforbindelser, hvis alle skal være på, uden at forbindelsen hakker”, siger Tor-Arne Fosser, der for et år siden tiltrådte som CMO Consumer i Telenor.

Tor-Arne Fosser forventer, at danske vil finde kombinationen 1.000 Mbit/s bredbånd til 249 kroner “meget attraktivt”. Af Telenors hjemmeside fremgår det, at der er tale om et introtilbud, men det oplyses ikke, hvor længe tilbuddet kører.

  •  

Se også: Bredbånd med meget høje hastigheder

 

Tilbyder 1.000 Mbit/s bredbånd via TDCs kabel-tv-net

Telenor kan tilbyde de 1.000 Mbit til de husstande, som får bredbånd via TDCs kabel-tv-net (coax). Samtidig har Telenor indgået to fiberaftaler med Eniig (nu Norlys) og Nord Energi, der betyder, at yderligere 450.000 husstande på Eniigs fibernet kan få højhastighedsforbindelser hos Telenor til foråret, og 120.000 nordjyske husstande på Nord Energis fibernet i sensommeren 2020.

Herudover tilbyder Telenor også fiberforbindelser til 200.000 husstande i hovedstadsområdet via TDC’s fibernet. Prisen på højhastighedsfiber bliver lidt højere, da engrospriserne er højere og varierer fra fiberleverandør til fiberleverandør, forklarer Tor-Arne Fosser.

MaxSpeed lanceres i øvrigt uden binding og med gratis oprettelse.

 

https://mobil.nu/telenor-netvaerk/telenor-klar-med-bredbaand-med-1-000-mbits-til-uhyre-skarp-pris-106586

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
19 minutes ago, Rim said:

Det er nesten så man skulle tro at det er billigere å bygge ut et land på 42,890km2 som er flat som en pannekake enn et med masse fjell og fjorder på 302,630km2, men vanskelig å si noe sikkert... ?

Ja og nei. Entreprenører har ein fast pris per meter i jord kontra asfalt sist eg såg, og det er der pengene flyr. Det kan argumenteres at flatt terreng gjer enklare tilgang, men det er med mange forbehold - tross alt er det ikkje berre terreng som blokker, men andre boliger, infrastruktur, skog, byråkrati, osv. Telenor og entreprenører har jo tross alt ikkje fiat til å stappe kva dei vil i bakken kor dei vil.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
geirfugl skrev (11 timer siden):

Kan jo ikke helt kalle det røveri når folk åpner pengepungen villig. Siden nordmenn ikke klarer å si ifra og lett lar seg avlede med bortforklaringer så betaler vi naturligvis 5 ganger mer enn andre. Det koster å være dum.

Hva mener du vi skal gjøre? Vi kan jo nekte å betale for fiber, men vi har jo ingen muligheter, eller velge lagt lavere hastighet. Men tviler på det løser problemer. Egentlig burde telenor tape. Ingen tvil om telenor er useriøse, for de kunne legge fiber på 2000 tallet.

Edit sjekk:– Innen 2020 skal 90 prosent av husstandene i Norge ha 100 megabyte eller mer

Men hjelper lite hvis prisene økes, for dagens marked nå som kobber\coax legges ned, blir det kun fiber, igjen bra å få nyere utstyr men hjelper lite om prisene økes for det bli jo mindre konkuranse. Slik i dag er kun ice\telia aktuelt for mobilbredbån ice har ikke mulighet å tilby 100 mbit over ice sitt nett kanskje enkelte steder i oslo.

Telia tilbyr kun 200 GB i måneden (400 GB måneden) den første til 800 kr månden slik er for lite.

er litt morsom

Sitat

For de aller fleste holder det med 10 eller 30 megabits, noe som har en kostnad på 599 eller 699 kroner i måneden.

Tja hvis man aldri spiller eller aldri driver med videoredigering eller aldri filmer noe eller ser på film Men de fleste gjør vel flere av delene?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
1 hour ago, LMH1 said:

Hva mener du vi skal gjøre? Vi kan jo nekte å betale for fiber, men vi har jo ingen muligheter, eller velge lagt lavere hastighet. Men tviler på det løser problemer. Egentlig burde telenor tape. Ingen tvil om telenor er useriøse, for de kunne legge fiber på 2000 tallet.

Det er et veldig godt spørsmål. Hva gjør man med dumhet - det er jo sagt at selv gudene kjemper forgjeves mot slikt? På mange måter er det en blandet pose, for at nordmenn flest er så uendelig naive og tillitsfulle er jo mye av det som gjør Norge til et fantastisk land å leve i også. Men jeg kan gi det et forsøk.

Må si at personlig har jeg aldri blitt helt overbevist over den merkelige hybridmodellen vi har lagt oss på siden 90-tallet når det gjelder driften av kritisk samfunnsinfrastruktur. Tanken var vel å få det beste fra begge verdener, med sosial styring og kontroll og markedets effektivitet i drift. Istedet har vi etter mitt syn fått det verste av begge verdener. Tungrodd byråkrati med lite faktisk demokratisk oversikt og sleipe profitører som suger ut penger på uoversiktlige vis. Dette finner jeg som tilfelle i alle områdene vi har gjort dette på, strøm, helsevesen, kommunikasjon, transport osv.

Så i alle fall kunne man jo kanskje valgt enten eller istedenfor suppen av fugl og fisk vi kjører på i dag. Enten ekspropriere og gå tilbake til en sosialistisk modell, og prøve å gjenskape den integriteten vi hadde i byråkratklassen vår i etterkrigstiden, og så eventuelt true med litt høygafler og fakler og pangpang som i andre bananrepublikker hvis de blir for korrupte. Må jo si televerket fungerte mye, mye bedre som en sosial instans enn telenor noengang har gjort. Eller så får man prøve å faktisk slippe det fri på markedet, knekke monopolet som faktisk er i dag og håpe på at forretningsstanden vår er smart nok til å ikke bli rundlurt og selger arvesølvet for glassperler og ulltepper.

Men begge metodene ville vel desverre fordret at folk smarter seg opp litt, som er et litt mer grunnleggende problem jeg personlig ikke helt vet hvordan man skal løse. Dog verdt å prøve å tenke litt på for oss alle.

 

Endret av geirfugl
  • Liker 1
Lenke til kommentar
geirfugl skrev (2 timer siden):

Det er et veldig godt spørsmål. Hva gjør man med dumhet - det er jo sagt at selv gudene kjemper forgjeves mot slikt? På mange måter er det en blandet pose, for at nordmenn flest er så uendelig naive og tillitsfulle er jo mye av det som gjør Norge til et fantastisk land å leve i også. Men jeg kan gi det et forsøk.

Nå kan man ikke bevise at telenor faktisk har høyere kostnader i norge enn i danmark, men generieltsett så legger jo telenor fiber først og fremst der det er størst behov og der de vet de vil tjene penger. Ofte borettslag og bedrifter som blir først prioritert.

Så er vel også mobil bredbånd\4g faktisk er elisa langt billigere en talkmore og ligdene.

For det er vel sikkert riktig at dyrere priser gir mere utbygging og mere penger til vedlikehold.

Hadde telenor valgt homenet eller i danmark ville nok nok langt ferre fått fiber. Men syns det er rart telenor ikke har 1 gigabit, for er jo ingen grunn for å ikke ha det syns jeg.

Sitat

Dette finner jeg som tilfelle i alle områdene vi har gjort dette på, strøm, helsevesen, kommunikasjon, transport osv.

Tja strømprisene er jo ganske lave, helsesenet suger, transport er nok oslo det dyreste, fordi de har valgt en løsning på billettsystem som skal fungere med alt annet bus\tog\trikk\tbane og bilutleie. I tillegg til invisteringer på elbusser\båter etc. Oslo sone er ganske stort.

Lurer på hvordan det vil gå med kobbernedleggelse, egentlig er jo det et tap for telenor for de risker hvis de øker prisene ennå på 5g og fiber vil flere nok avslutte kundeforholdet. Desverre er altibox\homenet ikke stor nok konkurent til telenor at det blir alternativer. Vi får håpe nkom kommer å kreve telenor må leie fiberen ellers kan det nok se til at prisene forblir høye i all tid.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...