Gå til innhold

NAS til bedrift - godt nok?


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg jobber i en bedrift hvor vi i dag har en lokal server som tar seg av systemene regnskap, ordre- og prosjektstyring, samt felles filområde. Systemene er ut-datert og lite fremtidsrettet, og skal etter planen fases ut i forbindelse med overgang til nye skybaserte systemer. Vi blir sittende igjen med kun behov for felles filområdet. Dagens server har fylt 7 år i et hardt miljø med lite kjærlighet, (før min tid) og har absolutt gjort jobben sin,  men bør enten oppgraderes eller byttes ut for å ivareta driftsikkerhet.

Bedriften har fremover følgende behov:

  • Felles filområde i nettverket på jobb. Det er opptil 10-15 datamaskiner som jobber samtidig fra fellesområdet med vanlig dokumentbehandling (word, excel, pdf). Noen av disse brukerne jobber også med CAD/BIM/DWG/IFC (litt større filer).
  • Lagringsplass: mellom 4TB - 8TB (bruker i dag rett under 1TB).
  • Enkel administrasjon av hvilke brukere som har tilgang til hvilke mapper. F.eks. overordnet og enkelte andre skal ha tilgang til alles mapper i fellesområdet, mens de fleste kun skal ha tilgang til egen mappe.
  • Tilgang til sin egen mappe (eller alle sin, hvis overordnet) når man er ute på farten. Enten via smarttelefon eller nettbrett.
  • Fullstendig daglig backup av alle filer i fellesområdet til sky eller NAS off-site (f.eks. hjemme hos meg).

Jeg har kikket litt på NAS fra Synology, men er usikker på om denne vil klare å håndtere lesing/skriving fra alle brukerne uten at ting blir tregt? Oppsettet jeg foreløpig har sett meg ut er:

Er det noen som har tilstrekkelig kunne eller erfaring som kan se om dette oppsettet fyller behovet for bedriften? Tar gjerne i mot tips og anbefalinger!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Sletttet+98134

Til hjemmeområder med tull brukere stort sett legger der så bør det holde, hvis dere har kjørt dette på en syv år gammel server. Du sier ikke noe om nettverket deres, så jeg regner med at det er 1Gbit. Du får ikke noe stort bump i ytelse sannsynligvis, men det vil holde.

Vil sterkt fraråde deg å ha backup av bedriftens data hjemme hos deg. Gjør det ordentlig (til én eller flere skyer f.eks).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...