Gå til innhold

Bygge lerret ut fra vegg, tips?


Anbefalte innlegg

Hei.
Jeg skal iløpet av de nærmeste ukene gå til innkjøp av lerret og projektor. Jeg står mellom 100" og 120" lerret. Det som gjør 120" vanskelig er størrelsen, siden høyttalerne jeg har ikke vil få plass på siden (Klipsch RP280F). Samtidig ønsker jeg 120" når jeg først går til innkjøp av dette, for å få en viss størrelse på det.

Problemet med høyttalerne kan fikses ved å bygge lerretet ut fra bakveggen og sette høyttalerne bak. Høyttalerne er 42cm dype, så bør forsøke å få lerretet ca 45-50cm ut fra veggen. Har noen gode tips til å få til dette? Jeg kunne tenke meg å forankre det til bakveggen, men vet ikke om Dreamscreen ultraframe 120" blir for tungt for ca 50cm lange armer ut fra bakvegg (tror det veier rundt 70kg(?)) Har ikke lyst til å borre i tak og kan ikke borre i gulv grunnet vannbåren gulvvarme.

Har sett for meg følgende: Montere 2stk 1.5m lange 2x4 planker rett på de vertikale stenderne i bakveggen (gipsvegger), for å få 2 hektepunkt i topp og bunn. Deretter montere en hylleknekt f.eks som denne https://www.maxbo.no/hyllevinkel-t-profil-1891212-ghyllevinkelstaltprofil på de fastskrudde 2x4. Deretter legge en lang 2x4 over hylleknektene parallelt med bakveggen og skru 2x4 fast hylleknektene. Deretter montere skinnene til lerretet i 2x4 som er skrudd fast i hylleknektene.

Tror dere det kan fungere, eller vil det blir for mye vekt såpass langt ut fra veggen?

Er helt ny til slikt arbeid.. Dette er mitt forsøkte prosjekt av denne typen!
 
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gips eller betong tak?

 

Det er mulig å sette opp vegg/rammeverk mellom tak og gulv uten å feste det, må da få det litt i spenn, samt kan sette avstivere mot bakvegg som gjør at det ikke flytter seg.

Bruker man sterkt nok treverk, så la det nok henge fra en "bjelke" som er satt opp fra vegg til vegg. Tenger da fort 2x4" som på høykant er meget sterke. Vil da gi en synlig 10cm ned fra taket, før det festes i vegg på hver side. Har ikke tid til å lage en enkelt tegning av hva jeg mener akkurat nå.

Lenke til kommentar

Det er gips i tak også! Tror jeg skjønner hva du mener.

Tror jeg kommer til å prøve å bygge ramme som festes til den ene veggen og i taket, og så lar den andre veggen være fri. Hvis jeg skrur 2x4 med ankeskruer i stendere i den ene veggen og langs taket, vil jeg tro det blir stabilt nok? Vil også bli litt enklere å ikke bruke hele rommets bredde. Lerretet veier kun 20kg, så er jo ikke mye vekt.

Lenke til kommentar

20 kilo er ikke mye, du skrev 70 i første post :D

Bare vær litt obs på å skru i taket. Hvis du bruker stender finner, så er som regel gipsplatene skrudd i lekter som ligger under bæreverket. Det er bæreverket som vil gi best feste.

Men med 20 kilo, og lerret på 120" så vil du fort treffe 3 lekter, og det bær holde så nokså godt. 

Tenker du fast lerret, eller ett som rulles opp?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...