Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er en ung man på 24 år. Jeg har jobbet på en bilverksted i 5 år og har fagbrev i det feltet. Jeg har gått Vg1 TIP og Vg2 kjøretøy.

Så fikk jeg lyst å få meg jobb i Nordsjøen. Men det er vanskelig å få se g jobb der uansett om man kjenner folk. Er det då verdt å ta nettkurs i Vg2 brønnteknikk i fritiden og ta eksamen? Kveldskole er da ikke mulig da jeg jobber hverdag og tiden passer ikke.

Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei Archer Charlie

 

Sender deg svaret når jeg spurte Fagskolen her i Bergen(11.11.19):

"Hei

Først av alt kan jeg si at kurset vårt er kvalifisert for Lånekassen.no.

Vi kan ikke gi deg noen jobbgaranti men markedet er i fullt oppsving og vi har fått klare signaler om at oljeselskapene trenger folk, de skal/og allerede er i full gang med ansettelser.

 

Jeg har ikke noe statistikk å gi deg i forbindelse med hvor mange som kommer i fast arbeid offshore. Da vi har instruktører som arbeider i turnus, bruker deltakerne disse til å skaffe seg kontakter i bransjen."

 

Personlig hadde jeg prøvd å anskaffe kontakter etc. Men å ta nettstudier om du har mulighet/råd, er uansett ikke dumt. Plutselig har du muligheten :) Og du er ikke gammel, helt enda :)

 

Lenke til kommentar

etter endt skole så kvalifisere du til læreplass offshore , du er jo ikke ferdig utdannet til å gå ut i full jobb etter det. 

 

i nedgangstider var det jo de som hadde tatt mye tilsvarende som slet, men det kommer jo bedre tider nå, så det er ikke helt møkt. 

e24.no/privatoekonomi/i/e8G6oQ/thomas-25-brukte-100000-paa-offshore-kurs-faar-ikke-jobb

 

Lenke til kommentar
Archer-Charlie skrev (11 timer siden):

Bergen, Sotra. Her er det masse firmaer rundt . Så jeg har vurdert å søke jobb på verkstedet hos Aker Solutions į Ågotnes

 

Har flere mekaniker bekjentskap som nettopp har fått seg jobber i olje relaterte jobber. Noen er på prosjekter allerede, noen er på land. FMC/Frydenbø osv osv har også noe :) Mange jobber Offshore som ikke krever at du er oljearbeider. Mye service oppdrag på maskiner osv :)

 

Ring rundt/send mail og hør.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg holder på med nettbasert VG2 Brønnteknikk kurs akkurat nå. Er utfordrende å holde på kombinert med jobb, enda det er lagt opp så det skal gå. Henger allerede betydelig etter i første faget (Geologi) og har til førstkommende søndag 02.02 å bli ferdig. Så blir ikke mye søvn i helgen for å si det mildt. 

Jeg stresser også litt ang det med jobbmuligheter. - Er jo tross alt en grunn til at en er villig til å investere i kurs som dette. Jeg har fagbrev og arbeidserfaring fra før, men dette er fra IT. Så det har lite relevans å stille med i jobbsøkingen (vil jeg tro), da det ikke akkurat er et yrke du blir så møkkete på hendene av :P 

Men kjør på. Ta kurset og klin på. For å komme ut dit, må en først starte en plass. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...