Gå til innhold

låne penger til en venn i utlandet?


Tesla1856

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg ville ikke ha lånt 50k til en venn som bor i sverige, jeg bodde også i sverige på den tiden. jeg har en kamerat som jeg lånte til 10k som bor i sverige og det tok han 6-7 år betale tilbake. Han har jeg kjent halve livet mitt. jeg måtte mase om dette mange ganger, men flere ganger fikk jeg ikke penger tilbake før en god tid seinere, er snakk om 1 år eller 2 fordi på det tidspunktet jeg spørste så trengte jeg penger. Så det kan rett og slett ende opp med at du mister 50k og den gode vennen din fordi du maser hele tiden om tilbakebetaling og slikt kan virkelig tære på vennskapet og viser fargene til den personen.

Jeg kommer hvertfall aldri til å låne bort penger igjen noe mer enn 1k. jeg har lånt 1k til en annen kamerat og da fikk jeg tilbake pengene 1måned etterpå. Så det varierer veldig fra person til person.

Så hvis han vil kjøpe seg bolig får han spare seg opp eller be han å ta opp ett lån i banken.

Endret av zlpw0ker
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ville en virkelig god venn spørre om å låne 50 000? Det er mye penger å låne bort, men samtidig ikke så mye penger at man ikke kan spare til det selv. Jeg kjenner verken deg eller vennen din, men dette høres risikabelt ut.

Som zlpw0ker er inne på, her risikerer du å miste en stor sum penger og et vennskap. Hvis du avslår forespørselen og han blir sur, vel, så var han ikke en så god venn likevel.

Det høres ikke ut som det er penger du har råd til å tape, mitt råd er å ikke låne han pengene.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hver gang du ser at kompisen din er et sted og spiser, på kino, på tur et sted eller bruker penger på noe som helst, så vil du irritere deg over at de pengene ikke heller har gått tilbake til deg. 

Irritasjonen over slike ting vil bli større og større etterhvert som årene går. 

Har lånt 40.000 av foreldrene mine en gang, og jeg følte på det å bruke penger på noe som helst helt til det var betalt tilbake, noen tusenlapper av gangen hver måned. 

Hvis ikke banken ville lånt ut penger til ham fordi de ikke tror på hans evner til å betjene lånet, så ville jeg aldri i verden gjort det selv. 

I alle fall ikke om man tenker å fortsette å være vedkommenes venn, og ikke hans lånehai. 

Lenke til kommentar
Tesla1856 skrev (På 7.1.2020 den 15.20):

Hei, en veldig god venn spør om 50 000NOK fordi han vil kjøpe seg bolig og mangler cash. Han bor i Sverige. Lurer på om man kan sette opp en kontrakt som sikrer meg i tilfellet problemer med tilbakebetaling ?. Har noen erfaring eller råd Takker på forhånd

Hvis ikke banken vil gi han penger så er det fordi han mangler noe å sette som garanti.

Du må ikke låne bort penger uten at et fysisk objekt stiller som garanti. Nå kjenner ikke jeg til belåning over landegrensene, men kontrakter mellom private er ikke verdt ei eneste krone her til lands. Alle får gjeldsordning når de ikke lenger gidder å betale det de skylder. Jeg regner med at landegrensene vil gjøre det enda vanskeligere for deg dersom det oppstår en konflikt vdr tilbakebetaling/innkreving.

Kort sagt; ikke lån bort penger. Det er ingen instanser som beskytter dine interesser mens det er flere som beskytter hans. 

Be ham kjøpe et hus han har råd til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
nonlocality skrev (58 minutter siden):

vet ikke hva slags venner dere har men i min omgangskret er det absolutt ingen som spørrer etter penger.

Med den slags venner jeg har er det vanlig å legge ut for andre, hjelpe hverandre med husmaling og andre vennetjenester samt man kan alltid spørre om hjelp av alle slag. Inkludert om du har gått på en økonomisk smell. Vel og merke har jeg aldri vært med på noe større drahjelp enn en kompis som ville låne ti høvdinger en gang, men vi har hjulpet hverandre med en tusenlapp her og der opp igjennom åra.

Jeg er nå i en situasjon hvor jeg sannsynligvis må ha advokathjelp jeg ikke har råd til og flere av mine venner som kjenner til min situasjon har uoppfordret kommet til meg og tilbudt å låne meg penger sånn at jeg skal ha råd til kampen om det kommer til det.

bekjente gjør ikke sånn for hverandre. venner gjør. 

Jeg mistenker at det du definerer som en "god" venn ikke er den normale definisjonen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
nonlocality skrev (1 time siden):

vet ikke hva slags venner dere har men i min omgangskret er det absolutt ingen som spørrer etter penger.

Det er dette som er forskjellen på omgangsvenner og venner. Ein har ofte mange venner som ein omgås men som det ikkje er naturleg å skulle spørre om pengar eller fortelle fortrulege ting til, men dette er da ikkje nære vennar. 

Til trådstarter:

Bra at alt ordna seg. Sjølv om det er for seint nå så ville beste måten å sikra seg på vært å inngå låneavtale basert på svenske reglar. Da kan ein legge inn klausul om at du kan gå til tvangsinndriving av pengane utan å gå om Namsmannen (eller det som blir den svenske versjonen). Med ein slik avtale så ville du i verste fall kunne retta krav om tvangssalg av bustaden for å få igjen pengane utan å kjempe seg gjennom rettsystemet ettersom lånetakaren alt i avtalen har gitt samtykke til å tvangsinndrive kravet. 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...