Gå til innhold

Hjelp til kjøp av stille gaming pc. Ca 10.000kr


Anbefalte innlegg

Hei, vurderer sterkt å gå til innkjøp av ny gaming pc, da den forrige nærmer seg 7 år. Og trenger hjelp til å sette opp da jeg ikke har satt meg inn i hva som er nytt lengre.

ønsker kabinett fra fractal design.

tenker og bruke ssd som jeg har fra før til lagring, men tenker på ny ssd til boot-drive.

lurer på om jeg bør bruke opp strømforsyningen jeg allerede har, dette er en corsair hx-750 fra 2013.

trenger også ett trådløst nettverkskort. 
trenger ikke ny skjerm/tastatur/mus

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På 1080p er du sikret med en1660 ti eller 2060 for Football manager og LoL, men for å spille mer krevende spill som RdR2 og lignende kan det hende du trenger et litt bedre grafikkort HVIS du vil spille på max grafikk på 120fps. Ofrer du litt grafikk for fps holder en 2060 til RdR2. Hvilken fps og grafikk som er akseptabelt er opp til person til person.

Hvis du bruker PSU'en din (som er en topp kvalitets psu, selvom den er litt gammel) og SSD'en du hadde fra før kan du gå for noe slikt:

https://pcpartpicker.com/list/wR2TrV

Dette havner i priskategori 11k, men du får EKSTREMT mye for pengene. I tillegg får du et veldig stille system med noctua cpu-kjøler og rog strix'en. Hvis du ønsker å få det litt billigere kan du alternativt gå for en 2060

https://prisguiden.no/produkt/pny-geforce-rtx-2060-xlr8-oc-twin-fan-365363

Ikke vær skremt av PNY som merke, xlr8 er faktisk en god modell med god PCB og grei cooling.

Eller denne

https://prisguiden.no/produkt/nvidia-geforce-rtx-2060-362844

Noctua sin farge på cpu-vifter er litt rare synes folk flest, men de har den beste performanc'en på markedet. Toppmodellen til noctua (ikke den jeg har forslått i dette buildet) slår top AIO modeller som koster mer dobbelt så mye. Hvis du greier å leve med fargen på viften får du en god og stille løsning med et støynivå på 22.4db.

Til slutt vil jeg bare si at Tomahawk max kommer ikke med integret wifi kort, det er kun 3 typer b450 modeller i Norge som kommer med det, så da må du enten kjøpe ett sepperat eller gå for en modell som har det. Hvis du velger en annen b450 modell må du finne ut om har et oppdatert bios ut av boksen som fungerer med ryzen 3000 prosessorene.

Bruk prisguiden for å finne laveste priser og vurder utifra hvilke sider som har gratis frakt og om du må kombinere 2 produkter på en spesifik side for å få det.

 

Endret av Kiwi00
Lenke til kommentar

Hvordan ser dette oppsettet ut?

Vil helst ha et kabinett uten vindu da denne skal stå på stua. Så fargen på vifta blir ingen problem.

tenkte på å legge til en nyere ssd på 250/500gb for å ha windows på, har du forslag her? 

i tillegg trenger jeg hjelp til å finne wifi kort. 
eventuelt om det hadde vært billegere å finne et med integrert. Er det noen muligheter til Å presse prisene enda litt mer?

F2A03431-C17D-4488-B849-019205C69394.png

Lenke til kommentar

Ja det er litt muligheter for å få det billigere. Ville først og fremst unngått å kjøpe alt fra komplett. Du plukker opp alt på posthuset samtidig så å ikke bruke billigste tilbud blant alle nettsidene er en tabbe.

Mest kosteffektive hadde vært å kjøpe en 2060super / 2070 på Finn fordi bruktmarkedet er veldig bra for grafikkort i Norge. Alternativt kunne du ha gått for en 5700xt, som har veldig merkbar bedre performance enn 2060super og koster det samme. Noen opplever driver problemer med 5700xt så mange styrer under av den grunn. Det må du nesten velge selv

Nå kan jeg ganske lite om sepperat Wifi kort, mest fordi jeg bruker Ethernet-kabel selv og har aldri gjort noe annet. Kunne ha anbefalt noen alternativer utifra tester som har blitt kjørt med forskjellige nettverkskort, men da må jeg nesten vite hvor mye du er villig til å betale.
Hvis du ønsker å gå for integrert wifi vet jeg at MSI pro Carbon er et veldig godt mobo med integrert wifi https://prisguiden.no/produkt/msi-b450-gaming-pro-carbon-ac-339092

Ser ut som det ikke er på lager de fleste steder da.

Hvis du er ute etter en SSD er mx500 en veldig god en. https://prisguiden.no/produkt/crucial-mx500-500gb-316585#popup

er du villig til å betale 200kr mer får du en topp kvalitets nvme. https://prisguiden.no/produkt/corsair-force-series-mp510-480gb-350768
 

Hvis du vil bare ha en boot drive

https://prisguiden.no/produkt/western-digital-wd-green-ssd-240gb-277656

Akkurat nå er buildet veldig kosteffektivt som har fokus på stillhet og ikke bruker penger på looks og rgb. Det er ikke mye annet du kan gjøre for å spare penger uten å få dårligere performance eller støynivå.

Endret av Kiwi00
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...