Gå til innhold

En typisk våpenknekt anno 1350.


Gunfreak

Anbefalte innlegg

Midten av 1300 tallet var i et mellom sikte når det kom til krigs teknologi,  mer og mer plate rustning dukket opp, men full plate rustning var unna. 

Dette gjorde at utstyret til soldater kunne se litt rotete ut etterhvert som de prøvde å finne den ideelle kombinasjonen av beskyttelse. 

Under ville være en typisk våpenknekt under denne perioden.

På hode har han en bacinet hjelm med visir, visiret er oppe noe noen ville gjøre, det ville gjøre at du risikerte å få noe spisst i trynet,  men de ville kunne se mer og ikke minst få mer oksygen. 

 

Mesteparten av rustingen ser ut til å bestå av gabeson tøy rustning,  dette kan være at denne spesifikke våpenknekten fortrekker lettere beskyttelse ovenfor mest mulig beskyttelse. Eventuelt kan brynja være under tøy rustning som noen ganger ble gjort. 

På armene og beina har han plate rustning. Noen ville ha asymmetrisk rustning der venstre armen ville ha mindre da skjoldet beskyttet den armen.

Sverdet er et stort sverd som antakeligvis ville kunne brukes både med en og to hender. Det har også en kurvet form mest sannsynlig inspirert av østlige sverd som muslimene brukte,  europeerne var imponerte over når de så de. Mange korsfsrere brakte tilbake disse sverdene og europeiske smeder lagde kopier av dette.

Over selve rustingen har han en jakke/frakk den kunne bære famile skjoldet til våpenknekten om han var adelig, eventuelt våpenskjoldet til en ridder han var i tjeneste hos.

20200104_203040.thumb.png.47e1038e484e65aa80f4684d15e571e1.png

 

 

 

 

 

 

Endret av Gunfreak
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...