Gå til innhold

Fra iPhone 7 til 11?


Anbefalte innlegg

Er det veldig dumt å bytte telefon nå når Apple lanserer nye iPhone-er til høsten? Har veldig lyst på en ny mobil, begynner å synes 7-eren er litt utdatert og har lyst på ny men er redd for å angre og ha lyst på ny til høsten igjen. Dessuten er iPhone 11 så stor i forhold til 7-eren. Dere som har iPhone 11 er dere fornøyde? Er batteritiden bra? Er ikke superfornøyd med batteritiden på telefonen min, den må lades minst én gang om dagen og noen ganger oftere, det kommer an på hva jeg har brukt den til og om jeg har brukt batterisparemodus. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ikke si meg enig i at iPhone 7 er utdatert. Ja, den er et par år gammel og det er sikkert ikke den beste av de beste, men det kommer jo litt an på bruken din. Vi har 2 stk iPhone 7 i huset her, og begge brukerne er storfornøyd. Batteritiden blir jo selvfølgelig litt dårligere med tiden, så dersom dette er blitt et problem for deg er det mer nødvendig å oppgradere. Men hva med å oppgradere til f.eks iPhone 8 eller XR. De er mye billigere enn iPhone 11 og ikke mye dårligere.

Lenke til kommentar

Når det kommer til telefoner foregår det et massivt salgpress og reklamering hele tiden for å få folk til å oppgradere. Reelt sett er gjerne oppgraderingen ganske liten selv om man alltid prøver å overselge f.eks kameraytelse som viser seg å ikke være så ekstremt mye bedre når folk begynner å teste ordentlig. Som regel overselges også batteriytelse. Der mobilene blir bedre er gjerne på ytelse, og som regel blir skjermene større og større. Siste mobilen jeg kjøpte var faktisk en iPhone SE (4" skjerm for en tommel) fordi jeg ville ha mye ytelse i en liten telefon som er enklere å ta med seg. De andre telefonene en drasser på er jo mer eller mindre en minifjøl i størrelse selv om de også er mer praktiske til mye p.g.a skjermstørrelsen. Hvis en ser på om telefonen er god nok trenger man egentlig ikke tenke på å oppgradere før f.eks skjermen er knust eller at batteriet er for dårlig, men selv da kan en vurdere å heller reparere mijømessig. Apple gjør veldig mye for å få deg til å heller kjøpe nytt framfor å få mer brukstid ut av den gamle telefonen som er det mest fornuftige på mange måter.

Lenke til kommentar

 

Jeg vil tro du blir fornøyd med en iPhone 11, fordeler den vil ha sammenlignet med iPhone 7´en din:

- Betraktelig bedre batteritid, samboeren min gikk fra iPhone 7 til XR i fjor og gikk fra å lade mobilen minst en gang om dagen, noen ganger måtte den ha påfyll etter jobb for å tåle en tur ut om kvelden, til å lade mobilen annenhver dag. XR´en er jo veldig lik iPhone 11 så du vil oppleve tilsvarende forbedring i batteritid som min samboer opplevde.

- Bedre kamera, da særlig i dunkel belysning med nye nattmodusen som Apple kom med i siste generasjon med iPhone. I tillegg får du en vidvinkel-linse som gir nye muligheter til å ta bilder du ikke kan med standard-kameraet uten å bevege deg langt unna motivet.

- Større skjerm som gir en bedre opplevelse når du surfer, ser video, spiller spill o.l.

- Kraftigere prosessor, jeg vil ikke tro du merker ekstremt stor forskjell sammenlignet med 7´en i det daglige dog utenom dersom du kjører tyngre spill siden Apple sine prosessorer har vært kraftige nok til daglig bruk i mange år allerede.

Av negative punkter er som du selv nevner at mobilen fysisk sett er en del større og tyngre enn iPhone 7 og at skjermen teknisk sett ikke er en særlig forbedring sammenlignet med 7´en, både 11 og 7 bruker LCD og har en tilsvarende pixel-per-inch. Enkelt syntes FaceId er en nedgradering sammenlignet med TouchId, personlig liker jeg FaceId veldig godt og jeg tror ikke du vil savne fingeravtrykkleseren.

Om du vil spare noen kroner så kan du kanskje vurdere iPhone XS 64 GB som selges til 6499 kroner nå, eventuelt 256 GB til 7999 kr hos Elkjøp og Power. Begge deler billigere enn iPhone 11 64 GB. Da får du en mobil som i fysisk størrelse en ganske nær iPhone 7´en din med en 5,8 tommers OLED-skjerm som har bedre sortnivå og kontrast i tillegg til høyere oppløsning enn både 7 og 11. Batteritiden til XS vil være bedre enn 7´en men ikke helt på samme nivå som 11. 11 vil ha bedre kamera, særlig i dunkel belysning siden XS mangler nye nattmodusen som kom med siste generasjon iPhone. XS vil ha en telefoto-linse istedenfor vidvinkel som 11 har, noe som gir bedre bilder tatt i potrettmodus og mulighet for å zoome litt uten særlig tap i kvalitet. Om du velger 11 eller XS så er begge mer en kraftig nok prosessormessig til å dra iOs sine kommende oppgraderinger flere år fremover, jeg tviler på du vil merke noe forskjell i hvor rask mobilen føltes etter en stund uansett hvilken av de to modellene du skulle velge selv om XS er en ett år eldre generasjon sammenlignet med 11. XS´en har ikke like «livlige» fargevalg som 11 dog, du får enten svart, sølv eller gullfarge mot de syv fargene 11 tilbyr.

Når det gjelder å vente til nye iPhone-modeller kommer til høsten så vil muligens den store nyheten utover ryktene om ny design med mindre notch være at flere av, eventuelt alle, modellene vil få 5G-støtte og at modellene muligens vil komme i 5,4 tommer i tillegg til de større modellene med over 6 tommers skjerm. Om du tenker å beholde mobilen i fire-fem år så kan 5G være viktig å ha for å være med fremtidsrettet nå som det vil begynne å rulles ut i løpet av de kommende årene. Men om du tenker å bytte innen to-tre år så tror jeg du vil kunne leve greit med en 4G-mobil siden 4G ikke vil bygges ned med det første og 5G nok vil ta en noen år før det er skikkelig utbygget.

 

Endret av Hedonism
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er stor forskjell på stilen på X-ene og 11, sammenlignet med 8 og eldre, men jeg vil jo si at alt som er nyere enn 6 (uten S) ikke er utdatert. Etter 2-4 år er batteriet dårligere, men det kan byttes. Sjekk batteritilstanden i innstillingene, og dersom den er under 80 bør batteriet byttes. Med mindre det er spesielle funksjoner som er nødvendige, og 7eren gjør nytten, ville jeg byttet batteriet på den. Du kan gjerne kjøpe en 11 nå, men samme hva og når du kjøper, så kommer det alltid en ny innen et år.

Dersom jeg skulle byttet ut min (8) nå, hadde jeg kjøpt en XS 64 til 6500.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Jeg glemte å legge til en sluttkommentar i innlegget mitt at jeg personlig ville gått for iPhone XS når den er nesten 2000 kroner billigere enn iPhone 11. Hovedgrunnen er at jeg ikke vil gå tilbake til LCD-skjerm etter flere år med OLED-skjerm, den bedre skjermoppløsningen, og at kameraet er mer enn bra nok sammenlignet med 11 etter min erfaring etter å ha brukt XS Max i nesten ett år og ha en 11 Pro Max i daglig bruk i skrivende stund. 

Jeg brukte en iPhone X i nesten ett år som hadde samme design og størrelse som XS og det var en flott mobil.

Om du planlegger å kjøpe mobilen med nedbetalingsløsninger alá  Swap elle Svitsj så blir anbefalingen min annerledes, da blir prisforskjellen minimal om du velger XS eller 11 og jeg ville heller gått for den nyere modellen når de selges til samme pris. Men som nevnt når XS er tusenlapper rimeligere enn 11 ved kontantkjøp så blir valget mitt XS.

Endret av Hedonism
Lenke til kommentar

Må si meg enig i at 6.500 kr for en XS er ganske «billig». Det er mye penger, og ikke alle synes det er ok å bruke så mye på mobiltelefon. Men når det er sagt er det vel noe av det beste du kan få tak i og til mye lavere pris enn vanlig.

Er faktisk fristet litt selv, men har en S10+ så da får det vel bli med fristelsen.

Lenke til kommentar

For ca 2 måneder siden gikk jeg over til iPhone 11 fra iPhone 7. Grunnen til at jeg byttet var at batteriet måtte ladet 1-2 ganger om dagen og at skjermen knuste. 
iPhone 11 lader jeg stort sett annenhver dag, den har til og med holdt 3 dager ved et par anledninger. Jeg gledet meg til FaceID, da det skulle være kjappere enn TouchID. Det kjedelige er at du må la telefonen se ansiktet ditt (det pleier å gå raskt), deretter swipe opp fra bunn for å bruke telefonen. Om du får et varsel, er det nok å trykke på det og la FaceID registrere ansiktet. Sånn sett savner jeg faktisk TouchID, da jeg syns det gikk kjappere. Jeg hadde jo lagt meg til å holde over knappen i det jeg løftet telefonen, så der låste jeg opp telefonen i en bevegelse.
Men alt i alt er jeg fornøyd med iPhone 11.

Hadde jeg fått XS til 6.500kr hadde jeg selvsagt gått for den. Men ser ikke ut til at man kan skaffe den lenger til den prisen med mindre man bor langt nord i landet.

Lenke til kommentar
Sharpings skrev (På 5.1.2020 den 12.04):

Faktisk enig i at FaceID er et skritt ned i forhold til TouchID. TouchID var mye enklere mener nå jeg.

Har du prøvd å gå tilbake til en telefon med touch ID igjen? Det føles som å gå 10 år tilbake i tid :p 
 

Jeg har vært innom en del android tlfer siden iPhone XS og det er skikkelig irriterende med ikke-fungerende autentisering når man er vandt med faceid. Har iPhone 8 som jobb tlf og iPhone 11 pro privat nå og det er helt bingo om 8ern klarer fingeravtrykk der 11 pro har svært svært lav feilrate. Om jeg registrerer avtrykket mitt på 8ern så fungerer det fint i noen dager til den slutter å virke igjen. Samme når man er utendørs i kulde/regn, på trening med fuktige hender, skitten på hendene osv da klarer ikke touchid jobben så godt lenger der faceid bare virker. 
 

huawei sin faceid på mate20 pro er enda raskere enn iPhone XS også, men usikker på om den er raskere enn 11 pro. Fungerte svært godt den også samt at man kunne velge å logge direkte inn for de som liker det. Jeg synst den låste seg opp for ofte da så det var ikke noe for meg. 

Lenke til kommentar

Verden har jo vist oss gang på gang at all informasjon og teknologi som behandler og samler inn det blir misbrukt. En bør derfor gå den runden med all teknologi man tar i bruk og tenke om det er greit at informasjonen misbrukes. Jo mer en blendes av mulighetene med teknologien jo mindre ser man de stadig større skyggene den kaster. Det er vel naivt å tro at det ikke er noen baktanker med dette som neppe er i privatlivets interesse.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...