Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ikke lovlig å spille poker utenlandsk? Får ikke utbetalt premiene?


Lifeform

Anbefalte innlegg

Hei,

Har dialog med Lotteritilsynet nå disse dagene, og har fått til svar at det ikke er ulovlig å spille Poker internasjonalt, men at man ikke får utbetalt pengene? Dvs at norske banker må følge noe som heter "Betalingsformidlingsforbudet"? 

Noen som kan bekrefte at dette stemmer? Hadde vært kjekt kunne spillt litt poker noen ganger, levert inn skattemelding på det++ 

Ref. svar fra Lott.tilsynet: 

 

Sitat

Forbudet omfatter ulovlig avholdelse, formidling og markedsføring, samt eventuelt medvirkning.  
Det er dermed ikke noe straffebud som direkte rammer det å spiller poker online. 

Da det ikke er noen aktører som på nåværende tidspunkt lovlig tilbyr pokerspill med innsats og gevinst i Norge, viser vi imidlertid til at man ved å spille poker på nett bla. risikerer å ikke få utbetalt gevinst. Norske banker har ikke lov til å formidle innskudd og gevinst i pengespill uten tillatelse i Norge.
Dette omtales som betalingsformidlingsforbudet. 

Les innlegg om dette på vår fagblogg. :
https://lottstift.no/om-oss/fagblogg/spelar-du-hos-ulovlege-pengespelselskap-da-risikerer-du-a-ikkje-fa-gevinst/

På våre nettsider kan du også lese mer om betalingsformidlingsforbudet: 
https://lottstift.no/pengespel/pengespel-pa-nett/forbod-mot-formidling-av-betaling/
https://lottstift.no/pengespel/pengespel-pa-nett/forbod-mot-formidling-av-betaling/informasjon-til-spelarar-om-utbetaling-av-gevinst/

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du følger lenkene på siden du viser til kommer du til forskriften "Forskrift om forbud mot spillbetalingsformidling", som blant annet sier:

Sitat

 § 4. Forbud mot betalingsformidling

    Det er forbudt for foretak som yter betalingstjenester i Norge å yte betalingstjenester ved innskudd til, og utbetaling fra pengespill som ikke har tillatelse i Norge.

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2010-02-19-184

Endret av what_no2000
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Lifeform skrev (2 timer siden):

Skjønner, men jeg orker ikke lese så mye.

Har dere et enkelt svar på dette?

Det er i realiteten ikke et problem.
Når du fører innskudd eller uttak så går pengene via tredjepart som operere "Lovlig" i forhold til hva bankene kan sende / motta penger fra / til.

 

Lenke til kommentar
what_no2000 skrev (3 timer siden):

Hvis du følger lenkene på siden du viser til kommer du til forskriften "Forskrift om forbud mot spillbetalingsformidling", som blant annet sier:

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2010-02-19-184

what_no2000... Er livet en intelligenskonkurranse for deg? Er det viktig for deg å hevde deg med intelligens eller kunnskap? :) Voks det av deg.. 

Bare lurte på et kjapt ja eller nei svar på dette, og Lovdata blir erfaringsmessig litt for tungt. Enten så er dette lovlig eller så er det ikke... 

Intelligenskonkurranser ++ "er du noob?" osv er for meg rakandes likegyldig    

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Merko. skrev (34 minutter siden):

Det er i realiteten ikke et problem.
Når du fører innskudd eller uttak så går pengene via tredjepart som operere "Lovlig" i forhold til hva bankene kan sende / motta penger fra / til.

 

Dobbeltsjekker dette når Lott.tilsynet svarer igjen, forhåp i morg. 

Lenke til kommentar
Quote

Endringer i forskrift om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse

Endringer i forskrift 19. februar 2010 nr. 187 om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trer i kraft 1. januar 2020.

Endringene innebærer en presisering av at Lotteritilsynet ikke bare har hjemmel til å pålegge banker å avvise transaksjoner til og fra pengespillselskap, men også til og fra betalingsformidlere som formidler transaksjoner på vegne av pengespillselskap. Endringene innebærer videre en plikt for betalingstjenesteytere i Norge til å undersøke alle betalingstransaksjoner til og fra pengespill som Lotteritilsynet har sendt vedtak om, samt en opplysningsplikt vedrørende selskap som formidler betaling knyttet til pengespill som ikke har tillatelse i Norge.

https://lovdata.no/forskrift/2010-02-19-184  

Du kan jo se på regjering.no også for ytterligere innskjerpinger som skjer av nyåret:

https://www.regjeringen.no/no/dokument/lover_regler/endringer-i-regelverk-fra-1.-januar-2020/id2680956/?expand=kud

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Lifeform skrev (9 timer siden):

Så man bryter altså ikke Norsk Lov ved å vinne i utenlandsk poker, føre det over via Paypal og så innpå vanlig norsk bankkonto? Eller ? 

Du bryt ikkje lova ved å betale inn/ut til bettingselskap via tredjepart som f.eks. paypal, men norske bankar bryt lova dersom dei ikkje hindrar slike betalingar.

Det betyr at du ikkje risikerer straff for å prøve å få utbetalt premien, det er banken din som risikerer straff.
Risikoen for deg er at banken ikkje vil bryte lova for deg og derfor ikkje vil sette gevinsten inn på kontoen din.

 

PS.

Litt off-topic: Det kan tenkast at du vil bryte skattelova dersom du ikkje innrapporterer gevinsten du har fått via tredjepart på rett måte (gevinst er skattefritt ved tilfeldig speling opp til 10 000 kr i året, men er skattepliktig frå fyrste krone om premiane er egna til å gi overskudd, altså at inntektene er å sjå på som ein del av den inntekta som du livnærer deg med).

  • Liker 3
Lenke til kommentar
nomore skrev (2 timer siden):

Her er ei liste over alle de brukerne her som får betalt for å svare på spørsmål du ikke orker å lese om:

Så søtt.. ?

Jaja, går bra. @what_no2000.. Bare fikk litt goofball nerde-radar på deg.

Er ikkje dette heilt idiotisk m.a.o.? Det er lov spille, men bankene bryter loven om de utbetaler de til kontoene våre? Forstår jeg det riktig at det er slik det er pr. i dag?

Uansett om overføringene blir gjort via Paypal eller hva?

Poker er vel her gruppert med all type pengespill, og dermed er altså alle casinoer, slots ++ også lovlig å vinne i, men bankene bryter loven om de utbetaler det til konto til oss? ? 

Eller er det lovlig på noe vis dette? 



 

Lenke til kommentar

Det er speleselskap som har løyve frå lotteritilsynet til å tilby pengespel over internett. Det er ein rekke krav som må oppfyllast for å kunne tilby pengespel i Norge, blant anna krav om at ein driv sosialt ansvarleg, at sjangsespela er reelle og ikkje manipulert, og ikkje minst at selskapet faktisk betalar ut premiane.

Det er ikkje ulovleg for nordmenn å spele pengespel hos selskap som ikkje har løyve til å tilby pengespel, men dei bryt norsk lov ved å markedsføre og tilby sine tenester til nordmenn, og bankane bryt lova dersom dei ikkje gjer det dei kan for å hindre deg i å sette inn eller motta pengar frå speleselskapa.

Pokerspel (om pengar) er ikkje lovleg etter lotterilova, men det er lov i vennelag i private heimar der opp til 10 personar spelar så lenge innskuddet per pers ikkje er over 1000 kr, i tillegg kan ein spele poker i organiserte turneringar der arrangøren har fått løyve frå lotteritilsynet. Alle andre formar for pokerspel (om pengar) er ulovlege i Norge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...