Gå til innhold

Snart må du registrere deg og ta kurs for å fly droner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg føler for at dette forbudet ikke får vidrekkende konsekvenser. Se bare på all bruk av nyttårsraketter som foregår til alle årets tider her til lands. Myndighetene har ikke mulighet til å ha kontroll med all droneflyving uansett.

Endret av G
Lenke til kommentar

Det ER egne regler, for modellflyvere som (via en lokal klubb) er organisert i norges luftsportsforbund.

Jeg kan ikke reglene i detalj, fordi jeg har sertifikatet "på gammel hevd", men i grove trekk så går det ut på at opplæring og obligatorisk ansvarsforsikring som følger organisert modellflyging innen nlf, er vurdert som god nok av luftfartsverket.

Vi har også litt friere regler, enn rpaserne. Ingen høydebegrensning f.eks, og relativt overkommelig tilgang til å fly store modeller, og/eller modeller med gassturbin.

Nytter ikke å holde seg under 400m, med ei parafinlampe som plystrer rundt i 500 km/t.

Du er over en kilometer høyt før du rekker å si "høydebegrensning" :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
FrihetensRegn skrev (28 minutter siden):

Hvor mange har blitt drept eller hardt skadet de siste ti årene pga uregulert dronebruk? Tipper det er svært få. Dette er bare nok en unødvendig og byråkratisk regulering fra EU. Det er på tide å melde oss ut av EØS.

Hvor mange liv skal til? Vi vet allerede at det finnes idioter der ute som flyr rundt flyplasser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Robert Hallingfoss skrev (6 minutter siden):

Hvor mange lover og regler trenger vi synes du? Det bør definitivt være et problem før det trengs og løses.Pr. d.d. er dette et ikkeproblem, så da trengs det ikke noen løsning, med mindre behovet for å kontrollere andre føles påtrengende

Det er et problem at folk ikke holder seg innenfor dagens regelverk. Det flyes nok en del droner for nære lufthavner, i naturvernområder hvor droner er forbudt osv. 

Så problemet er der. Spørsmålet er om en registrering er løsningen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Robert Hallingfoss skrev (4 timer siden):

Hvor mange lover og regler trenger vi synes du?

Minst mulig, men et rammeverk er sårt trengt. Jeg sliter med å se bedre alternativer.

Vi kan ikke bare late som om dagens frislupne løsning er godt nok, og så angre etter at ungene styrter et jetfly med sin nye julegave fordi de ikke visste bedre.

Lenke til kommentar

Synes droner over "leketøysstørrelse" burde vært begrenset for privatpersoner i Norge, men benyttes av mennesker som registrerer seg som dronepilot for en liten sum penger. Droner var vel i utgangspunktet laget for militære formål. Kanskje jeg er gammeldags, men har aldri hatt sansen for droner for privatmarkedet. Det er da også altfor kontroversielt om noe skulle skje, som det sikkert kommer til å gjøre før eller senere.  

Lenke til kommentar

Dette viser kun at politikere ikke klarer å bruke hode samtidig som man spiser donut og drikker kaffe. Det er helt åpenbart at dette kommer til å ødelegge hele RC-hobbyen. Dette er latmannsarbeid så det holder. Her har man en hobby som faktisk aldri har drept noen likevel trykker man ned regler som det skulle har vært skytevåpen, og dette UTEN at det har vært gjennomført noen form for risiko analyse. Luftfartstilsynet skal drive med risikobasert regelsetting, tilsyn og kontroll, ikke basert på følelser slik som dette bærer preg av. Det man også glemmer mellom donutene er at det finnes en idrett, drone racing, som man også nå dreper med slike komplett idiotisk regler. Husk at det dør lagt flere på sykkel (11stk i 2017 https://mortenhowlode.wordpress.com/2018/01/01/syklister-som-dode-i-trafikken-i-norge-i-2017/) men det er ingen registreringsplikt på sykkel.

LT i Norge har frem til nå vist edruelighet i regelsetting men nå outsourcer jobben sin til EU.

Man er rimelig naiv hvis man tror at det hjelper å lage nye regler for å stoppe de som IKKE følger regler. Jeg tror dette vil føre til at flere blir lovbrytere. Jeg som bygger mine egne droner og er mer opptatt av teknologien og byggingen, gjennomfører kanskje et tyvetalls flyvninger men må følge samme regler som profesjonelle, det syns ikke jeg er rimelig, jeg kommer ikke til å registrere meg for å si det slik.

At man må ha strengere regler for profesjonelle er så klart forståelig. Skal man fly droner og STORE droner hele tiden, og på potensielt alle lokasjoner er det lett og forstå man må ha større kompetanse.

Og husk at dette er bare begynnelsen. Hvis det ikke har blitt endret vil krav om transponder komme i 2021-22.

Vi har da like mye rettigheter til luftrommet som alle andre!

Det er skattebetalerne som betaler lønnen til alle i LT så vi kan da kreve at de gjør en skikkelig jobb!

Gjennomfør en skikkelig risikoanalyse før dere innfører regler!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Stig B. Sivertsen skrev (6 minutter siden):

Vi har da like mye rettigheter til luftrommet som alle andre!

Det er skattebetalerne som betaler lønnen til alle i LT så vi kan da kreve at de gjør en skikkelig jobb!

Gjennomfør en skikkelig risikoanalyse før dere innfører regler!

Og alle andre i luftrommet gjennomgår regler og prosedyrer som vi har med kurs og hele pakken :)

Legger også ved at det kun er droner over 250g som er registreringspliktige. Dette er bare for å få en forståelse blant publikum og befolkningen generelt at droner har stort skadepotensiale hvis det blir brukt feil. La folk ta kurs så blir man faktisk ansvarsbevisst på sine handlinger, og vi slipper å stenge luftrom for all annen trafikk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Stig B. Sivertsen skrev (1 time siden):

Vi har da like mye rettigheter til luftrommet som alle andre!

Makan til lite produktiv innstilling. Du har lov til å være irritert, men du kan jo komme med alternative løsninger på farlig dronebruk fra godstolen din i stedet for å trivialisere et åpenbart problem, bruke barnslige skildringer som "donutspisere" og rope overformynderi.

Nei du har ikke like mye rettigheter til luftrommet som alle andre. Du har ikke lov til stort mer enn å fly droner uten en form for sertifisering, og dette er hullet som tettes her.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...