Gå til innhold

Fersk Nito-undersøkelse: Flere mener det er riktig å forby fyrverkeri


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er dette virkelig NITO sin oppgave? Hva er det NITO ønsker å oppnå med denne undersøkelsen? Det må da være en million andre vettuge ting å benytte hva jeg antar er deler av medlemmenes kontigent på som har mer relevanse for en ingeniørorganisasjon.

Endret av bas
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Hvis kommunen skal være ansvarlig for oppskyting av raketter...må nok kommunen utnevne en egen komite ansvarlig for arrangementet. Og så baller det på seg med kulturelt innhold, man skal overgå nabokommunen og det hele tar av i et gigantomani-millionarrangement som igjen genererer økt eiendomsskatt og redusert eldretilbud, nedlegging av skoler...osv osv....

Nei, la oss gå inn i det nye året i stillhet....

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Problemet med offentlig fyrverki, er jo at det er veldig få kommuner i Norge dette er gjennomførbart, så folk flest får det med seg.

Det er ikke nødvendig med fyrverkeri, men at vi kommer til å se tilbake på det som barbarsisk? I en verden vi jakter på utrydningstruet dyr, ødelegger fulgeliv med vindmøller (som går i minus, økonomisk, i tillegg), folk kriger over olje, mineraler, rettigheter, beholding av goder, hvor arbeidsgivere satser liv og helse til ansatte for å tjene noen kroner mer i timen, så er det dette som kommer til å bli husket som barbarisk? Gammeldags kanskje? Men barbarisk?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
36 minutes ago, Fjeldern said:

ødelegger fulgeliv med vindmøller

Siden denne løgnen blir gjentatt så ofte føler jeg at jeg må korrigere den når jeg ser den.

I USA dreper vindturbiner rundt 10 000-40 000 fugler hvert år. Til sammenligning dreper huskatter et par hundre millioner fugler per år. Strømledninger tar livet av rundt 130-174 millioner per år, og så videre:

https://science.howstuffworks.com/environmental/green-science/wind-turbine-kill-birds.htm

Så ja, vindturbiner tar livet av fugler, men i det store bildet.er det helt andre menneskeskapte konstruksjoner som er mye, mye verre

Beklager OT. Kommer ikke til å svare på oppfølging i denne tråden på dette emnet.

Lenke til kommentar

Dette er et megadilemma. Jeg forstår at man ønsker å forby det fordi Ola Nordmann (eller Åke Svenske osv.) er fullstendig tett mellom ørene og evner ikke å koble risikoen mellom alkoholforbruk og eksplosiver. De aller fleste på planeten oppfører seg som en håpløs idiot en eller annen gang og i stor grad når alkohol innblandes. Samtidig forstår jeg motstanden, for et forbud vil medføre at alle utenfor storbyene vil slippe å se fyrverkeri.

Hva med et sertifikat som er mulig å oppnå for sivile som ikle jobber med pyroteknikk? Et kurs og du får lisens til å kjøpe fyrverkeri. En hvilken som helst hendelse medfører livsvarig tap av lisensen. Da vil de som er opptatt av fyrverkeri få lov til å kjøpe, samt at man enkelt kan miste muligheten til å kjøpe så fort noe skjer. Det vil selvsagt alltid være noen i indre innavl som beskytter sine egne og dermed unngår loven, men slik er det i dag også hvor bønder skyter med skarpt opp i luften.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, dette med brann, personskader etc kan selvfølgelig ikke settes til side.

På den andre siden så er det en tradisjon å kunne bruke fyrverkeri, det er liksom ikke ofte man har anledning til det.

Kompromissen kunne kanskje vært å kreve godkjent kurs med bevis/løyve om å bruke fyrverkeri... og at kommuner delegerte områder der dette kan brukes, så at friheten til å gjøre dette bevares samtidig som at man krever fornuftig mengde med ansvar.

Tross alt er det mange andre aktiviteter som kan ansees som farlige, og ved enhver annen aktivitet/privilegium er en viss utdannelse/kursing påkrevd slik at man nettopp unngår at hvem som helst under hvilket som helst tilstand/evne kan utøve dette.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274
Isbilen skrev (9 timer siden):

Ikke en eneste husbrann, øye- eller hørselsskade eller vettskremt dyr er verdt privat fyrverkeri. Vi kommer til å se tilbake på dette som en barbarisk skikk.

Syntes det blir tåpelig å skulle forby fyrverkeri fordi en 50-60 personer blir skadet hvert år. Tenk på hvor mange som blir skadet av røyking, alkohol, forurensing, usunn mat. Man må angripe de rette tingene. 

Lenke til kommentar
2 minutes ago, failern said:

Syntes det blir tåpelig å skulle forby fyrverkeri fordi en 50-60 personer blir skadet hvert år. Tenk på hvor mange som blir skadet av røyking, alkohol, forurensing, usunn mat. Man må angripe de rette tingene. 

At det finnes verre ting er sjelden noe godt argument, og er det ikke her heller. 

https://no.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Endret av Isbilen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nasjonalt forbud høres litt feil ut. Da vil jeg mye heller ha lokale forbud (Oslo, og sentrumsdelen av Bergen, Trondheim, Stavanger/Sandnes, etc..).

Sammen med et lokalt forbud, må kommunen tilby et alternativ. Altså at de selv arrangerer et fyrverkeri eller lignende. Og som alltid: i de områder det er forbudt å bruke noe, må det selvsagt også være forbudt å selge. Ansvarliggjør gjerne selgerne i større grad enn i dag! 

Og dersom det ennå ikke er gjennomført, så må det selvfølgelig bli forbudt å holde på med fyrverkeri hvis man er pære full. (Dessverre praktisk vrient å overholde/etterpå fra politiets side.)

Endret av qualbeen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...