Gå til innhold

Ny jobb? Mindre reise, mindre penger?


Anbefalte innlegg

Jeg har en jobb jeg liker, men også lang reisevei. Jobber 18 dager i måneden inkludert 5 netter og en helg. Lønn er 550000kr brutto årslønn. Aberet er 20mil tur retur reisevei. Kjører elbil 2/3 av dagene og bruker da ca 3timer pr dag. 1/3 blir tatt med tog, billett betalt av arbeidsgiver, og bruker da 4-5timer av dagen på reise. 

Nå har jeg mulighet til å bytte jobb. Må da jobbe 20 dager i måneden, kun dagtid og ikke helg. Reisevei er ca 1time pr dag og kan om sommeren gjennomføres på sykkel. Aberet er at jeg går ned 150000kr i brutto årslønn.

Er det noe poeng i å bytte?

Endret av Femtekolonne
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørsmålet er kva du meiner fritida di er verdt? 

Du går ned ein del i lønn, men samtidig får du 2-5 timar meir fritid kvar dag. 

Har du rekna på kor mykje av årslønna di som kjem på grunn av nattarbeidet? Det ser ut som at dersom du tenker slik så går du ikkje særleg ned i lønn dersom du samanliknar arbeidstime for arbeidstime utan ulempetillegg i dei to jobbane. 

Sjølv om du køyrer elbil så har du litt pendleutgifter som du vil sleppe med ein jobb som er litt nærmare. 

 

Eg heller mot å bytte jobb. Det at du må jobbe to dagar meir men slepp natt- og helgearbeid spelar nok mindre rolle. Nattarbeid vil typisk øydelegge dagen før og etter likevel ettersom du ofte må sove på det tidspunktet dine vennar og familie har fri. 

Lenke til kommentar

400 brutto i året er ikke så mye lenger gitt. Du må regne på om du kan klare deg på denne summen. Skatteprosenten din vil gå ned selvsagt når du tjener mindre, men likevel vil du sitte igjen med anslagsvis 8-9 tusen mindre netto per måned. Kan det være aktuelt å ta en tilleggsjobb for å tjene litt der også siden du får kortere dager? Tror jeg ville regnet på all reisetiden du bruker og sett hvor mye du tjener per time på å gjøre den reisingen. Kanskje er dette relativt dårlig? Har du mye å gjøre på fritiden ellers, hvordan blir du å bruke den ekstra fritiden du får? Kanskje mulig å forhandle lønn litt på den nye plassen også, eller at man stiger en del etter noen år? Fremtidige muligheter bør man jo også tenke på her, samt andre goder, og hvor god pensjonsinnskudd man får.

Lenke til kommentar

En rask sjekk av lønnsslippen tilsier 269 i timelønn uten tillegg. Tillegg utgjør ett sted rundt 6-7000 i mnd. Jeg kan nok greie meg uten de ekstra pengene om man tar med sparte utgifter på reise. Billånet går uansett, med det er driftsutgifter på 1000kr spart pr mnd. Kona kan kanskje ta ett par ekstra nattevakter som utgjør noen kroner. Det er ihvertfall helt utelukket å ta en ekstra jobb. En av grunnene til å bytte er å få sett ungene mer. Når man jobber en helg, en uke kveld og er helt ødelagt etter nattevakt så er det ikke mye tid igjen. Men å få 8000 mindre hver måned vil svi på økonomien. 

 

Lenke til kommentar
Femtekolonne skrev (4 timer siden):

En av grunnene til å bytte er å få sett ungene mer. Når man jobber en helg, en uke kveld og er helt ødelagt etter nattevakt så er det ikke mye tid igjen. Men å få 8000 mindre hver måned vil svi på økonomien. 

For det det er verdt så er eg enig i prioriteringa. 

Det å jobbe kveld og helger er belastande på sikt så ein 8-16 jobb er meir framtidsretta. 

Og dersom det skulle knipe til økonomisk så vil du med ein dagjobb kunne ta på deg strøjobbar feks i helgane. 

Lenke til kommentar

Yes, pendling sliter på mer enn bare økonomi. Jeg har fått tilbakebetalt når jeg har tatt tog så jeg har prioritert det. Da har jeg brukt reisetid til det jeg ville gjort hjemme ,spist og sett tv. Nattevakter er det jeg sliter mest med da det blir 4-5 timer søvn i døgnet. Tror kanskje det er uheldig i det lange løp. På sikt blir det vel umulig å pendle til Oslo da de vil ha bilfri by så det er kanskje like greit å forlate skuta nå.

Lenke til kommentar

3 timer i reise per dag for jobb er i mine øyne helt uaktuelt,  om du jobber fulltid er du jo vekke 11 timer hver dag , da er det ikke mange timer til andre aktiviteter. 

det og slippe kveld/natt og helge er jo og et pluss 

 

for og kompensere med lønn så er det jo verd og sjekke om det er muligheter for overtid, du kan jo jobbe en del timer overtide og fortsatt ha flere timer hjemme. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Problemet løste seg selv iom at jeg ikke fikk jobben. Det ble snakk om lønn og vedkommende der dro den slutningen at jeg ikke ville bli fornøyd der med den lønnen. Antok at jeg ikke ville bli motivert. Og jeg som trodde det bare var ledere som ble motivert av penger? Vi på gulvet skal jo motiveres av gleden over å ha jobb og å bidra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...