Jump to content
PosteMonopolet

Er det normalt å snuse for 33580 kr/år? Er nytteverdien verdt prisen?

Recommended Posts

Interessert i å høyre kva andre meina sidan eg sjølv ikkje ser den store verdien i snusing, mens «alle» andre snusar og betaler kva det kostar.

Reknestykket er slik: 92 kr/boks*365 boks/år = 33580 kr/år.

Share this post


Link to post

Snus har absolutt ingen nytteverdi. Om du synes smaken og "rusen" er verd over 30000 i året, så kjør på. Men for min del blir det regelrett å kaste 30000 rett i bosset.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Ødelegger både tenner, helse og tannkjøtt. Begynn og vape heller om du bare MÅ ha. Og nei, vaping med lovlige substanser uten tilsatt cannabis og vitamin e er ufarlig. Det er disse Juul produktene i USA som var fyllt med ulovlige ting og/eller kjøpt på svartemarkedet for å spare penger som drepte folk.

Har selv vært snusfri i en del måneder nå. Er faktisk bare og gjøre det som bør gjøres. Du skylder de du elsker rundt deg såpass. Slutt med snus, jeg brukte Vape som nedtrapping. Koster 450 kroner for en rimelig modell, så du reduserer utgiftene dine latterlig mye. Det var så og si problemfritt. Startet på 12 i styrke(anbefaler ikke den med mindre du var som meg og brukte to thunder under leppa i slengen), reduser til 9, så 6.... Så kan du bare slippe den.

Beste valget ever. Ja du kommer til å ha den" jeg har vært flink, jeg burde belønne megselv bare denne ene gangen" feelingen for altbog ingenting en stund, men såpass tåler du.

Share this post


Link to post
Annonse

Om man sammenligner med luksusfellen så er du vel godt innafor, men som andre påpeker bortkastet penger.

Angående vaping:

Sitat


Vape er ikke et sunt produkt. Det man puster inn er ikke vanndamp, men damp fra e-væske som kan inneholde mange forskjellige stoffer. Folkehelseinstituttet har testet ut noen e-væsker og funnet kreftfremkallende stoffer i dem. Det finnes så mange forskjellige typer at vi ikke har oversikt over innholdet. 

Kort oppsummert:
- Vape er ikke bra for helsa, men sigaretter er mye verre.
- Ingen vet hva som er langsiktige konsekvenser av å dampe
- Hvis valget står mellom å røyke og å dampe, bør du velge damp.
- Det beste er å holde seg unna både damp og røyk.
- Hvis du damper, kan du bruke e-væske uten nikotin sånn at du slipper å bli avhengig. 

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

 

Share this post


Link to post

Jeg brukte 3-4 bokser i uka. Ved å gå over til vape gikk min kostnad ned til noen hundre i måneden. Og burde vel ikke komme som noen overaskelse at snus er ikke bra det heller. Da bør du faktisk heller bare slutte. Jeg har ikke påstått at det er sunt med vape. Men ett godt verkøy til og slutte, da du kontrollerer din egen nedtrapping

Edited by Dolg_313

Share this post


Link to post

Jeg både snuser og damper, mest damping men liker å ta noen snus per dag og. Innser jo at det er helt unødvendig og sløsing av penger, jeg får ikke stort ut av det, eneste grunnen til at jeg gjør det nå er jo av vane og for å holde abstinensene unna.

En boks snus per dag er ganske mye, kanskje trappe ned litt til en annenhver dag? Skulle jo tro du satt med en snus i leppa hvert våkne minutt. Bruker du løs eller porsjon?

Edited by Impetus.

Share this post


Link to post

Sluttet med snus og gikk over til damp i 2014. Har nå sluttet med damp og gått tilbake til snus. Men jeg har aldri brukt en boks/dag, maks 3-4 i uka uansett om det har vært løs eller porsjon. Kan ha snusen under leppa i 1-2timer. og har pause på 1-2timer, ofte lengre.

Kjøper snus i Sverige eller snuslageret.no Kjøpte både snus med tobakk/nikotin og nikotinfri sist. Veksler litt.

I Sverige kan man kjøpe Prillan og tilsette egen smak, koster 250kr for 450-500 posjoner. Evt. Brukssnus som koster 189kr for 10 bokser. 

Ikke gå over til damp hvis du ikke har vært tidligere røyker IMO. Jeg har vært både røyker og snuser i 20+ år. Damp er passivt, man bare sitter der å damper... Belegg fra VG på skap, vinduer etc. Reduser snusbruken, bytt til noe annet som er svakere og billigere. Nikotinfritt av og til. 

 

Nei, det er ikke verdt pengene. Jeg bruker 1/10 av det du bruker på snus. Jeg brukte 200kr/mnd på damp + utstyr og da lagde jeg e-juce selv. 

Share this post


Link to post

Regnestykket er alt for lite, tar en høyde for andre skader ift produktet er det langt høyere. altså kostbart og bortkastet. 

Share this post


Link to post

Tja, vi vil vel aldri klare å bruke penger på kun nyttige ting her i livet.

Det kan jo være at en snuser ikke vil bruke penger på andre unyttige ting i livet, fordi det allerede er en stor utgift. Kanskje en snuser forbruker mindre eller likt enn en hvermansen på andre unyttige ting, fordi det mentale suget/forbruket er stimulert. Kanskje alle i snitt bruker like mye penger på unyttige ting.

Hadde vært interessant å funnet utav.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...