Gå til innhold

Flytte program fra gammel til ny pc


bjwanvik

Anbefalte innlegg

Litt dårlig tittel, men samtidig er det nettopp det som skal gjøres :)

Saken er som følger:
På jobben til dama har de et program de er mer eller mindre helt avhengige av, men dette er for lengst passert "end of life". (Og ja, de har fått "noen" remindere på å bytte ut dette, og det finnes nyere og bedre alternativer :) )
De har byttet ut pc'en dette kjøres fra, og senest i dag hadde de en konsulent innom for å få på plass "det siste" på den nye pc'en, deriblant dette programmet, men han kom til kort.. 
Problemet er at når han ringer er det ingen som kan hjelpe, for de som hadde utvikling av det programmet har sluttet, og det er "mange" år siden de solgte og/eller supporterte det programmet.

Det er selvfølgelig en lisens inne i bildet her.. Installasjonsfil har de, og det er ikke noe problem å installere programmet, men så skal det registreres..
Registreringen foregår slik at en legger inn et serienummer, får et spørsmål som skulle mailes til utvikler som responderer med et svar som skal skrives inn.
Jeg har gravd litt på den gamle pc'en nå i kveld, men ikke funnet noe helt opplagt, men ett funn gjorde jeg da; programmet fungerer også kun på èn bruker på den gamle pc'en. (Om det skulle være av betydning kjører denne Windows 7, og er selvfølgelig i et domene. Programmet kjører forøvrig i kompabilitetsmodus for Windows XP)

Fant noe i registeret under HKEY_LOCAL_USER for den brukeren programmet fungerer for, men ingen felter som egentlig indikerte lisens.. Eksporterte det uansett og importerte det til tilsvarende for min profil på den nye pc'en. (Jeg har en administratorbruker da jeg ofte trår til på ting litt utenfor det vanlige.)
 

Jeg klarer ikke å helt opplagt finne noe ellers på den gamle pc'en, men NOE må det jo være :)  

Er det noen her som har tips om hvor det jeg trenger å flytte over ligger?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde forsøkt å overvåke tilgang til registry mens jeg kjører veiviseren. Prøv å skrive inn en vilkårlig nøkkel, klikk OK, prøv å snappe opp hva programmet spør etter.

https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/procmon

Jeg hadde også spurt om de kunne dumpet kildekoden til programmet. Får sikkert nei, men verdt å spørre.

Endret av nyansattnr5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...