Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC "fryser" i 3-4 sekunder


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg hadde et problem med ustabil ping. Jeg fikk råd om å restarte ruter og instalere "driver easy" som skulle hjelpe meg å finne (og instalere) alle drivere jeg trengte. Etter dette har ping'n blitt mer stabil, men PC'n fryser i 2-3 sekunder av og til (vil si ca hver 3 time kanskje).

Noen som har en ide hva dette kan være?

 

Andreas.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Frys er jo veldig ofte grunnet feil på harddiskkontroller. Men når du sier at det kom etter innstillinger via den driver(u)hjelpen, er det nærliggende å tro at du har software som krangler om ressurser osv. Du har gjerne sjekket at du ikke har problemer på nettverk med packetloss osv?

Sjekk med ressursoversikt om det er konkrete tjenester som krever ekstra mye ressurser når frysen kommer. Ofte ser man en spike på enkelttjenester.

Skulle gjerne sagt at ccleaner osv kunne fjernet ugagnen som den driverinstalleringen gjorde, men den finner nok ikke på langt nær alt.

Lenke til kommentar
14 minutes ago, Sushi1337 said:

1) Hvordan sjekker jeg om jeg har packetloss?

2) Hvordan sjekker jeg ressursoversikter?

(Beklager jeg er ikke så datakyndig)

Takk for svar! :)

Først må du sikre at du ikke har fått med noe malware som ødelegger. Sjekk grundig med antivirus og antimalware.

1) Enkleste er å teste i dos-vinduet ditt, med ping. F.eks ping www.vg.no -n 20 (eller annet nettsted etter eget ønske). Sender 20 pingforespørsler som kan være nok til å se problemer. Evt prøve med 50. Det skal mye til for å avdekke problemer på denne måten, du må treffe akkurat når problemet inntreffer. Et utall programmer vil gi deg bedre analyser, men da må du installere og teste via dem, og du får med mye annet som gjerne er mer forvirrende enn oppklarende.

2) Ctrl-alt-del - Oppgavebehandling - Detaljer. Klikk kolonnen Prosessor og se om noen av de kjørende programmene spiser mye ressurser. Stort sett er Idle høyest (altså ledig tid). Spiller du vil du se det spillet på topp. Sjekk også taben Ytelse og se på grafen for cpu, om den kan vise spikes noe sted. Samme med Ethernet og disk.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Sushi1337 said:

Tror du jeg må det? hadde håpet på en annen løsning som ikke var så omfattende

Omfattende og omfattende... Godt å ikke sitte med en årgammel Windows installasjon. Gjør det selv av gammel vane, uten at det nødvendigvis er nødvendig. Windows fylles over tid med gamle drivere, ressurser og kranglete oppdateringer. Registeret fyller seg også med søppel. Godt å kjøre en clean-install i ny og ned, iallfal når problemer som dette oppstår og det blir rotet til med bloatware. 

Lenke til kommentar

Ser ikke du har noe packetloss, men du har noen uregelmessigheter i svartid. Ikke store nok til at det skal ha betydning (15ms vs 7), men det kan være tegn på at noe blir verre utover.

Regner med du ikke har noen utropstegn i enhetsbehandlingen din.

Du kan kjøre noe registeropprydning osv, ccleaner f.eks, men det kan fort se ut til at det eneste som virkelig vil hjelpe her er reinstallasjon. Du kan jo prøve en enkel først, som ikke formaterer [C:] men beholder det meste. (Usikker på hva som beholdes, om det er kun filer, da jeg ikke benytter denne selv).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...