Gå til innhold

Norge er ikke forberedt på stormen som kommer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
FB.884806240 skrev (5 timer siden):

Traff en i nordsjøen som har jobba her i 40 år. Han sa det var ihvertfall mer vind før. Noen som kan bekrefte dettte ?

 

Traff en i Kristiansand som har jobbet her i 38 år. Han sier at gud finnes. Noen som kan bekrefte?

Like søkt er min uttalelse som din. Det har da ingenting å si om han har jobbet på Nordsjøen i mange år. Følelser om vær, både gjeldende og historisk, er ekstremt subjektivt. Mennesker har en enorm tendens til å glemme vær, selv bare ett år tilbake. La vitenskapen tale, ikke følelser eller meninger.

Endret av IceBlitz
  • Liker 9
Lenke til kommentar

Det er veldig synd at klimafornekterne får lov til å ødelegge enhver saklig debatt om klimaet. På VG har denne gjengen tatt helt over. Blir som å diskutere evolusjon med religiøse fanatikkere eller astronomi med flat earthers. Kanskje moderatorene kan gjøre noe. Eller at vi andre ignorer de som fornekter fakta og vitenskap?

  • Liker 8
Lenke til kommentar
IIA08438 skrev (37 minutter siden):

Eller at vi andre ignorer de som fornekter fakta og vitenskap?

Eventuelt at dere tar innover dere at ikke alle har samme mening, og at dere ikke bestemmer hva andre folk skal mene eller diskutere, uansett hvor galt det er.

ism_InnleggNO skrev (9 minutter siden):

Metrologisk institutt. Det er de som har oversikt over norske værforhold.

Svarer du på vegne av TU eller Bjørn Haugland, Turid Grotmoll og Kristine Falkgård, som har skrevet denne kommentaren, eller bare tipper du?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Egil Hjelmeland skrev (19 minutter siden):

Å blitt kvitt alle anonyme nettroll tror jeg er en god begynnelse.

Å fjerne anonymitet på nett, er ingen garanti for at man fjerner nettroll, se bare på deg selv, du skriver under eget navn, men klarer fremdeles å lire av deg at andre kommentarer er en søppeldynge, og at man bør knebles dersom man ikke har betalt for et abonnement, uten å ha forstått at kommentarfeltet på TU er drevet av Diskusjon dott no, og at kommentarfeltet derfor dukker opp som egen forumtråd i Norges største diskusjonsforum.
 

Øyvind Solstad skrev (6 timer siden):

Tidligere var det mye bra fagdiskusjoner i Teknisk Ukeblads kommentarfelt. Folk med ingeniørutdanning kom med kvalifiserte meninger om temaene i saken. Sånn er det ikke lenger. 

Du kommenterer en meningsytring fra organisasjonen Skift, tilfeldigvis publisert av TU, ikke en teknisk artikkel fra TU, mener du at kun ingeniører skal få kommentere en slik meningsytring? Første bud bør i hvert fall være å lese det man kommenterer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Egil Hjelmeland skrev (5 timer siden):

TUs kommentarfeltet har blitt en tragisk søppeldynge. Jeg mener å legge inn kommentar burde vært forbeholdt TU-ekstra abonnenter, med navn tatt fra avsender-bank-konto, slik at virkelig navn er garantert. Å blitt kvitt alle anonyme nettroll tror jeg er en god begynnelse.

Helt enig. Men la oss i hvert fall rapportere trollet "frihetensregn", burde ikke være så vanskelig å luke ut de verste trolla

Endret av IIA08438
skrev feil i først utlegg
  • Liker 3
Lenke til kommentar
0laf skrev (8 timer siden):

Uten CO2 i atmosfæren ville menneskene (og alt annet) fryse i hjel, og det ville ikke vært liv på planeten. Ingen vil heller kunne leve uten planter. Barneskole-pensum!

Du tror vi fryser i hjel uten co2 men nekter å innse at vi får en drivhuseffekt av for mye co2? Ser du ikke selv den logiske bristen her?

  • Liker 7
Lenke til kommentar

FNs store klimakonferanse er akkurat avsluttet; og det de ble enige om er å møtes på en ny konferanse i Glasgow – fascinerende hvordan enkelte reiser jorden rundt til den ene konferansen etter den andre. Det er sikkert morsomt for deltagerne; vi husker Gro Harlem og Jens Stoltenberg som knapt var hjemme mellom hver tur, men det har ikke gjort noe for klimaet (bortsett fra utslippene fra alle privatflyene de bruker for å reise til konferansene).

Lenke til kommentar

Hvor er statistikken og grafene som viser forværring? Dette er ikke vitenskap.

Edit: godt mulig norsk infrastruktur ikke er bygget for å tåle dårlig vær, da får man heller gå etter dem som har ansvaret for dette slurvet. FN og co2 har lite med norsk veibygging å gjøre.

Endret av asshole
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3124

Flere innlegg har blitt slettet! Vennligst diskuter sak, og ikke person!! Moderatormeldinger skal ikke kommenteres i tråden, har du kommentarer ta disse med undertegnede på PM eller i vårt tilbakemeldingsforum.

Lenke til kommentar

Hvor mange ganger må man egentlig tilbakevise klimafornektere? Dere krever bevis. Forskning har blitt henvist til i 1000vis av poster her på forumet. Men dere skal ha for at dere er stae. Også med så mange kreative inngangsvinkler!

CO2 har ikke noe å si. Solaktivitet har det.

Gresset blir grønnere av CO2. Jepp, hjernen blir sløvere av for mye CO2, og det blir faktisk varmere i snitt..

Været der og der, da og da var verre enn nå.

Konspirasjonsteorier, som om makta og pengene ligger i miljø og ikke forurensning....

X antall cherrypicking varianter av forskningsartikler versus metastudier og konsensus i brede og noen ganger tverrfaglige forskningsmiljø.

Og man vil ha katastrofene først tydeligvis «jeg ser ikke tusenvis dø, øyer som er oversvømt, og millioner som må er klimaflyktninger. Nei men vent å se om vi ikke tar grep. Da kan jeg få den fattige trøsten av i told you so mens du kan fortsette å gi faen fordi du egentlig gir faen.

Det er nokså umulig å imøtekomme enhver vinkling hver gang. Det som er kjipt er at det er kritikerne som tjener på tvil og ethvert halmstrå som medfører at folk kan fortsette som før.

 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...