Gå til innhold

Swix har fått patent på skismøring med grafén. Skal gi bedre feste


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her lukter det ny miljøskandale lang vei. Å spre store mengder uavklart og lite nedbrytbart nanomateriale direkte i naturen kan neppe være bra. Det finnes hypoteser om at grafén kan virke liknende asbest.

 

Skandalen med organiske fluorforbindelser fikk skje fordi en benyttet kjemikalier uten å bry seg om å avklare samt ta hensyn til miljøeffekter. Nå forsøker en seg med det samme på ny. Denne gang med en annen uavklart og lite nedbrytbar mirakelforbindelse. En oppskrift på katastrofe.

 

Swix bør fokusere innsatsen på å kjøpe tilbake skismøring med organiske fluorforbindelser fra sine kunder, destruere det som måtte finnes, rydde opp i langrennsområder forurenset med organiske fluorforbindelser og fremover kun produsere miljøvennelige smøringer i f.eks. V serien (tradisjonell voks uten miljøskadelige tilsetninger). Nye uavklarte mirakelprodukt er det bare å holde seg unna.

 

Nå er tiden inne for kritisk teknologi- og forskningsjournalistikk! Hint, hint TU.

Endret av KjetilAr
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Smurning og ski er det avgjør skirenn på topp nivå. Det betyr langt mer enn folk flest forstår.

Det eneste fornuftige er å nullstille dette, slik man gjør på rulleskirenn, der alle går med samme materiale. Når det gjelder skirenn på toppnivå, burde man forby skismurning totalt. All skismurning er mer eller mindre skadelig. Full åpenhet om rubbing og underlag. Trenger man feste, kan man bruke felleski godkjent av FIS. Alle får mulighet for å bruke samme type. Bare slik får man reell konkurranse om å gå på ski, og ikke størst mulig apparat for snike til seg fordeler...

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Trodde her igjen at grafén var dyrt og vanskelig å lage. Hvorfor kaster vi det da bort på sport, som egentlig skal være gøy for alle, og ikke investeringsaktivitet?

Det er også morsomt at jeg har fått kjeft mange ganger for å bruke aksenttegn, men når mediene bruker det, da er det liksom greit! ^^ Egentlig skulle vi brukt aksenttegn mye mer, for å gjengi tekst mye mer riktig sånn som vi uttaler det.

Lenke til kommentar
trikola skrev (6 minutter siden):

Muligens jeg har misforstått litt, men oppfattet det slik at grafén er det samme som støv fra blyanter (blyantstøv er mer klumpete). De fleste av oss som skrev mye med blyant (og viskelær) ville kanskje hatt helseskader nå.

Nei, grafén har en del andre egenskaper enn vanlig grafitt. Det er dette som gjør grafén til et så bra, men også potensielt dårlig stoff. 

Grafén er langt fra vanlig grafitt.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...