Gå til innhold

Klimaforhandlingene har gått i stå


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

* "Med på demonstrasjonen var blant annet Maria Novitasari fra Indonesia. – Norge pumper altfor mye olje. Det påvirker hele verden. Jeg er fra Jakarta, en by som allerede sliter med havnivåstigning."

Det er bare det at relativt høyere havnivå innover Jakartas bydeler ikke har noe med "klima" å gjøre.

* Overhørte også en filippinsk aktivist på ungdommens pressekonferanse i Madrid. Hun viste til alt som skjer på hennes øyer og hudflettet myndigheter og voksne fordi de ikke gjør nok for å forhindre flommer, tørke, stormer, TSUNAMIER og VULKANUTBRUDD (eller var det jordskjelv og ikke vulkanutbrudd hun sa, vel uansett en av disse to). Hvor har de det fra, disse unge lovende..?

* Hjernevaskingen av verdens unge med skremsler er virkelig faretruende med tanke på kunnskap og virkelighetsforståelse.

Lenke til kommentar

Sitat : Norge pumper altfor mye olje. Det påvirker hele verden. Jeg er fra Jakarta, en by som allerede sliter med havnivåstigning. Oljen Norge produserer skaper utslipp som ødelegger for folk på stillehavsøyene, sier hun til TU. Sitat slutt.

Denne påstanden stemmer ikke overhodet.

Norge har små oljereserver i forhold til de store kjempene. Vi klatrer derimot høyere opp på listen over oljeprodusenter og havner på en 14. plass med en produksjon på 1,979 millioner fat hver dag.

Verdenseneren i reserver faller ned til en 12.-plass i produksjon. Venezuela produserer 2,077 millioner fat om dagen. Landet pumper dermed kun opp 0,25 prosent av reservene i året.

USA er den desidert største produsenten av olje i verden. Landet har en produksjon som tilsvarer 9,5 prosent av reservene.

Den saudiarabiske oljen er en av verdens billigste å pumpe opp. Landet, som havner på en annenplass både i reserver og produksjon, produserer 1,6 prosent av reservene sine årlig.

Så hentydningen om at Kun Norge har skyld i dette er helt feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...