Gå til innhold

Telenor har valgt leverandør til 5G-nettet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Telenor har sikkert lært av alle skandalane med Docis 3.1 og G.fast og indiaprosjektet, at å gjøre ennå en skandale med huwei blir toppen av kaken. Nå er jo mobildata ganske dyrt, koster 2 kr per mb for kontantkort kundene og de har kun små datapakker som 30-60 gb eller mobilt bredbånd låst til 30 mbit foreløpig.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
1 hour ago, LMH1 said:

Telenor har sikkert lært av alle skandalane med Docis 3.1 og G.fast og indiaprosjektet, at å gjøre ennå en skandale med huwei blir toppen av kaken.

Det er skandaler som utelukkende eksisterer i ditt hode. Søker du på google etter docsis skandale får du ingen treff... ditto for g.fast.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
21 minutes ago, Bjørnar65 said:

Er det noen som kan vise til en dokumentert og troverdig artikkel/rapport på at 5G er trygt for mennesker?

Det kommer vel helt an på hvordan du ønsker å definere "dokumentert".  Det finnes mer enn nok stoff til støtte for alle mulige synspunkter på Internett, og mye av det er basert på en eller annen form for forskning.  Men du kan kanksje se på FCCs svar på spørsmål om temaet fra amerikanske politikere:

https://www.fcc.gov/document/chairman-response-regarding-5g-deployment-impact-rf-exposure

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Digi og andre bør lese pressemeldingen litt nøyere. Telenor kommer til å ha 5G basestasjoner / sites som bruker Huawei utstyr, 'der det trengs' ;)

 

Sitat

http://www.mynewsdesk.com/no/telenor/pressreleases/telenor-har-ferdigstilt-leverandoervalg-for-5g-2953411

Moderniseringen vil ta 4-5 år. Derfor vil Telenor benytte utstyr fra nåværende leverandør til radionettet, Huawei, for å vedlikeholde 4G-nettet samt oppgradere 5G-dekningen enkelte steder i Norge. Dette for å sikre at Telenors kunder har de beste mobilopplevelsene og fortsatt kan nyte godt av å være på et raskt og pålitelig mobilnett mens moderniseringen pågår.

Radionettet er det ytre laget av mobilnettet, som sikrer at kundene kobles opp. Det indre laget, som gjerne kalles kjernenettet, er i ferd med å bli oppgradert i samarbeid med Nokia og Ericsson, som tidligere annonsert. I kjernenettet produseres kundenes tjenester, og tjenestene leveres over radionettet. Hele mobilnettet, inkludert kjernenettet, planlegges, driftes og styres av Telenor.

 

Endret av mandela
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...