Gå til innhold

IPv6-støtte kan bli obligatorisk for offentlige nettsteder [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Et stort problem her er hosting leverandører slik som Microsoft (som flere av de på listen bruker) ikke har støtte for IPv6 i veldig stor grad.  Dersom de hadde kommet med dette på sin side hadde trafikken i verden sett veldig annerledes ut. Difi sitt krav gjelder dog ikke bare websider men alle tjenester, slik som web, epost, vpn og evt. apier. 

Hvor er leverandør støtten?  Telia veit ikke hva IPv6 er og nekter å forholde seg til det på noe. Get sin implantasjon av IPv6 kan man si mye om bra er den ikke. 

Telenor gjør det bra både på mobil og bredbånd, samme gjelder Altibox.

 

Burde vert krav for alle som har offentlig anbud ute. "IPv6 støtte? Ja foresett; Nei? lykke til neste gang" 

Dette er som katt og mus leken tjenester venter på bruker og leverandører til brukerne venter på tjenester noen med slagkraft hvertfall i Norge må komme med krav at dette skal finnes. 

 

 

I USA kom de med krav om IPv6 støtte for alle federale  kontorer faktisk helt tilbake i 2010. 

https://policy.cio.gov/web-policy/ipv6/ 

 

Man kan si mye bra om difi også, men at difi ikke har pushet dette mye hardere ut enn de har gjort er slappet gjort. Slutt med ende løse høringsrunder og forhold til internasjonale standarder. IPv6 er et klart eksempel på noe som burde vært krav om og ikke høringsrunder utover absolutt minimum.   

Endret av -Night-
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er det bare det offisielle nettstedet til aktøren som er testet for v6 støtte eller er det undersøkt IP-segmenter/blokker også?

Om mulig vil det være noe misvisende resultat i denne artikkelen da det f.eks kan være aktører som har flere eksternt tilgjengelige tjenester som kommuniserer/ikke kommuniserer med IPv6.

Lenke til kommentar
5 hours ago, Lamda2 said:

> – Forskrift om IT-standarder i offentlig forvaltning er under revidering.

Sa han noe om når de regner med å være ferdig med denne revideringen?

Etter sirka hundre høringsrunder hvor det til slutt er blitt et bør og ikke et skal krav, som omtrent de meste difi har kommet med i det siste rudnt IT og løsninger. 

Løsningen skal ha IPv6 støtte, skal ha Nyere TLS versjon skal ha DNSSEC, osv osv osv.  Dette er noe som gjøres i nederland, hvor alle offentlige etater skal ha DNSSSEC, IPV6, Nyere TLS, DKIM og DMARC. Hvor er difi på dette? 

 

tbh NKOM burde ha krav for å få tildelt lisens til 4/5G. Alle som tilbyr tjenester på gitte frekevesner plikter og ha full støtte for IPv6. Først når offentlige kravsetter såpass høyt at ting skjer. at private (les telia) ikke vil noe som helst får de ta på deres kappe og automatisk tape alle anbud de har. 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...