Gå til innhold

Ny stor rapport: Oksygenet forsvinner fra verdenshavene


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+5132
1 hour ago, L11I9SZV said:

Det sørgelige er at nok en gang blir CO2 hovedfokus når ren forgiftning er det store problemet. Vi tapper grunnvann og forgifter det i tillegg mange steder i verden. Vi søpler ned elver og innsjøer fremdeles verden over. Men det sklir under medias radar selv om det mange steder er et akutt problem. Bananflueeksperimentet lover ikke godt.

Artikkelen nevner ikke CO2 i det hele tatt. Men i rapporten ser du at klimaendringer, ikke direkte CO2, er en mulig forklaring (kapittel 3)

Quote

The loss of oxygen in the ocean can broadly be put down to two overlying causes – eutrophication
as a result of nutrient run-off from land and deposition of nitrogen from the burning of fossil fuels, and
the heating of ocean waters from climate change, primarily causing a change in ventilation with the
overlying atmosphere and a reduced ability to hold soluble oxygen.

Altså tar de på sett og vis med forsøpling: Problemet er når for mye kunstgjødsel (og ting som essensielt fungerer som gjødsel) lekker ut i havet og bidrar til algeoppblomstring.

Og de kvantiserer andelen som kommer fra oppvarming:

Quote
  • About 15% (range 10-30%) of the oxygen loss is attributed to warming-induced decline in solubility (high confidence)
  • The majority of oxygen loss has been caused by changes in ocean circulation and associated ventilation with oxygen from the ocean surface (medium confidence).

men en bør legge til at oppvarming har estimert høyere effekt på de høeyre lag av havet:

Quote

(Increasing temperatures reduce the solubility of oxygen (and other gases) in water.) Explains about 50% of oxygen loss in the upper 1000 m, corresponding to a solubility-driven oxygen loss of about 0.013 Pmol O2 yr-1)

 

Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

" «det det endelige alarmsignalet» til politikerne som i disse dager møtes i Madrid til FNs klimakonferanse. "

 

Åh?. Jeg trodde det var ozonlaget, skogen, pengene, varmen, kulden, regnet, tørken, fisken,  ... som var "det tipping point.", og gav oss neste KRISE !!!!

?? ?

 

Endret av Fri diskusjon og kunnskap
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Perspektiv på tidsskalaer...? I hele jordkloden levetid er t.o.m. Hele istidsperioden på 1,2 millioner år som å regne for «over natten». For 10-12 tusen år siden når istiden tok slutt,steg temperaturen 7 grader i snitt på 100 år og nesten all isen smeltet på 100 år. Det kaller man klimaendringer det! Og apropos perpektiv på jordkloden alder for å prøve å forstå den. Alderen på jordkloden er følgende: Hvis man regner jordens alder som lengden på en kalender på ett år delt opp i måneder,uker,dager,timer,minutter og sekunder..så er det siste sekundet,altså 31 desember klokken 23.59.59 og til klokken 00.00.00 den 1 januar,like lenge som vår tidsregning,altså 2019 år. Altså er bare iløpet av en time er det 86400 ganger vår tidsregning på 2000 år. Så kan man gange det tallet med 8640 timer på ett år. Altså er vår jordklode 86400 ganger 2000 år, som igjen ganges med 8640.. da finner man jordkloden alder som er 1,49299e12 år...for den som forstår det. Det sier seg selv at det har skjedd mye rart på kloden iløpet av en slik tidsalder som egentlig er så lang at vi mennesker ikke forstår det. Er det menneskeskapt oksygenmangel i fjordene,så kan det i så fall relativt raskt ryddes opp i. Da snakker jeg om iløpet av de nærmeste 100 år. Det virkelig store problemet er marin forsøpling med all plasten i havet,det må vi få gjort noe med. Og det klarer vi også..så kan jordkloden bestå i 1,49299e12 år til..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nesten all oksygentilførsel skjer i vekselvirkning mellom havoverflaten og atmosfæren.

Noe oksygen dannes fra planteplankton og alger ( eks tare). Forbruket av oksygen skjer hos dyreplankton og forråtnelse av organismer i havet og organisk materiale fra avrenning fra land.

Det reknes ikke som forurensing at en fjord er oksygenfri i dypet og ulevelig for vanlige organismer. Dette er naturlig og skyldes sjeldent eventuelt noe ekstra organisk materiale fra menneskelig aktivitet.

En fjord eller et havbasseng er avhengig av vertikal sirkulasjon av vannmassene eller tilførsel av oksygenrikt vann utenifra.

Ferskvann i kalde klimasoner får årlig vertikal sirkulasjon på grunn av ferskvann har størst tetthet ved + 4 grader. Tilsvarende gjelder ikke for saltvann.

 

Lenke til kommentar
ACYBN18O skrev (På 11.12.2019 den 10.09):

Perspektiv på tidsskalaer...? I hele jordkloden levetid er t.o.m. Hele istidsperioden på 1,2 millioner år som å regne for «over natten». For 10-12 tusen år siden når istiden tok slutt,steg temperaturen 7 grader i snitt på 100 år og nesten all isen smeltet på 100 år. Det kaller man klimaendringer det! 

Helt riktig, dette er veldokumentert men blir alltid forbigått i stillhet av presse og miljøfanatikere .

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
the 3 X skrev (1 time siden):

Helt riktig, dette er veldokumentert men blir alltid forbigått i stillhet av presse og miljøfanatikere .

 

 

 

Nå er det faktisk klimaforskere som kommer frem til slike historiske fakta som dette. Det er nettopp derfor alarmen nå går, fordi vi vil ikke at noe slik skal skje, siden vi faktisk gjør ved utslipp. Du ser den ikke sant? Klimaforskere vet at CO2 (og andre klimagasser) fører til temperaturøkning, da de (som du sier, veldokumentert) viser til historikken. Og når vi nå ser en økning av klimagasser OG temperatur - da må vil jo gjøre noe, syns du ikke? Særlig når det er rent faktum at vi slipper ut CO2 inn i et mettet CO2-kretsløp (C02 konsentrasjonen stiger)

Endret av bshagen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mulig vi sporer av her, men

Klimafanatikere erkjenner lett at det har vært langt varmere på vår klode en nå, noe som selvfølgelig er vanskelig å benekte.

Men de kommer alltid med argumentet " det aldri har vært raskere oppvarming en nå "

Altså, en løgn

Du erkjenner jo at de faktiske forhold lengre oppe

Slutten av istiden var mange ganger raskere en det de fabler om nå

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
KalleKanin skrev (På 10.12.2019 den 22.50):

Leste du artikkelen?

"Den bakenforliggende årsaken til oksygensvinn i Danmark er spesielt landbrukets bruk av gjødsel"

Kanskje på tide å fokusere på litt annet enn KUN CO2-utslipp?....

Det er riktig det. Algene flyter oppe på havet og det gjør andre rester fra jordbruket, som planterester og ikke bare gjødsel. Og det igjen blokkerer sollyset nede i havet og kan begrense plantelivets funksjon i havet. Det går ond spiral. Plantelivets helse må undersøkes og fotograferes særlig på utsatte steder.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...