Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hva trenger man når ma skall ha pass?


TheOats

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
TheOats skrev (30 minutter siden):

Takk! Veldig irriterende at jeg trenger ett pass for å få ett pass. Jeg har aldri hatt pass eller førerkort eller noen annen gyldig legitimization.

Du trenger IKKE et pass for å kunne få et pass. Men man må kunne legitimere seg. Se linken jeg la inn i første svar i denne tråden - der står alt du trenger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Kjell Olaf Winther said:

Du har jo Internett. Og du har vel et skattekort ? Som ligger på nett. Hvor du må logge deg inn med ditt personnummer og en smartelefon og kode på din mobil. Eller kodebrikke og passord. Hos skatteetaten finner du også folkeregistret. 

OH! Det tenkte jeg ikke på. Kan det være nok? 

Lenke til kommentar

Er det ingen som leser nettsider det lenkes til? Alle spørsmål som har blitt stilt kan enkelt besvares ved å lese på nettsiden det ble lenket til i det første svaret:

Sitat

Dersom du har spesielle behov kan du kontakte passkontoret på forhånd. Ta opp hvordan dere gjør det med foto, signatur og fingeravtrykk.

Ring til passkontoret ditt, de vil fortelle deg nøyaktig hvordan du løser problemet med identifikasjon. Så enkelt er det. Ikke bruk tiden på synsing eller «kanskje funker det med dette dokumentet». Passkontoret har garantert hatt slike saker tidligere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

For å få pass må du "godtgjøre [din] identitet og [ditt] norske statsborgerskap", jf. passloven § 3. Dette er vilkåret for å få pass. 

Etter passforskriften § 7 kan du godtgjøre din identitet på fire måter: 

 - Hvis saksbehandler kjenner deg personlig anses det godtgjort
 - Hvis du skal fornye pass: Gammelt pass, men ikke senere enn tre måneder etter gyldighetstiden utløper
 - Hvis du skal få førstegangspass (eller fornye eldre pass): Gyldig norsk førerkort eller sikkert identitetskort med bilde og fødselsnummer
 - Hvis du ikke fyller vilkårene, eller hvis passmyndigheten mener det er nødvendig: Den dokumentasjon som er nødvendig, for eksempel ved skriftlig bekreftelse fra myndig norsk borger med eget pass som møter opp sammen med deg og bekrefter at du er den du hevder å være. 

Eksempler på dokumentasjon er intervju med søker hvor man kontrollerer opplysninger fra folkeregisteret som bostedshistorikk, registrerte familierelasjoner, hvilke skoler du har gått på, mv. Bekreftelse fra arbeidsgiver, skattekort, bekreftelse fra skole kan også bes lagt frem. Norske dokumenter vil som regel tillegges mer vekt enn utenlandske. (Hentet fra Politidirektoratets passrundskriv 2/2015). 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 12/10/2019 at 8:36 PM, Runar said:

Du leser jo svarene du får her. Hva er forskjellen?

Jeg skummer her også, men ikke så mye. Forskjellen er at her er de fleste postene korte og de kommer inn en om gangen. 

 

Uansett, har fått bestilt pass nå. Takk for hjelpen alle sammen!

Endret av TheOats
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...