Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

mamma krever penger for at jeg bor hjemme.


Anbefalte innlegg

hei, jeg lurte på om noen har noen meninger med det at jeg er 15 år gammel, uten jobb, og at moren min krever betaling for at jeg bor hjemme. pappa synes selvfølgelig at dette er helt absurd, men mamma vil jeg si ikke har vett i hodet.. hun er jo helt sinnsykt

Endret av ulykke
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke helt absurd, men kommer an på om man har inntekt mm. (man kan skaffe seg inntekt selv - ikke bare sløve)
Begynte selv å betale dobbelt så mye som det mine foreldre ville ha før jeg var 18. (hadde full jobb)

Hvis det er slik at du gjør ingenting hjemme og mor gjør alt, far nesten ingenting - så kan det være med på styre meningene til mor/far.

Endret av D0vendyret
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes det rett og slett er grådig av foreldre å kreve penger fra unga sine som bor hjemme når de er under 18. Det er jobben deres å ta vare på barna sine til de er 18. Selv om du tjente penger så ville det vært smålig av dine foreldre å kreve at du betaler dem, så når du ikke tjener penger er det enda mer latterlig.

At de kan kreve at du hjelper til hjemme derimot er vanlig, og bør være "betaling" nok.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (3 minutter siden):

Synes det rett og slett er grådig av foreldre å kreve penger fra unga sine som bor hjemme når de er under 18. Det er jobben deres å ta vare på barna sine til de er 18

Personlig syns jeg det er nettopp det å ta vare på barna å lære de dette. Det kan være at foreldre har veldig dårlig råd og det hjelper hele familien og/eller man setter av disse pengene i fond etc slik at 'barnet' får det senere. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Uten at jeg har noen form for juridisk kompetanse, så ser lovverket ganske klart ut på dette området (?). Fra Lov om barn og foreldre (barnelova), under fostringsplikt (url):

Quote

§ 68.Kor lenge fostringsplikta varer.

Skyldnaden til foreldra etter §§ 66 og 67 varer til barnet er 18 år når ikkje anna er avtala eller fastsett etter paragrafen her.

Vil barnet etter fylte 18 år halde fram med slik skulegang som må reknast som vanleg, har det krav på pengetilskot for den tid skulegangen varer ved. Det skal fastsetjast ei tidgrense for krav på tilskot etter denne regelen.

Foreldra kan også påleggjast å yte tilskot til anna vidareutdanning dersom det er rimeleg etter interessene og givnaden til barnet, høvet til å skaffe seg midlar til vidareutdanninga på anna vis og tilhøva elles. Det skal fastsetjast ei tidgrense for krav på slike tilskot.

(Altså at foreldrene dine er pliktige til å forsørge deg frem til du er 18, men om du går VGS (på normert tid vil jeg tro), så regnes det som skolegang som må regnes som vanlig, så da er de pliktige til å forsørge deg ut der også).

Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (4 minutter siden):

Nei, det er helt vanlig praksis - mindre nå enn før, men så er det også mer 'fri' oppdragelse idag enn før.

Vil si det er ganske så absurd når barnet er 15. Du skal lete godt og lenge for å finne noen som ansetter en 15-åring. Vil til og med dra det så langt til å si at det nesten er "umulig" uten kontakter/at du kjenner noen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Vertical^ skrev (1 minutt siden):

Vil si det er ganske så absurd når barnet er 15. Du skal lete godt og lenge for å finne noen som ansetter en 15-åring. Vil til og med dra det så langt til å si at det nesten er "umulig" uten kontakter/at du kjenner noen.

Spessielt hvis vedkommende går på skole. Da skal det ikke være til hinder for skole, søvn til skole osv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Merko. skrev (2 minutter siden):

Helt vanlig praksis at barna skal betale leie for å bo hjemme hos sine foreldre? hahah.

Du må bare le, men selv bidro jeg til å hjelpe på familieøkonomien og kjenner ganske mange som har gjort det selv og kjenner nå idag også voksne med 'barn' der de må bidra. "Å betale leie for å bo" vil jeg ikke direkte kalle det - like lite som at man har "barnearbeid" for å gjøre noe av rydding, vasking osv hjemme. (som nevnt før - kommer an på om de har inntekt osv)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er heilt på sin plass å bidra til husholdet, men sjølvsagt innafor det som er rimeleg. 

Foreldra dine har fostringsplikt fram til du er ferdig med vidaregåande, men det er lov å kreve at du bidreg. 

Å kreve husleige av ein 15 åring utan jobb er sjølvsagt heilt bak mål. 

Det normale er å bidra gjennom husarbeid, ofte med ein form for lommepengar som motivasjon.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...