Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Midlertidig ansatt- ansatte vikar


Dothie

Anbefalte innlegg

Jeg er ansatt i en midlertidig stilling, med tanke om fast ansettelse dersom den som tidligere hadde denne stillingen ikke ønsket den tilbake.

Kort fortalt så var indikasjonene gode, jeg gjorde en god jobb og hun forrige bestemte seg for å ta ny jobb. Den jobben jeg var ansatt i midlertidig ble altså "åpen".

Så ble jeg akutt syk, gikk ned mye i vekt og frem og tilbake på sykehus og leger og ble da sykemeldt, i vel til sammen 2,5 måned. Da jeg kom tilbake var jeg helt frisk, da de endelig hadde funnet ut hva som var galt.
Så kom beskjeden, jeg fikk ikke jobben videre fordi de måtte ha stabil arbeidskraft, altså noen som ikke var syk. Synes dette var kjempe trist, men belaget meg på at slik var det. Så viser det seg at hun som var vikar for meg mens jeg var syk får fortsette i min stilling mens jeg jobber ut tiden min og mest sannsynlig etter dette også..

Noen som har peiling på om dette er lov?
Som sagt, er jeg frisk nå og har også gitt beskjed om hva som var problemet og det vil ikke bli et problem igjen..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du hadde vært fast ansatt, så tror jeg ikke de kunne sagt deg opp. Ikke med en gyldig sykmelding og et så kort tidsrom.

Problemet her er i grunn at du ikke blir sagt opp. De tilbyr deg bare ikke en stilling og lar din nåværende kontrakt løpe ut. Da blir evt problemstillingen om hvorvidt du kan bevise at du har blitt lovet stillingen. Jeg tror ikke en arbeidsplass uten videre kan trekke tilbake et tilbud om stilling når det først er gjort med mindre begge parter er enige.

Men arbeidsplassen har antagelig ikke konkret lovet deg stillingen. De har kanskje bare luftet at det har vært en mulighet?

Lenke til kommentar
Gjest 0242a...192

Mener at midlertidig ansatte har fortrinnsrett, men kanskje den bortfaller dersom ansettelsesprosessen foregår mens du er sykmeldt uten å vite om du kommer tilbake?

Kan også være at fortrinnsretten gjelder dersom man har vært ansatt i 12 mnd. Husker ikke helt reglene.

Anonymous poster hash: 0242a...192

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...