Gå til innhold

Julemat-krangelen og "kristen jul" / julen er ikke kristen!


Anbefalte innlegg

Det har vært en debatt om at den kristne julen er truet, se bla: https://www.dagbladet.no/kultur/det-finnes-ingen-muslimsk-trussel-mot-den-norske-jula/71892779

Men julen er neppe en kristen feiring. Hvis man kun ser på de religiøse symbolene så er det en nyreligiøs blanding muligens, men denne kjøpsfesten kan ikke kalles annet enn en feiring av forbruket og kapitalismen. Tror de kristne liksom at dette vanvittige forbruket, og dette gildet, er forenelig med det som står om Jesus i Bibelen? Selve "protonissen", presten sankt nikolas, ga også gaver bare til de fattige / veldedighet, til de som trengte det. I dag får de som trenger det minst av gaver, og de som har "alt" fra før av får mest. Dette er ikke kristne verdier eller i tråd med verken Jesus eller sankt Nikolas som gav bort formuen han arvet til veldedighet!

Og hvis man skal se på Jesus sine gjerninger, så var det ofte "taperene" og "de utstøtte" han støttet. Det er en grunn til at selvmordsstatistikken topper seg i julen, og det er at denne festen er ikke for de som er ensomme og sliter. Nå arrangerer vel organisasjoner som Frelsesarmeen slike "alternative julefeiringer", men det er stort sett ikke det som omtales som "julefeiring". Det er bare et bittelite mindretall som feirer jul slik.

Jeg skjønner ikke hvor uvitende det går an å bli til sin egen religion!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

julen har ille noe med kristendom eller jesus å gjøre,

men kommer fra mange forsjellige hedenske feiringer. https://no.wikipedia.org/wiki/Jul

Jesus er ikke engang født i jula

Vi kan finne ut omtrent når Jesus ble født, ved å regne bakover fra hans død på den jødiske påskedagen, den 14. nisan, om våren i år 33 evt. (Johannes 19:14–16) Jesus var omkring 30 år gammel da han begynte sin tre og et halvt år lange tjeneste, så han var født tidlig på høsten i år 2 fvt. – Lukas 3:23.

Lenke til kommentar

Er ikke imot en fredelig sammenkomst for å feire gode tider med god mat og godt selskap, men det skal -ikke- være noen tvang. De som ikke vil, skal få lov til å la være. Hvis noen vil grille grandis alene, så skal det ikke være noe stigmatisering rundt det.

Hvordan får vi til det?

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...