Gå til innhold

Vi må gjøre noe før det er for sent


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Softis12 skrev (På 4.12.2019 den 12.41):

I rene tall betaler man ca 30 prosent skatt av lønnen hvis man tjener gjennomsnitt 550 000. Det man derimot ikke betaler når man er liten er, skole, lege, tannlege, politi, brannvesen. Det blir ikke kasta utav vinduet skjønner du.

Lavere enn det, faktisk bare 26,5% ? (Trekkprosenten blir litt over 30% hver mnd.)

Lenke til kommentar

Om man skal gå så hardt ut som du gjør her så bør du i det minste sette deg litt bedre inn i sakene enn å slenge ut memes av spissformulerte poeng.

Magician16 skrev (På 3.12.2019 den 20.07):

Vi i Norge har en av Europas mest gamle bilpark pga dette.

Dette fører til flere dødsulykker da de fleste kjører i gamle og utrygge biler, kontra nye biler som er langt sikrere. Mindre sjanse for ulykke grunnet bedre elektronikk og teknologi. Dette vil bidra til mindre utgifter for staten.

Vi har for eks ikke en av Europas eldste bilparker. Vi har ikke den nyeste, men vi ligger ikke så veldig mange år bak som du skulle ha oss til å tro. I følge ACEA så har UK den nyeste bilparken med en snittalder på 7,8 år, mens Litauen ligger på jumboplass med en snittalder på 16,9 år. Norge har en snittalder på 10,5 år. Så nei vi har ikke en av de eldste - men vi ligger litt sånn midt på treet med litt å jobbe mot fortsatt. Statistikken kan leses her: http://www.aut.fi/en/statistics/international_statistics/average_age_of_passenger_cars_in_some_european_countries

Når det gjelder alder på bilpark kontra dødsulykker så bommer du litt der og. I følge en rapport utgitt av Statens Vegvesen i 2018 så er tekniske forhold ved bilen en mulig årsak i 31% av ulykkene i 2018 - men det som går igjen på det tekniske er manglende sikt og dårlige dekk/hjul faktorer som går igjen. Og selv en bil fra 2018 kan ha dårlige dekk og redusert sikt. Rapporten kan leses her: https://www.vegvesen.no/_attachment/2784246/binary/1339801?fast_title=Dybdeanalyser+av+dødsulykker+i+vegtrafikken+2018.pdf

Bare de to påstandene dine der var lette å sjekke opp i, og en lurer da på hvilke andre påstander du kommer med som er feilrepresentert eller spissformulert?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
storpolitikeren skrev (På 10.12.2019 den 12.50):

Jeg har sagt før at de med spesielle behov kan få kjøre i den andre tråden min. Men dette blir bare en overgangsfase. Samfunnet må endres på slik at det ikke er behov for biler. Vi får bygge mer kompakte boliger, nærmere sentrum da. Dette vil ta veldig lang tid, i mellomtiden får vi holde bilbruk til et absolutt minimum. Ikke bare bilbrukt, men alt som ødelegger kloden vår.

Jeg synes ikke ditt forslag er seriøst, fordi vi kan bare se på hvordan det er i dag. Folk klarer ikke å kjøre bil kun når det er fornuftig og behov for det.

Folk velger å kjøpe seg bolig lenger vekke fra sentrum, slik at behovet øker enda mer for bil. Hvorfor kjøper de seg bolig lenger vekke? Kanskje fordi de vil ha en flottere, større bolig? De vil ha luksus. Men de vil ikke slite med å kave seg til jobb, de vil ha luksus, igjen. Luksus. Luksus. Luksus. Det er det Norge handler om. Om det ødelegger kloden vår? Hva så?

Du ser vel problemet med dette?

Om noe bør avgiftene gå til helvete opp for å få bukt med bilproblemet.

Ønsker du kommunisme? Hvor alle skal bo i brakkerigger i et bysenter? Hvor er du fra?

Jeg bor selv godt utenfor sentrum, av den enkle grunn at jeg ønsker frihet og fred rundt meg. Jeg kan sette fra meg ting utenfor uten at noen stjeler det. Er dette den overdådige luksusen du snakker om?

 

storpolitikeren skrev (På 3.12.2019 den 22.27):

Jeg synes det er useriøst av deg å snakke slik. Demokratiet skal vi være glad for og det er veldig viktig å stemme. Hva mener du med at de lyver?

Du bør også tenke deg om to ganger før du sier at vi skal ha lavere avgifter. Selv er jeg for høyere avgifter. Bil er enkelt og greit en uting, og det bør ideelt sett fjernes helt fra samfunnet. En slik stor endring kan ikke skje over natten, derfor er høyere avgifter et effektivt virkemiddel.

Så for meg er det aldri nok, tvert i mot, jeg sier stopp den dagen det er ingen biler igjen. Noen unntak skal det være, sykebil, brannbil, politibil, kanskje noe for levering av varer og den slags. Men ikke noe kjøring kun for luksus og for "å spare tid".

Jeg synes det er useriøst av deg å snakke slik. Hva er problemet med en elbil som hverken forurenser eller lager støy?

Lenke til kommentar

Snakk om skatt! SSB har vel i sin nyeste rapport, konkludert med at Ernas skattesystem bidrar til økt fattigdom. Det er ingen hemmelighet at skattekuttene treffer de med mest fra før av, i størst grad. I tillegg har vi den økende barnefattigdommen, som også er erkjent av Høyre. 

Skatteflyktning skrev (3 timer siden):

Alle i Norge er rike

Dette stemmer dessverre ikke - og i hvert fall ikke i dag. Nå vet jeg ikke hva eller hvem, eller hvordan du innsnevrer "alle"; les gjerne denne artikkelen: https://www.nrk.no/de-hjemlose-1.14832789

Vi, som et av verdens rikeste land, har et ansvar overfor disse, de hjemløse. Ser ikke hvorfor vi ikke klarer å etablere mange nok sovesaler, i det minste. Det er tragisk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Magician16 skrev (På 4.12.2019 den 11.15):

Man trenger ikke dyr bil, men det hadde vært fint å hatt en hvis du har fortjent deg en. Bedre for miljøet og sikkerhet, kutter utgifter for staten.

Systemet vi har her i dag er helt håpløst. Legger ved 2 bilder.

De som jobber hardt blir straffa. Folk blir oppfordret til å sitte hjemme og nave. Hvis dere ikke er villig til å gjøre noe med problemet så synes jeg ikke det er riktig å klandre at våre nye landsmenn sitter hjemme og naver.

 

Screenshot_20191204-111125_Gallery.jpg

SmartSelect_20191204-111236_Gallery.jpg

Siv Jensen? 

 

Men sånn seriøst:

Det siste der er håpløs propaganda.

Fortell dem i det minste at de får noe lørdagsgodt som helst, fordi de lever i et samfunn med skatter, velferd og omfordelinngspolitikk,slik at du slipper å betale 100 000 i året for skole til barna, har rettigheter når du er syk, får trygd om du mister jobben, slipper å betale sykehusregning på 300 000 ved fødsel, om du ikke betaler helseforsikring på 80 000 I året,som også er nødvendig for å ikke skylde hundretusener ved beinbrudd. 

For ikke å nevne alle bompengene som tyner deg om du kjører raskeste vei til byene, om ikke veiene planlegges over årtier og bygges av staten. 

 

Og elbiler får du nye for ned til 250 000.

Endret av Red Frostraven
Lenke til kommentar

Ang godterilogikken bør man kanskje også legge til at det tapte godteriet er tilbakebetaling for å ha blitt kjørt til butikken og å ha tak over hodet, tannlege og helsetjenester.

Alle barn skjønner det om det blir forklart på den måten.

 

Og angående bil sammenlikningen så må vi tenke på at vi i snitt har dobbelt så høye lønninger som amerikanerne (ca 45000 vs under 20000). Googlet litt og ser at en amerikaner gjerne også har 2200 arbeidstimer i året mot våre 1850/1950 og lite rett til ferie. Prisen på amerikansk mustang nærmer seg da 7-800000 kr (uten finregning).

Antar 7-800000 kr er akseptabelt å betale for muskelbilen? Det er uansett mer enn jeg gidder betale for en sånn bil.

Angiveligvis (Netflix dokumentar jeg så?) er bilindustrien i USA historisk sett også kraftig subsidiert til en slik grad at det massive jernbanenettet har lidt. Lave skatter på biler er en form for subsidiering. Nå innser de problemene med 12 felts motorvei som fortsatt ikke løser køproblemene og må se på bedre alternativer, men det er vanskelig å snu amerikansk bilkultur.

Man kan tenke at "de skulle gjort noe før det ble for sent" <- kjent påstand??

Og angående Norges aldrende bilpark så er den fortsatt 1år bedre enn i USA, 10,5år mot 11,5år.

Motsi meg gjerne for jeg fant dette ved å bare google litt innimellom husarbeidet og søndagsbesøk.

Lenke til kommentar
InfectedExo skrev (På 27.12.2019 den 1.47):

Dette stemmer dessverre ikke - og i hvert fall ikke i dag. Nå vet jeg ikke hva eller hvem, eller hvordan du innsnevrer "alle"; les gjerne denne artikkelen: https://www.nrk.no/de-hjemlose-1.14832789

Vi, som et av verdens rikeste land, har et ansvar overfor disse, de hjemløse. Ser ikke hvorfor vi ikke klarer å etablere mange nok sovesaler, i det minste. Det er tragisk.

Jeg så ikke en eneste nordmenn blant disse. Rom folk som kommer til Norge for å være hjemløse. Vi har ingen ansvar.

På tide vi innfører litt australsk og kanskje russisk og kinesisk visum politikk. Ikke penger, ikke velkommen. Ikke plass å bo, ikke velkommen.

Lenke til kommentar
DiskusDød skrev (2 timer siden):

Jeg så ikke en eneste nordmenn blant disse. Rom folk som kommer til Norge for å være hjemløse. Vi har ingen ansvar.

På tide vi innfører litt australsk og kanskje russisk og kinesisk visum politikk. Ikke penger, ikke velkommen. Ikke plass å bo, ikke velkommen.

Det her er jo et tilfeldig utvalg, men tror du virkelig at det ikke finnes én eneste nordmann som i dag dessverre ikke har sted å bo? Sett Petter Uteligger på TV2 f.eks? 

 

Forøvrig har Norge en generelt streng asyl/innvandringspolitikk, og det kreves faktisk at man har en viss pengesum for å kunne få både få opphold og visum i landet. Selv folk på studentvisum må ha noen hundretusener på konto, før ankomst. Det samme gjelder oppholdssted.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...