Jump to content
Sign in to follow this  
NTB - digi

– 10 eller 20 Mbit/s er for puslete

Recommended Posts

Krav til 100/100 som minimum og økes hvert år fram til det er 1000/1000 er bra start. ikke minst krav om IPv6 til alle.  Norge har i alt for mange år hat dårlig her kun som en mål og kunne skryte på seg 99% dekkignsgrad når den i praksis er rundt 40% om man legger til grunn også utgående hastigheter. 

 

  • Like 3

Share this post


Link to post

100/100 holder nok for de fleste. Selv har jeg 300/300 og klarer meg fint med det. Hadde 500/500, men føler ikke blodprisen til griske Telenor forsvarer den hastigheten. De skal jo ha over 1000 lappen i mnd!

Så ikke bare hastighet, men priser er det en lang vei å gå, også.

Edited by Simkin
  • Like 2

Share this post


Link to post
Annonse

1gb er et ganske så meningsløst krav. Det er veldig lenge til dette blir et behov for folk flest, om det noen gang blir det. Da er det mye viktigere å fokusere på fiber utbygging på landet og byer og da gjerne to eller flere aktører sånn at det kan bli konkurranse blant aktørerene. Når fiberen først er på plass, så er det mye lettere å oppgradere hastighet på sikt om det blir nødvendig.

  • Like 5

Share this post


Link to post

10/1 er vel det laveste en kan satse på. Eller det kan kanskje være 10/10 eller 100/100. Først på 100 så får jeg følelsen at dette er nok for de fleste selv om sikkert enkelte ønsker mer.

Edited by Svein M
  • Like 1

Share this post


Link to post
Guest Slettet-wbFCx2dJiX

Var så misunnelig på svenskene i 2003 for at de hadde 100/100 linje og jeg ADSL. Unnskyldningen var at de hadde et flatere terreng og da var det enklere å bygge ut. Fikk tilgang på fiber for 3 år siden, da var det å bestille 1000/1000 tvert, deiligste regningen jeg betaler hver måned.

Edited by Slettet-wbFCx2dJiX

Share this post


Link to post

Hadde jeg fått 30/10 linje så hadde jeg vært fornøyd. Det beste som kan leveres her hvor jeg bor er 4/0,5 så jeg sa like greit opp bredbåndet jeg hadde, å bruker heller mobilen som hotspot.

Share this post


Link to post

Mange tror de trenger mer enn 50Mbit/s, men de blir ofte lurt av buffer bloat og Jitter.

Betalte for 500/500 linje, men oppdaget raskt at det var kun 50 som ga lav Jitter. Resterende var som å ha en kø av lasteskip som kjørte rundt hele jorda for å reise fra Norge til Danmark. Ja, nedlasting av store filer er mer effektivt, men fungerer ikke til Citrix, eksternt skrivebord eller gaming.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Kjøleskap skrev (5 timer siden):

Brannfakkel: Ingen trenger mer enn 50 Mbit. 

Det kommer helt an på hva husholdningen bruker kapasiteten til. I tillegg må vi være litt fremtidsrettet. 

4K-streaming i dag koster vel i området 20-25 for én TV. Si at foreldrene ser på TV i stuen og de to podene streamer sine favorittprogram på hvert sitt rom. Da er vi oppe i 60-75 bare for å se TV.

Gjør man litt andre ting i bakgrunnen i tillegg da (oppdateringer, synkronisering av data til skyløsninger osv), så nærmer vi oss fort et reelt behov som peaker på 100.

Share this post


Link to post

Problemet med NKoms dekningskart er at de regner 4G dekning som grei fisk... I dag får jeg ikke lov å ha det abonnementet jeg vil fra Telenor forde de ikke har ledig kapasitet på 4G tårnet jeg må bruke. Derfor sitter jeg med TeliaX på et annet tårn. (i tillegg til min 4mbit fastlinje) Betaler da ca 1000kr i månden for 7 mbit... Kjempe greit! Oppsummert; hvor stor er fiber-dekningen i Norge, alt annet er irrelevant...

Share this post


Link to post

Regjeringen ser vel helst at det ikke bor noen i distriktene, så at ambisjonene er lave er ikke uventet? Den dagen naturressursene kan hentes ut ved hjelp av roboter kan siste mann slukke lyset og flytte til ett overbefolket Oslo.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...