Gå til innhold

– 10 eller 20 Mbit/s er for puslete


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Krav til 100/100 som minimum og økes hvert år fram til det er 1000/1000 er bra start. ikke minst krav om IPv6 til alle.  Norge har i alt for mange år hat dårlig her kun som en mål og kunne skryte på seg 99% dekkignsgrad når den i praksis er rundt 40% om man legger til grunn også utgående hastigheter. 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

100/100 holder nok for de fleste. Selv har jeg 300/300 og klarer meg fint med det. Hadde 500/500, men føler ikke blodprisen til griske Telenor forsvarer den hastigheten. De skal jo ha over 1000 lappen i mnd!

Så ikke bare hastighet, men priser er det en lang vei å gå, også.

Endret av Simkin
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+987123849734

1gb er et ganske så meningsløst krav. Det er veldig lenge til dette blir et behov for folk flest, om det noen gang blir det. Da er det mye viktigere å fokusere på fiber utbygging på landet og byer og da gjerne to eller flere aktører sånn at det kan bli konkurranse blant aktørerene. Når fiberen først er på plass, så er det mye lettere å oppgradere hastighet på sikt om det blir nødvendig.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wbFCx2dJiX

Var så misunnelig på svenskene i 2003 for at de hadde 100/100 linje og jeg ADSL. Unnskyldningen var at de hadde et flatere terreng og da var det enklere å bygge ut. Fikk tilgang på fiber for 3 år siden, da var det å bestille 1000/1000 tvert, deiligste regningen jeg betaler hver måned.

Endret av Slettet-wbFCx2dJiX
Lenke til kommentar

Mange tror de trenger mer enn 50Mbit/s, men de blir ofte lurt av buffer bloat og Jitter.

Betalte for 500/500 linje, men oppdaget raskt at det var kun 50 som ga lav Jitter. Resterende var som å ha en kø av lasteskip som kjørte rundt hele jorda for å reise fra Norge til Danmark. Ja, nedlasting av store filer er mer effektivt, men fungerer ikke til Citrix, eksternt skrivebord eller gaming.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (5 timer siden):

Brannfakkel: Ingen trenger mer enn 50 Mbit. 

Det kommer helt an på hva husholdningen bruker kapasiteten til. I tillegg må vi være litt fremtidsrettet. 

4K-streaming i dag koster vel i området 20-25 for én TV. Si at foreldrene ser på TV i stuen og de to podene streamer sine favorittprogram på hvert sitt rom. Da er vi oppe i 60-75 bare for å se TV.

Gjør man litt andre ting i bakgrunnen i tillegg da (oppdateringer, synkronisering av data til skyløsninger osv), så nærmer vi oss fort et reelt behov som peaker på 100.

Lenke til kommentar

Problemet med NKoms dekningskart er at de regner 4G dekning som grei fisk... I dag får jeg ikke lov å ha det abonnementet jeg vil fra Telenor forde de ikke har ledig kapasitet på 4G tårnet jeg må bruke. Derfor sitter jeg med TeliaX på et annet tårn. (i tillegg til min 4mbit fastlinje) Betaler da ca 1000kr i månden for 7 mbit... Kjempe greit! Oppsummert; hvor stor er fiber-dekningen i Norge, alt annet er irrelevant...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...