Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Btw.

Anbefalte innlegg

Ett spørsmål: Mor til 3 barn har gått bort, så disse 3 er arvinger. Deres mormor har også gått bort etter at deres mor gikk bort, så morfar sitter i uskiftet bo etter hans kone (ektemake) gikk bort. Sånn at hans 3 barnebarn blir vel da de nærmeste arvingene. Morfar har opp gjennom årene hatt mye bedre kontakt med det ene barnebarnet som har vokst opp hos dem (besteforeldrene) og hatt god ukentlig og daglig kontakt hele livet, bestefaren har hele tiden sett på den eldste av de tre barmebarnene som sin egen sønn og barnebarnet på sin morfar som sin far,  mens de to andre barnebarnene kanskje har ringt deres morfar en gang i halvåret-året. Morfar har dermed gitt en del over tid til barnebarnet som han har hatt godt forhold til/godkontakt med og ansett som sin egen sønn. Vil dette kunne bli ett problem om de andre arvingene ikke er enige eller kan morfar tilgodese det ene barnebarnet mer enn de to andre pga langt bedre kontakt gjennom livet og at det ene barnebarnet har fulgt opp sin morfar mye bedre/tettere?

Har lest noe om at en gave på eller flere gaver samlet på opptil 20% av boet ikke vil ansett som uforholdsmessige store og således ikke kunne føre til omstøtelse, men vet ikke om dette kun gjelder gaver til andre enn arvingene?

Har også lest at lengst gjenlevende ektefelle kan gi bort inntil 1/3 av sin del av det uskiftede boet (1/6 av uskiftet bo totalt) om vedkommende ønsker dette. 

Noen med juridisk erfaring som kan bekrefte eller si noe om dette stemmer? 

Endret av Btw.
rettskrivning
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...