Gå til innhold

Enkel elektrisk krets, langt spørsmål!


Anbefalte innlegg

Hei, jeg prøver og bygge en EXUP emulator, for de som kjenner til denne. Det er en elektrisk ventil som sitter i eksosen på flere Yamaha motorsykler, og åpner og lukker mens motorsykkelen kjører. Den har en tilbakemelding til styringsenheten (ECU) og hvorvidt motoren går moturs (CCV) medurs (CCV) eller om den evt. har kjilt seg. Jeg tror jeg har fått til og laste opp ett bilde av kretsen. Motoren har en drifts spenning på 12V, men tilbakemeldingen til ECU er 0-5V. Altså 0V er stengt/CCV oh 5V er åpen/CV. 2,5V vil bli 50% åpen osv.

Jeg har laget kretsen 3 ganger, men får den ikke til og virke helt.  Jeg får feilmelding fra ECU at motoren har stoppet/kjilt seg i perioder, så blir den bra igjen i perioder. Jeg har målt litt, og tror feilen kommer av at det "henger igjen" litt spenning i kondensatoren når motoren skal gå mot stengt. Det er og slik at hver gang jeg starter opp fungerer det en liten stund, så begynner feilmeldingen og komme og gå. 

Kam feilen være en feil dimensjonert kondensator? Hvilken vei skal jeg i så tilfelle gå, større eller mindre? Eller kan det være at kondensatoren kostet 1,80kr fra Kina?

Jeg har ikke designet dette selv, og har lest flere som har fått det til og fungere.

Takk til deg som gadd og lese gjennom dette!

Anders

20190220_063139.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forklaring av kretsen:

ECU vil åpne EXUP- Mpwr1 går høy (12V) og strømmen går gjennom til OUT. C1 begynner og lade opp, og når OUT når 5V (eller en annen spenning representativ for hvor mye EXUP skal åpnes) stopper Mpwr1. 

ECU vil stenge EXUP- Mpwr2 går høy (12V) og Q1 åpner mellom S og D, C1 blir ladet ut mot 0V.

R3 og R4 skal bare simulere viklingene i selve motoren.

Det er altså ingenting som stopper OUT for og gå over 5V, bortsett fra det at ECU skal stoppe og kjøre Mpwr1 når OUT når 5V.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...