Gå til innhold

Hvilken RAID-kontroller? ?


Jorn-T

Anbefalte innlegg

Hei! Har postet litt her tidligere angående NAS og RAID internt i PC.

Har i dag 4x10 TB i RAID-5 internt, bruker onboard Intel Rapid Storage RAID på ASUS Z370-F. Har ytterligere to disker til i PC'en samt bestilt fire nye 16 TB, så jeg vurderer å kjøpe til en RAID-kontroller for å kunne beholde de 4x10.

Jeg er ikke fornøyd med ytelsen på Intel Rapid. Kurant hastighet ved sekvensiell lesing, men skriving og alt av småfiler går som i sirup. Vi snakker ned i 50 MB/s skrivehastighet.. ? 

Tenkte enten:

1) en rask og rimelig kontroller for fire disker, gjerne PCIe 3.0 x1 (alle x4/8/16 spor er opptatt). Finnes det en rimelig x1 kontroller som er vesentlig raskere enn Intel Rapid er saken biff ??

2) Investere i en veldig rask kontroller for 6-8 SATA disker eller mer. Da må jeg isåfall rive ut et 10 GbE nettkort.

Nizzen: Du har nevnt Areca flere ganger. Er så mange forskjellige versjoner der ute, har du peiling på what's hot or not? Risky å kjøpe på eBay?

Andre som har gode tips?

- Jørn

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Om du har Linux basert NAS, så kan du bruke BCache. Men anbefaler noe med high endurance som f.eks Intel P3700 eller Optane.

Eller veit eg at Adaptec har raid kontrollere som støtter MaxCache, mens LSI har Cachecade. Disse gjør det mulig å bruke SSD til cache så du slipper batteribasert hardware raid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...